Зареждане...

Das ist mein „Стиль“

От няколко месеца обмислям, как да променя статиите си за това списание. Исках да са някак различни и разчупени. Да предавам мислите и житейския си опит на читателите е забавно, не е удовлетворяващо. И това идва най-вече от момента, че всеки гледа от своята гледна точка. Винаги съм се замислял над това, опитвал съм да се погледна от страни или да пречупя чуждото мнение през своя призма. Най-вероятно не сме сигурни къде е истината и, че всичко е адски субективно. И най-вероятно всеки който си мисли, че разбира от нещо и има стабилна гледна точка над даден въпрос, може би е най-далеч от истината. 

Всичко това звучи като, дълбока вътрешна несигурност и навярно всеки от нас изпитва силни съмнения към себе си. Сложно е да се борим с тази несигурност, но най-лесния път към решението е следния. Игнорирай всичко което не можеш да промениш, бори се и защитавай всичко над, което имаш влияние! Проста, но доста ефективна сентенция. Защото често съмнението е загуба на време, а съгласяването с други гледни точки може да се сметне за слабост. Тук държа да кажа, че това са хилядите мисли, които може би минават в главите ни, но те могат да си останат само там, ако не ги изразяваме с външния си вид. В последното десетилетие все сте чули един израз летящ из пространството, като волна полска пеперуда – „всички носят маски“ (нямам предвид предпазни маски) . Преди няколко години сериозно се замислих, какво точно значи, какво хората имат предвид и защо хората постоянно се оплакват от „маските“?

Стигнах до заключението, че в днешната реалност те са необходимост да запазиш личният си живот, разбиранията си, изборът си, интимните си тайни и наивността си. Често се налага да бъдем малко изкуствени и да лъжем околните, за да ни приемат в определени кръгове, или просто да работим спокойно. Ако някой ви каже, че е прям в днешно време, то той 100% всъщност е двуличен.

За автора

Финансов консултант, счетоводител, предприемач, търговец и филантроп. Основател на Bouveur’d air.

виж всички публикации

Български предприемач препоръчва