top of page

Ася Косаджиева, собственик на athr. – за мечтите, от идея до факт

Ася Косаджиева е управител и собственик на athr. – компания за подбор на кадри, осъществила най-големите й мечти, от идея до факт.

Ася Косаджиева, собственик на athr. – за мечтите, от идея до факт
Специализира магистърска степен „ Човешки ресурси“

Ще ни разкажете ли повече за себе си и с какво се занимавате в момента?


Работя върху популяризацията и развитието на athr.- компания за подбор на персонал, която основах заедно със съпруга ми – Марин Косадижев - търговски директор. 


Вярвам в правилния подход, в намирането на подходящи кадри, които сбъдват мечтите на своите работодатели, а те от своя страна ги приветстват в бизнеса, осигурявайки им терен на развитие. 


По пътя съм срещала хора с прекалено високи изисквания, както мъже и жени, изпаднали в трудно положение, финансов дисбаланс или чиста доза неудовлетворение от предишната си работа. Моята задача не е да им намеря позиция с добро заплащане, целта на athr. е да им осигури бъдеще, да ги мотивира и в един момент, когато са в разцвета на кариерата си – да основат свой бранд, в областта където са най-добри. Извън професията съм щастливо омъжена жена, с две деца – близначките Ая и Теа, вдъхновили името на компанията ни. 


Пътешественик съм, имала съм късмет да обиколя много държави, опознавайки местните и културата им. В крайна сметка любимото място остава домът, родом съм от Неделино – китно родопско градче, запазило българския дух и традиции.

 

Кои са основните стъпки, които смятате, че Ви доведоха до този момент като успешен предприемач?


Вярвам в клишето, че постоянството е ключът към успеха. Аз съм от типа жени, които имат конкретна цел и работят по реализацията й, приоритетно. 


Следващата стъпка безспорно е търпението. Независимо колко са големи мечтите и с каква страст работиш, ангажиментите, особено в динамичното време, в което живеем те поставят на ръба.


Да балансираш е предизвикателство, от което никога не бягам. На трето място е надеждата, човек не бива да се отказва от онова, което е визуализирал в ума си. Понякога най-простата на вид идея, може да роди гениална стока или услуга.


Всичко това е на заден план, ако няма хора, които вярват в теб. Семейството е онова, което облича мечтите в сигурност. А и ти дава спокойствие, знаеш, че дори да се провалиш – отново имаш опора. 


Аз съм максималист, давам 100% от себе си и тихичко си казвам: “Можеш още...” Креативното мислете движи света, да си нестандартен е новото нормално.

Ася Косаджиева, собственик на athr. – за мечтите, от идея до факт
Със съпруга си Марин Косаджиев, търговски директор в athr.

Какво Ви мотивира да продължавате напред с бизнеса си? 


Пазарното развитие и кризата с недостиг на персонал във всеки един бранш е движеща мотивация за мен. Конкуренцията също. Това, което прави нашата компания по-добра е различната честота, на която работим. Вътрешните проучвания, желанията на работодателите и в същото време онова, което предлагат е не просто документ…


Неслучайно най-силният актив в една компания е човешкият ресурс. 


Предлагаме уникална услуга, същата може да вдъхнови подобна, но никога да я копира напълно, да я пресъздаде или наложи. 


Преди всичко ние сме консултанти. Консултираме бизнесите как да задържат служителите си, какво да променят, за да са привлекателни за бъдещи кадри, консултираме хората как да направят подходяща автобиография и така ние даваме огромна добавена стойност, не само на бизнеса, но и на обществото като цяло. Винаги намираме решение, което да прави щастливи и доволни както нашите партньори, така и кандидатите.


Ася Косаджиева, собственик на athr. – за мечтите, от идея до факт
Успешно съчетава бизнеса с отглеждането на двете си деца – близначките Ая и Теа

Кои са някои от предизвикателствата, които срещате в управлението на своя бизнес?


Всеки ден се борим с непредсказуемите решения, които взимат хората. От друга страна, да се наложиш на пазара като бизнес, който на пръв поглед е еднакъв и подобен на компании, които са с вече изградени имена, е друго предизвикателство, което ние се опитваме да победим. 


Изграждането на доверие у хората, в бизнесите, които имат лош опит и горчив вкус от работата с област като моята е още една спънка. Но това е като захар в чаша кафе – трябва да я изпиеш до дъно, за да усетиш насладата.

 

Ако бихте дали един съвет на нашите читатели, какъв би бил той?


Мечтайте хора! Мечтите са, за да ги сбъдваме. Гонете щастието и това, което ви кара да се усмихвате.


Относно бизнеса – думата „страх“ я изключете от речника си. Рискувайте, за да бъдете успешни.


Както е казал Конфуций: „Избери работата, която обичаш, и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си.“

 
Елена Колева списание "Български предприемач"
Елена Колева списание "Български предприемач"

 0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page