top of page

Нека разгледаме от гледна точка на физиологията колко е важно движението с ясна цел и посока.

Настоящата публикация е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL с цел развитие на мисията на фондацията.

Нека разгледаме от гледна точка на физиологията колко е важно движението с ясна цел и посока.

Какво е нашето начало?

Старт, надпревара и устременост към достигане на финал. През цялото това време движение, движение, движение, ...

Представете си се като онзи сперматозоид утремен към яйцеклетката. Измежду множеството „себеподобни“, само един, в конкретния случай точно Вие, който четете тези редове, е победил в надпреварата, чиято награда е получаването на живот. И защо точно Вие? Защото не сте спрели да се движите и то по-бързо от останалите.

Инстинктът на победителя е вграден в нас още преди зачеването – сперматозоидът, онзи „единственият“ е бърз, силен и адаптивен. Той притежава качествата на лидер и предприемач.

Така е и в живота. Единствено безпирното движение, конкретната цел, ясната посока, ни правят победители. Налична е конкуренция по трасето. Необходимо е да бързаме, но някак от значение започва да бъде „стила“ на движението - движение в посока на саморазвитие и израстване.

Защо много хора губят инстинкта на победител по време на живота си и на „възпитанието“?

Да си представим един удобен, мек, кадифен диван. Отпускаме се в него, потъваме в спокойствие и така часове наред, а може и дни... Уморени от препускането в динамичното ежедневие бихме ли искали тази възможност?

Вероятно - да, вероятно – не ...

Този диван е толкова удобен, че не искаме да помръднем от него. И така и правим. Лежим си спокойно. В даден момент обаче тялото започва да изпитва лек дискомфорт, изтръпване, даже схващане. Така е и в живота. Бъдейки на едно и също макар и комфортно място в определен момент е необходимо да се мръднем, да се изместим от там. Подобно на тялото, което се схваща и се нуждае от раздвижване, така е и с поведението ни, начина ни на мислене и живота като цяло. Движението е жизнено необходимо.

Ако сравним живота на човек със същия този мек диван – вероятно ще забележим, че има хора, които живеят живота си точно по този начин. Настанили са се удобно в зоната си на комфорт, където всичко е ясно, уредено, предвидимо. Знае

се по план целия ден. Следващият ден е същия, без особени отклонения. И следващият и следващият и по-следващият ...

Искате ли да проспите живота си?

Ако не - раздвижете се!

Човек има необятен вътрешен ресурс, който може да бъде развит и да се използва. Движението по посока на личния успех е първото нещо, което трябва да „се чува“ при алармения звън сутрин рано. Удовлетворяващо е когато погледнем приложението си за активност в края на деня и там има отразени 10 хиляди крачки, и то не само пешеходни, а такива които отразяват движението към нещо ново.

За да се движим със „стил“ е необходимо да се обучим и знаем как.

Всеки човек се нуждае от предприемачески умения, за да разбере кой е, какви са неговите таланти, какво иска в живота, как да открие своето призвание. Известно е, че когато човек се занимава с това, което му харесва, с това, което обича, тогава всъщност той не работи, той се радва на живота и също така получава и доходи.

Обучението в предприемачество от ранна възраст е важно, защото полага основите на самоувереността, развива способността за поемане рискове и поемане на отговорност.

На какво конкретно се обучават децата в MINIBOSS & BIGBOSS Business School?

В заниманията си в MINIBOSS & BIGBOSS Business School учениците се запознават със следните предмети: бизнес, предприемачество, микроикономика, макроикономика, семейна икономика, управление на таланти, психология на личностния растеж, изграждане на екип, етика, естетика, дипломация, философия, маркетинг и HR, ораторски и презентационни умения, основи на бизнес преговори и етикет, основи на комуникацията и networking, избор на професия, път и стратегия за самореализация.

Тук едновременно с теорията, учениците започват и да практикуват. Всяка година те получават теория в бизнес игри, майсторски класове и други интерактивни модули, а успоредно с това и управление на проекти и създаването на собствен бизнес от генериране на идеята до реализация.

Учениците се учат да създават социални и бизнес проекти, да ги развиват, да ги реализират до етапа на печалба. След което работейки в екипи имат възможността да представят и защитят своите идейни проекти на StartUp форум, а после и реалните прототипи или стартиран бизнес на национални и световни първенства по предприемачество. Там те представляват не само себе си и своя екип, а и страната си.

MINIBOSS & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL е стълба за развитие. BE A BOSS! Присъедини се към нас!

Научете повече за нас, като се запишете за събеседване на контактите по-долу.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL

гр. София, ул. Искър 19, офис 6

гр. Варна, ул. Братя Шкорпил 26а, офис 16-17

+359 883 77 88 90

bulgaria.miniboss@gmail.com

https://www.facebook.com/miniboss.varna

https://www.facebook.com/bigboss.sofiaМисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page