Зареждане...

Масажът като средство за превенция и лечение в ситуация като настоящата.

Масажът като средство за превенция и лечение в ситуация като настоящата.

Масажът като средство за превенция и лечение в ситуация като настоящата.

 

 

Споделям с вас, моето виждане за връзката между дейността ми като масажист-терапевт и създалите се предпоставки за все повече дискомфорт и болести в живота ни.

 

Животът може да ви извади от строя, но масажът ще ви върне обратно към него.

 

Масажът е не само едно физическо действие. Резултатите от едно проведено проучване сочат, че благодарение на масажа, духът на хората с различни заболявания е укрепнал и здравето им се е възстановило по-бързо. Това показва, че психиката играе голяма роля в процеса на лечение и баланс на работата на организма.

Това се дължи и на една вътрешна решимост на терапевта "Аз съм тук за да помогна".

 

В днешните темпове на ежедневен стрес и натоварване организма ни губи естествените си сили и енергия.

Като деца ние живеем по-хармонично. Но с израстването ставаме все по-рационални и склонни да възприемане всичко с ума си.

Сега е времето и момента да възстановим равновесието и да се върнем в тялото си като преоткрием силата на масажа.

Стресът е основна причина за отключване на редица заболявания.

 

Той влияе пряко върху имунитета и другите защитни функции на организма. Погледнато по-широко, стресът е не само емоционален фактор, а и причина за редица физически прояви, засягащи целия организъм. Сред най-силно усещащи последствията е нашата имунна система. Тя е в пряко участие в борбата със заобикалящата ни среда и нейното влияние върху нас. Доказано е, че хората подложени често на стрес имат по-слаба имунна система и организма е по-податлив на вирусни инфекции. Натрупания стрес води до изтощение и отпадналост, намаляване на жизнената енергия и усещане за стабилност.

Отстраняването на стреса е основна мярка в борбата с различни заболявания. 

 

С различни масажни техники и похвати, може да балансираме, да правим превенция и да подобрим физическото и психическото си здраве. Масажните техники са мощно средство за подобряване работата на различните системи и органи в човешкото тяло.

Масажът още от древността е познат, като средство за лечение и превенция. Има за цел и да облекчи състоянието на болния. Масажът създава условия за ускоряване на оздравителния процес. Масажът влияе здравословно и при някой проблеми и заболявания като настинка, пневмония и бронхит.

 

Повечето от нас попадаме в категорията "полуздрави". С други думи-нашето физическо и психическо здраве не е в равновесие. В такива случай сме податливи на простудни заболявания и стомашни разстройства, често изпадаме в мрачни настроения и депресии.

Влиянието на масажа е добро средство за балансиране на нашето здраве. Масажът мобилизира собствените сили на организма.

 

В наши дни масажът е незаменимо средство за релакс и отпускане, след преумора. Средство за преодоляване последиците от продължително обездвижване и ежедневна работа.

Ефектът на масажа е в естественото възстановяване на жизнените сили на организма.

 

Споделям тревогите и несгодите на днешното предизвикателно време в което живеем. Но сега, когато социалния ни живот е ограничен, е добре да използваме силата на масажа, за да запазим жизнената си енергия и баланс.

 

 

За автора

Масажист от град Русе 

виж всички публикации

Български предприемач препоръчва