Зареждане...

Как Бил Гейтс би се справил на интервю за работа в Microsoft

Как Бил Гейтс би се справил на интервю за работа в Microsoft

През юни 2020 Стефън (Стеф) Къри – един от най-известните баскетболисти, който играе за Golden State Warriors от Националната баскетболна асоциация (NBA), стартира предаване в Youtube, което бързо набира популярност. Въпреки че Стеф Къри е познат повече с  това, че е един от най-великите играчи в историята на NBA (шест пъти NBA All-Star играч, два пъти най-ценния играч на NBA (MVP) и печели три шампионата в NBA с Warriors), той има и дългогодишно партньорство с марката спортни дрехи Under Armour, занимава се с благотворителност и има продуцентска компания. От скоро започва и нов проект – от октомври 2020 стартира серия от интервюта с известни личности. Поредицата кръщава State of Inspiration, а първият му гост е гигантът Бил Гейтс – филантроп, програмист, бизнесмен, съосновател на компанията „Майкрософт“.

От години Бил не е на ръководен пост в Майкрософт, защото устремеността му е вложена в развиването на фондацията, която основава със съпругата си Мелинда.

В интервюто Стеф Къри и Бил Гейтс разговарят за технологии и иновации, образование и безработица, какво трябва да направим, за да се справим с пандемията, как ще изглежда света след края на пандемията и за климатичните промени.

„Не знам кога е бил последният път, в който са ви интервюирали за работна позиция,“ започва Къри към Гейтс, а след това продължава мисълта си с това, че „много млади хора – скоро завършили, искат да влязат в пазара на труда, който сега е много несигурен, заради световната пандемия“. 

„Искаме да им дадем някои полезни съвети като отговорим на тези типични въпроси,“ Къри казва на Бил Гейтс преди да му каже да си представи, че е инженер на стартова позиция, кандидатстващ в Майкрософт. „Написахме в Гугъл 10те най-задавани въпроси на интервю за работа“, продължава той.

„Защо да ви наемем?“

 

Гейтс започва с факта, че

За автора

Списание Български Предприемач

виж всички публикации

Български предприемач препоръчва