Зареждане...

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ ДА РАБОТИШ С ПОЛОВИНКАТА СИ

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ ДА РАБОТИШ С ПОЛОВИНКАТА СИ

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ ДА РАБОТИШ С ПОЛОВИНКАТА СИ

 

Първо ще започна с това, че за да бъде някой твоя половинка, това означава, че за теб той е най-умния човек на света. Поне при мен е така. Аз не познавам по-умна, креативна и мъдра жена от Ива. 

 

Защо започвам с това? Защото независимо дали работим заедно или не, ние трябва да се интересуваме и да уважаваме работата на своята половинка. Ако наистина е толкова умна то това, с което се занимава 100% е изключително интересно.

 

В тази статия няма да ви дам пример за работа между колеги, които са служители, защото нямам опит в това. Вместо това ще ви дам нашия пример на двойка, която има общ бизнес, повярвайте ми, това е много по-брутално на моменти. 

 

От моментът, в който се запознахме преди 1 година, 10 месеца и 22 дни, ние осъзнахме две неща:

1. Ще бъдем заедно;

2. Ще работим заедно.

Никога не е имало момент, в който да сме си представяли нещо друго. Разбира се, в началото винаги нещата изглеждат нереално романтични и при такова планиране не се вземат под внимание малките битови, организационни и логистични камъчета, към които трябва да се напасне една двойка, която прекарва между 23 и 24 часа заедно на денонощие.

 

Точно там се крият плюсовете и минусите на общата работа с половинката. Сега ще ви дам 5 препоръки, които са изцяло от нашия личен опит, които според мен са есенциално важни ако искате да запазите взаимоотношенията, а и себе си цели.

 

 

1. Пространство

 

Пространството е много важно. Първо, за да може всеки да се концентрира върху това, което прави. Както споменах в началото, трябва да уважаваме дейността на половинката си. И второ да не се предозира с внимание до степен на обсебване. Ако искате и работата да върви и взаимоотношенията да не страдат давайте си пространство за дишане. Не обсебвайте половинката си, за да запазите тръпката жива. Ето например, тя току що излезе от банята, докато аз пиша тази статия, дойде при мен, за да ми каже, че малко й липсвам. Да си липсвате е много важно, това показва, че връзката ви е жива. Ще убиете това ако постоянно натрапвате присъствието си и търсите вниманието на половинката си.

За автора

Автор на "Предприемачът", "Победителят", "Преговаряй с мен"

Сериен предприемач, Управляващ партньор в SmartCards.tech

Бизнес консултант с 18 годишен опит в България

виж всички публикации

Български предприемач препоръчва