top of page

Добра практика: Кметството на село Равно поле покрива енергийните си нужди със слънчева енергияКметството на село Равно поле в община Елин Пелин изгради и пусна в експлоатация соларна централа за собствено потребление. Тя има за цел да покрива енергийните им нужди, а проектът е част от стратегията на общината за подобряване на енергийната ефективност на територията на страната. Соларната централа е изградена от фирма „ВВТ Инженеринг“ като всички материали, както и изграждането на централата са дарение от компанията, която има за цел да насърчи добрите практики в областта.


д-р инж. Веселин Тодоров


„Една от добрите практики в Европа е да се инсталират соларни централи на покривните площи на обектите на общинските сгради. По този начин те спестяват от разходите си за електроенергия и могат да насочат бюджети към други важни дейности. Изградихме соларна централа като дарение на Община Елин Пелин и насърчаваме и другите общини да вземат пример за тази добра практика, за да се постигне устойчивост по отношение на задоволяването на енергийните нужди“, коментира д-р инж. Веселин Тодоров – основател на „ВВТ Инженеринг“ и председател на Сдружение „Соларна Академия България“.


Слънчевата енергия може да помогне на кметствата да спестят средства от сметките си за електроенергия, като произвеждат енергия от възобновяем източник. Тя е чист и възобновяем източник на енергия, който не произвежда вредни емисии, като по този начин кметствата могат да намалят въглеродния си отпечатък и да допринесат за по-устойчиво бъдеще.


Ивайло Симеонов


„Община Елин Пелин работи в тясно сътрудничество с лидерите в сектора, които налагат правилата за професионализма в бранша. „ВВТ Инженеринг“ със своята подкрепа променят средата за живот на жителите на село Равно поле и местната общност. ВЕИ инсталацията ще допринесе за намаляването на енергийните разходи на обществените сгради и по този начин ще бъде освободен ресурс за други полезни за обществеността и гражданите дейности.“ - сподели кметът на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов.Този тип добра практика би могла да даде добър пример и да привлече инвестиции на територията на общината, което от своя страна ще доведе и до увеличаването на работните места и по-доброто икономическо развитие в областта.


От следващите графики са видими и първите резултати от работата на соларната централа.


ВВТ Инженеринг ЕООД е компания, специализирана в консултирането, проектирането, изграждането и поддръжката на фотоволтаични централи. Екипът ни от специалисти изготвя индивидуални проекти, изцяло съобразени с желанията и възможности те на инвеститора.


Компанията реализира както множество проекти за индустрията, така и за битовите потребители. Ние знаем, че времето на инвеститора е ценно, затова поемаме ангажимент да обезпечим и всички административни процеси, свързани с изграждането на фотоволтаични централи.


ВВТ Инженеринг ЕООД притежава богат опит в оформление на цялата необходима документация и оказва пълно съдействие при изграждането на централите, съдействайки на инвеститора при всички възникнали административни въпроси и управлявайки комуникацията с всички институции. Компанията е един от основните вносители на фотоволтаични панели, инвертори и батерии на българския пазар.

Свържете се с нас на телефон 0876 222 686, имейл office@vvt.bg или посетете сайта ни www.vvt.bgПодобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page