Стефан Савов

1 юли 20204 мин.

400 милиона за бизнеса

Актуализирано: 5 мар 2022

Съдържание

  1. За Euro Step и бюлетина

  2. ПМС 151/2020 („Мярка 60/40“ – нова)

  3. „Малка грантова схема Климат“ - Програма: „Опазване на околната среда и климатични промени“ № 4

  4. Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

  5. Процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 8.1 "Залесяване и поддръжка“

  6. “Подкрепа за хоризонтално и вертикално сътрудничество между участниците във веригата на доставки“


 

 
Ние сме специалисти по организационно развитие и институционално укрепване. Нашата дейност включва диагностика на организационната структура и процеси, анализ на средата и оценка на ресурсите.
 
В бързо променящия се свят ви предлагаме най-съвременни решения и консултации за внедряване на информационни технологии в цялостната дейност на организацията.
 
Имате идея, в която виждате потенциална реализация или просто се нуждаете от допълнително финансиране, но не сте сигурни откъде да започнете? Създадохме този бюлетин, така че да обобщи морето от информация, за да постигнем заедно Вашите цели!Вдъхнови се и не се колебай
 
да се свържеш с екипа ни!

ПМС 151/2020
 
(„Мярка 60/40“ – нова)
 
Цел: Запазване на заетостта след обявената извънредна епидемична обстановка през март месец, вследствие на COVID-19.
 

 
Допустими кандидати/Бенефициенти:
 
предприятия, които са попаднали в тежко икономическо положение заради последствията от коронавируса и са загубили възможността да запазят служителите си.
 

 
Финансова помощ:
 
Средствата представляват 60% от осигурителния доход на персонала за месец май и ще бъдат предоставени за период до 3 месеца, считано от 1-ви юли до 30-ти септември 2020 г.
 

 
Краен срок: няма


 

„ Малка грантова схема Климат “
 
Програма: „Опазване на околната среда и климатични промени“


 
Цел: Разработване на образователни програми и кампании и повишаване на осведомеността по въпросите на изменението на климата
 

 
Допустими кандидати/Бенефициенти:
 
Кандидат е всяка публична или частна организация и организация с нестопанска цел, чиято основна дейност е съсредоточена в образователния сектор. Една организация може да бъде бенефициент само по един проект и/или партньор в не повече от два проекта по настоящата покана.


 

 
Финансова помощ:
 
До 100 % от общите допустими разходи за публични организации. В случай, че бенефициентът е НПО или частна организация, размерът на безвъзмездната финансова помощ, отпусната от Програмата може да бъде до 90 % от общите допустими разходи по проекта.
 

 
Краен срок: 30.09.2020 г., 17:00 часа
 

Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19


 

 
Цел: Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19.
 
Допустими кандидати:
 

  • Юридически лица и еднолични търговци, които са регистрирани преди 01.01.2019 г. и през 2018 г. и 2019 г. са осъществявали стопанска дейност. Кандидатите следва да са средно предприятие и да са реализирали нетни приходи от продажби за 2019 г. в размер на минимум 1 000 000 лв.

  • Да са регистрирали спад от поне 20% в оборота за един от календарните месеци в периода от 01.02.2020 г. до месеца, предхождащ месеца на кандидатстване, спрямо същия месец от 2019 г.

  • Не са допустими предприятия, кандидатстващи за финансиране на икономическа дейност в областта на земеделието, както и предприятия, попадащи във финансовия сектор.

Финансова помощ:
 
До 100% от стойността на допустимите разходи.
 
Минимален размер на БФП, лева: 30 000,00.
 
Максимален размер на БФП, лева: 150 000,00.
 
Проектите се финансират по реда на постъпването им.
 

 

  • Краен срок: 16:30 часа на 24 август 2020 г.

Процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 8.1 "Залесяване и поддръжка“


 

 
Цели на процедурата:
 

  • увеличаване на лесистостта

  • ограничаване на ерозията

  • подобряване на водния баланс

  • адаптиране към промените в климата.

Допустими кандидати:
 
Физически лица, еднолични търговци, местни поделения на вероизповеданията, общини и юридически лица, собственици на земеделски или неземеделски земи.
 

 
Финансова помощ:
 
Минималният размер на финансиране е 4889.50 лв., а максималният - 586 740лв. Максималният интензитет на безвъзмездната финансова помощ за одобрени проектни предложения е в размер до 100% от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи.
 

 
Краен срок: 16.10.2020 г., 17:30 ч.
 

“Подкрепа за хоризонтално и вертикално сътрудничество между участниците във веригата на доставки“
 
Цел: Подпомагане на създаването, организацията, укрепването и популяризирането на местните пазари и късите вериги за доставки чрез хоризонтално и вертикално сътрудничество между участниците в тях.
 

 
Допустими кандидати:
 
Юридически лица, които представят колективен проект за сътрудничество за изграждането и развитието на къса верига за доставки или за изграждане и развитие на местен пазар.
 

 
Финансова помощ:
 
Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект е 586 740 лв. Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект е 15 000 лв.
 

 
Краен срок: 14.09.2020 г., 17:30 ч.
 
След като вземете решение да се възползвате от актуалните възможности и програми за финансиране, пишете ни и ще съдействаме за подготовка на вашия проект.
 
В директен разговор можем да вникнем много по-детайлно в нуждите ви и да постигнем вашите цели!Стефан Савов е мениджър проекти в Euro Step Ltd. Дипломиран магистър по Право и бакалавър по Английска филология. През 2004 г. за пръв път се среща с управлението на проекти и оттогава то се превръща в негово призвание. Стефан има шестнадесет години опит и експертиза в тази сфера и знае колко много могат да донесат новите технологии на бизнеса и обществото като цяло.

Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.

    1