Зареждане...

Без движение животът е само летаргичен сън

Без движение животът е само летаргичен сън

ДВИЖЕНИЕТО Е ЖИВОТ 

 

„Без движение животът е само летаргичен сън.“ Жан-Жак Русо. 

 

Нека разгледаме от гледна точка на физиологията колко е важно движението  с ясна цел и посока.  

Какво е нашето начало? 

Старт, надпревара и устременост към достигане на финал. През цялото това  време движение, движение, движение, ... 

Представете си се като онзи сперматозоид утремен към яйцеклетката. Измежду  множеството „себеподобни“, само един, в конкретния случай точно Вие, който четете  тези редове, е победил в надпреварата, чиято награда е получаването на живот. И  защо точно Вие? Защото не сте спрели да се движите и то по-бързо от останалите. 

Инстинктът на победителя е вграден в нас още преди зачеването – сперматозоидът,  онзи „единственият“ е бърз, силен и адаптивен. Той притежава качествата на лидер  и предприемач. 

Така е и в живота. Единствено безпирното движение, конкретната цел, ясната  посока, ни правят победители. Налична е конкуренция по трасето. Необходимо е да  бързаме, но някак от значение започва да бъде „стила“ на движението - движение в  посока на саморазвитие и израстване. 

Защо много хора губят инстинкта на победител по време на живота си и на  „възпитанието“? 

Да си представим един удобен, мек, кадифен диван. Отпускаме се в него,  потъваме в спокойствие и така часове наред, а може и дни... Уморени от  препускането в динамичното ежедневие бихме ли искали тази възможност? 

Вероятно - да, вероятно – не ... 

Този диван е толкова удобен, че не искаме да помръднем от него. И така и  правим. Лежим си спокойно. В даден момент обаче тялото започва да изпитва лек  дискомфорт, изтръпване, даже схващане. Така е и в живота. Бъдейки на едно и също  макар и комфортно място в определен момент е необходимо да се мръднем, да се  изместим от там. Подобно на тялото, което се схваща и се нуждае от раздвижване,  така е и с поведението ни, начина ни на мислене и живота като цяло. Движението е  жизнено необходимо. 

Ако сравним живота на човек със същия този мек диван – вероятно ще  забележим, че има хора, които живеят живота си точно по този начин. Настанили са  се удобно в зоната си на комфорт, където всичко е ясно, уредено, предвидимо. Знае 

се по план целия ден. Следващият ден е същия, без особени отклонения. И  следващият и следващият и по-следващият ... 

Искате ли да проспите живота си?  

Ако не - раздвижете се! 

Човек има необятен вътрешен ресурс, който може да бъде развит и да се  използва. Движението по посока на личния успех е първото нещо, което трябва да  „се чува“ при алармения звън сутрин рано. Удовлетворяващо е когато погледнем  приложението си за активност в края на деня и там има отразени 10 хиляди крачки,  и то не само пешеходни, а такива които отразяват движението към нещо ново.  

За да се движим със „стил“ е необходимо да се обучим и знаем как. 

Всеки човек се нуждае от предприемачески умения, за да разбере кой е,  какви са неговите таланти, какво иска в живота, как да открие своето призвание.  Известно е, че когато човек се занимава с това, което му харесва, с това, което  обича, тогава всъщност той не работи, той се радва на живота и също така  получава и доходи. 

Обучението в предприемачество от ранна възраст е важно, защото полага основите на самоувереността, развива способността за поемане рискове и поемане на отговорност. 

На какво конкретно се обучават децата в MINIBOSS & BIGBOSS Business School? 

В заниманията си в MINIBOSS & BIGBOSS Business School учениците се  запознават със следните предмети: бизнес, предприемачество, микроикономика,  макроикономика, семейна икономика, управление на таланти, психология на  личностния растеж, изграждане на екип, етика, естетика, дипломация, философия,  маркетинг и HR, ораторски и презентационни умения, основи на бизнес преговори  и етикет, основи на комуникацията и networking, избор на професия, път и стратегия  за самореализация. 

Тук едновременно с теорията, учениците започват и да практикуват. Всяка  година те получават теория в бизнес игри, майсторски класове и други интерактивни  модули, а успоредно с това и управление на проекти и създаването на собствен  бизнес от генериране на идеята до реализация. 

Учениците се учат да създават социални и бизнес проекти, да ги развиват, да  ги реализират до етапа на печалба. След което работейки в екипи имат  възможността да представят и защитят своите идейни проекти на StartUp форум, а  после и реалните прототипи или стартиран бизнес на национални и световни  първенства по предприемачество. Там те представляват не само себе си и своя екип,  а и страната си. 

MINIBOSS & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL е стълба за развитие. BE A BOSS! Присъедини се към нас! 

Научете повече за нас, като се запишете за събеседване на контактите по-долу. 

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL 

гр. София, ул. Искър 19, офис 6 

гр. Варна, ул. Братя Шкорпил 26а, офис 16-17 

+359 883 77 88 90 

bulgaria.miniboss@gmail.com 

https://www.facebook.com/miniboss.varna 

https://www.facebook.com/bigboss.sofia

 

За автора

Кой учи децата да бъдат предприемачи?

Наша отговорност е да подкрепим децата си за щастливо и успешно

бъдеще!

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL

Гр. София

Ул. Искър 19, офис 6

 

Гр. Варна

Ул. Братя Шкорпил 26а, офис 16-17

 

+359 883 77 88 90

bulgaria.miniboss@gmail.com

 

varna.miniboss-school.com

 
виж всички публикации

Български предприемач препоръчва