top of page

"В Ротари служим на обществото чрез своите професии, чрез налагане на високи етични стандарти"

В последния брой на "Български предприемач" имаме удоволствието да представим изключително проникновено и вдъхновяващо интервю с г-н Икономов, президент на Ротари клуб Варна-Евксиноград. Той ни въвежда в света на Ротари клубовете, разкриващ уникалната им мисия и въздействие върху обществото, със специален акцент върху младите хора.ротари

Въпрос: Г-н Икономов, какви са основните цели и инициативи на Ротари клуб?

Икономов: Ротари клубовете имат за цел да обединяват професионалисти от различни сфери, като подчертават важността на високите етични стандарти в бизнеса и професионалния живот. Сред основните ни направления на дейност са укрепването на клубните връзки, подобряването на обществената среда, развитието на международната дейност и, разбира се, подкрепата на младите хора.


Въпрос: Каква е вашата роля като президент на клуба?

Икономов: Моят мандат като президент на клуба е фокусиран върху реализацията на разнообразни проекти, които целят да допринесат за обществото. Особено важна за нас е подкрепата на изявени средношколци, като им помагаме в тяхното професионално ориентиране и развитие."В Ротари служим на обществото чрез своите професии, чрез налагане на високи етични стандарти в професионалната и деловата сфера."

ротари

Въпрос: Как подкрепяте младите хора в тяхната професионална реализация?

Икономов: Ние активно работим с млади таланти, особено с тези, които са постигнали успехи в различни сфери. Нашата цел е да ги насърчим и подкрепим в тяхното професионално развитие, като им предоставяме ресурси, обучения и възможности за реализация както в България, така и в чужбина. Ние се стремим да им предоставим цялостна картина на професионалните възможности и предизвикателства.


Въпрос: Какви конкретни проекти и инициативи сте реализирали?

Икономов: Нашият клуб е организирал и реализирал множество проекти. Например, оборудвахме училище в търговищко село с компютри, което беше изключително важно по време на пандемията. Освен това, закупихме специализиран транспорт за училище за деца с ограничени способности. Всеки проект е стъпка към подобряване на условията за образование и живот в нашата общност.


ротари

Интервюто с г-н Икономов ясно показва въздействието и значението на Ротари клубовете в обществото. Тяхната работа, особено в областта на подкрепата на младите хора, е вдъхновяваща и има дългосрочен ефект върху развитието на общността. Техният пример показва как активният ангажимент и професионализъм могат да трансформират както индивидуални животи, така и цели общности.

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page