Зареждане...

Ледени емоции от Айс Арт

Ледени емоции от Айс Арт

Ледени емоции от Айс Арт

 

Представете си, че сте поканени на сватба. Отивате с приповдигнато настроение, атмосферата е тържествена и стилна, а в залата ви посреща голяма прозрачна скулптура, която свети в магически цвят. Докосвате я плахо и не можете да повярвате… лед! 

 

Това е емоцията, която изживях някога далеч от България. Оттогава за мен се превърна в цел да направя възможно за повече хора да се насладят на красотата на скулптурите от кристален лед.

Идеята за предприемачеството ме преследва от много години. Още от малък бях вдъхновен от предприемаческия дух на баща ми, който използваше всяка възможност за да изгражда отношения с хората, да търси нови бизнес възможности и да намира реализация на нови пазари. 

 

Доста години работих и трупах опит като нает служител, но винаги съм знаел, че един ден ще стартирам свой бизнес. Това се случи през  2015 година, когато напуснах добре платената си мениджърска позиция в голяма компания, за да основа своя фирма и да започна да проправям сам пътя си. Така се роди Айс Арт – ателие за изработка на ледени скулптури за събития. Идеята за този бизнес се беше зародила в мен няколко години преди това по време на едно мое посещение в САЩ, където се докоснах за пръв път до това изкуство. Запознанството ми и съвместна работа с Ники Радулов даде творчески тласък на Айс Арт.

 

Сега, от разстояние на времето, мога да кажа, че да инвестираш сравнително голяма сума, за да създадеш напълно непознат за обществото продукт, си е доста смела постъпка. Но да създадем предлагане, за което няма търсене (поне в началото), ни даде възможност да научим много за бизнеса. 

Половин година след създаването на ателието все още нямахме нито една продажба. Правехме безплатно фигури за събития, за да се запознаят повече хора с тази новост. И дори да ги подарявахме, пак се сблъсквахме със скептицизъм от страна на организаторите, защото мисълта, че ще сложим 100-200 кг. лед в залата, ги плашеше. Пет години години по-късно вече имаме в портфолиото си над 50 тона лед, превърнат в красиви ледени фигури, които красиха и радваха гостите на над 350 събития в цялата страна – рождени дни, сватби, представяне на нови продукти, гала вечери, изложения, корпоративни събития и др.

 

Нашите клиенти са хората, които ценят красотата в живота и осъзнават, че всичко е преходно. Така както ледената фигура е създадена за конкретно събитие и на следващия ден е вече само в спомените ни. Ледената фигура се превръща бързо в център на вниманието на всяко едно събитие. Прозрачният лед е много плътен. Ето защо той се топи много бавно. Така нашите ледени фигури запазват оригиналната си форма на стайна температура поне пет-шест часа. Красотата на фигурата от кристален лед се допълва от подходящата презентация. За целта използваме специално проектирани дисплеи, в които поставяме скулптурата. Те са снабдени с вградено LED осветление с различни цветове, както и със система за дренаж на водата.

Изработваме фигурите по индивидуална заявка. Почти всичко може да се направи от лед. Особено впечатляващи са фигурите, в които има замразени елементи - снимка на младоженците, подаръци, плодове, бутилки и др. Всеки може да си избере примерен дизайн или просто да се свърже с нас и заедно да измислим нова и уникална ледена фигура. По желание можем да направим фигурата още по-специална като добавим инкрустирани в леда инициали или послание.

 

Чарът на ледените фигури е в това, че нещо толкова красиво е създадено, за да бъде видяно само веднъж.

 

 

За автора

Ателието на Айс Арт е основано в град Варна в края на 2015 година. Тук се раждат ледените фигури и барове, с които можете да създадете вълшебна атмосфера на сватби, юбилеи, изложения, фестивали, спортни мероприятия, частни партита, корпоративни събития и много други поводи.

Правили сме ледени фигури за брандове като Audi, Coca Cola, Finlandia, ФК Лудогорец, Нова Телевизия, Red Bull, Metro, RIU, IQOS, glo, Varna Mall, Riviera Holiday Club, Албена АД, Grifid Hotels и други.

Ние сме тук, за да направим вашето събитие уникално и незабравимо! https://www.iceart.bg/

виж всички публикации

Български предприемач препоръчва