Зареждане...

8 начина да превърнеш ноември в най-щастливия и продуктивен месец

8 начина да превърнеш ноември в най-щастливия и продуктивен месец

8 начина да превърнеш ноември в най-щастливия и продуктивен месец

 

 


В новата реалност на световна пандемия много от нас останаха вкъщи в продължение на месеци, работейки от лаптопа, поставен на кухненската маса. Но някак си пижама, пухкави чорапи на котенца и чаша с какао не звучи като най-продуктивният „офис спейс“. Много от нас влязоха в цикъла на видео разговори с изключен микрофон и камера, срещи по долнище на пижама и несресана коса на кок или пък набола тридневна брада. Не, че има нещо лошо в това, но неволно самата атмосфера ни предразполага да сме по-лежерни и спокойни, а в следствие на това страда продуктивността ни.
Зимният период идва с ново заключване по домовете на много от нас, а тези които са вече по офисите сякаш още не могат да върнат старото си „темпо“ на работа. С тези осем стъпки ще се „събудим, когато свърши септември“, както се пее в една от най-известните песни на Green day.


Организирайте пространството си.
Дали в офиса, или у дома, редът може да насърчи вътрешния мир. Всъщност, Мари Кондо, авторката на световния бестселър „Магията на реда“, смята, че подреденият дом е първата стъпка към щастието.

Подредената и добре осветена среда може да осигури по-голямо чувство за комфорт, отколкото разхвърляната такава. Физическото пространство, в което прекарваме по-голямата част от нашето време, често засяга начина, по който мислим и чувстваме.

 

 

За автора

Списание Български Предприемач

виж всички публикации

Български предприемач препоръчва