Зареждане...

След срива на летния сезон, да се готви зимният

След срива на летния сезон, да се готви зимният

COVID-19 причини огромни щети за икономиката в целия свят. Най-тежкият удар понесе летният туристически сезон. Очакванията за зимата не са особено оптимистични - у нас няма да има зимен туристически сезон според много. Въпреки по-малкото резервации от почиващи, хотелиерите не се отказват и предприемат всички необходими мерки за безопасност, опитвайки се да запазят бизнесите си. 

Засега тези, които са заявили намеренията си да дойдат в един от най-големите ни зимни курорти - Банско, все още не са много. Това притеснява собствениците на хотели, които първо загубиха много пари с преждевременното затваряне на Банско през март, а след това имаше неуспешен летен сезон отново заради вируса. Към момента резервациите за предстоящите зимни месеци са притеснително малко, но така е в цял свят, защото свободното пътуване е лукс на миналото. Много малко чужденци планират почивката си в Банско, резервации почти няма, а британски чартърни компании отказват да работят заради несигурната атмостфера.

Българите са групата туристи, от която зависи бъдещето на сезона. Българската хотелиерска асоциация казва, че ситуацията е тревожна, но не и неочаквана. 

 

Промяна в общия брой реализирани нощувки в рамките на летния сезон между 2019 и 2020 г.,%

За автора

Списание Български Предприемач

виж всички публикации

Български предприемач препоръчва