Вижте част 2 от кандидатите за STARTUP BUSINESS AWARDS 2021

Има ли предприемаческа култура в България?

Има ли новостартирали проекти?

Как се отрази COVID 19 на нагласата за стартиране на бизнес?

Отговорите на тези и още много въпроси получаваме чрез класацията за стартъп за 2021 година, която вече започна.

Днес ще ви представим кандидати, които са стартирали своята дейност от 2018 година. Правим тази класация, за да подкрепим тези предприемачи и да вдъхновим вас като ви покажем, че въпреки пандемии, карантини и политики в България има не само надежда, а и действия.

Ето я втората порция герои на Startup Business Awards 2021:


Анелия Попова

Категория: Печатна дейност


По професия съм журналист и редактор. Работя в най-голямата информационна агенция в България. Работила съм и като редактор в тв предаване. Завършила съм УНСС със специалност “Журналистика и масмедии”. Магистър по “Връзки с обществеността”. И “Доктор” в катедра “Медии и обществени комуникации” в същия университет. "Кибрит" е дебютната ми книга - в жанр проза/психология. "Кибрит" е красива, дръзка и смела провокация за съзнанието. Книга с огън между кориците.


Аделина Андонова

Категория: Социално предприемачество


Сдружение „Екип Вдъхновителите” са млади личности, с големи мечти. Нашата мисия е да мотивираме, сплотяваме и вдъхновяваме, организирайки благотворителни кампании, инициативи и събития. Най-открояващо постижение: благотворителен спектакъл "От Вдъхновителите с любов", провел се на 29.02.2020г. На него бяха събрани 4137 лв, в полза на фондация "Нашите недоносени деца", както и 950 души публика. Постижения за 2021г. до момента: събрани 474.60 лв. от инициатива "Мартенички с кауза", която е с цел събиране на финансови средства в помощ на Боби.


Антон Атанасов

Категория: Консултантска дейност


ActionCOACH има една цел - да помага на бизнесите в България и техните собстввници да са успешни. Да имат пълноценен живот и да имат конкуренто и печелившо предприятие, което може да работи без тях. Системата работи в над 80 страни от над 27 години с над 1000 бизнес треньори в цял свят. В България има 5 бизнес треньори и само за 2020 сме работили (с някои продължаваме) с над 30 бизнеса в различни сектори.Мила Захариева

Категория: Мода


На 24.03. стартирах моден бранд La Cara Mi разработен през последната година, година свързана с многократни редуващи се локдауни. Именно пандемия отключи решителността ми да направя серийно производство на домашни дрехи с които да се чувстваме уютно и комфортно у дома, и красиви навън.


Жасмина Гевезиева

Категория: Нов бизнес;

Бизнес стартирал след 01.09.2020г/


Кардинал Байтс ООД е компания, създаваща протеинови изкушения без добавена захар. Първият ни продукт са първите протеинови бонбони без добавена захар на българския пазар, съчетаващи традиционни български съставки по екзотичен начин. Първият ни вкус е българска роза с източен махлеб, за който имаме и полезен модел в Патентно ведомство. Компанията е първата, получила финансиране от Innovation Starter Accelerator. Започнахме продажби от 27.11.2020 г, като вече имаме над 1000 клиента физически лица, 15 локации (сред които био магазини Зоя и Био Балев), 20+ национални медийни публикации (Капитал, БНТ, БНР), над 700 000 импресии.


Анна Каранова

Категория: Мода


KARANOVA е позиционирана в 13 салона за красота, имаме корпоративни поръчки от Холандия, Швейцария и Англия, участвали сме в Pop Up Christmas Bazar 2020, @Editori, Финалист Бизнес Жена на Годината клуб Високи Токчета в категория Нов Бранд.


Очаквайте следващата доза стартъп предприемачи съвсем скоро. Ако имате бизнес и сте стартирали не по-рано от 2018 година, кандидатствайте за Startup Business Awards 2021. Заслужава си. Линк за регистрация за наградите: КАНДИДАТСТВАЙ ТУК

ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ