top of page

Единствени в Европа - Ледена пързалка на брега на морето


Казвам се Иван Николов. Имам многогодишен опит в сферата на туризма. Завършил съм висшето си образоване в Икономически Университет - Варна със специалност «Туризъм». Професионалния ми път започна на позицията администратор, в последствие в фронт офис на комплекс «Гранд Хотел Варна». След което работих като управител на хотел и комплексен управител в курорт Албена. В момента заемам позицията на комплексен управител в комплекс Therma Village.


Здравейте, г-н Николов! Разкажете ни, какво стои за бранда Therma Village?

Ние сме петзвезден комплекс намиращ се в к.с. Кранево. Комплексът се състои от два петзвездни хотела с изключително добре развити СПА-центрове с термални води, един хотел със спортна насоченост и вили в средиземноморски стил, някои от които са със собствени басейни. На територията на комплекса има спортни съоръжения: футболно игрище, тенис кортове с клей и твърда настилка, волейболно и баскетболно игрища, фитнеси и стрийт фитнес, басейн с олимпийски размери и нашето бижу, единствена по рода си в Европа - ледена пързалка, която се намира на брега на морето.

Брандът ни се е наложил на българския пазар през 2014 година. Насочеността ни е морски туризъм през летния сезон и балнео и СПА, спортен, конферентен, исторически и еко туризъм през останалата част на годината.

Нашия холдинг има дългогодишен опит в сфера на туризма. Вярвахме, че ще създадем един изключително успешен бизнес модел и бранд от най-високо ниво. Години по-късно резултатите показват, че това е било правилното решение.

За нас туризъм не е само бизнес, а е нашето призвание, да създадем на нашите гости едни изключително позитивни емоции със спомени за цял живот.


Защо в България?

Защото сметнахме, че тук има незапълнена ниша за продукт от най-високо ниво. Изключителните природни дадености на България ни дават възможност да предлагаме голям брой услуги за предпочетени от нас продукт. Смятаме, че тук България произвежда много изключително добри кадри в този сектор. България продължава да се развива инфраструктурно и смятаме, че това е един развиващ се район с голям потенциал.


ГАЛЕРИЯ:

Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

Със сигурност най-голямото предизвикателство, с което се сблъскахме е Ковид-19 пандемията. Която сама по себе си ни подложи на множество предизвикателства, като може би най-големите от тях бяха да успеем да осигурим безопасна среда на нашите гости и на нашите служители. Наложи ни се изключително бързо да се адаптираме към новосъздадена ситуация за да можем да продължим да бъдем успешни. Гордеем се от начина, по който нашия екип се справя с това предизвикателство, като за момента продължаваме да поддържаме два целогодишно работещи хотела. Това показва, че екипът, който сме изградили е подготвен за предизвикателства от всякакъв тип.


Как се промени бизнеса след Ковид 19?

Ковид-19 подложи туристическия бранш на голяма несигурност. Наложено беше рязко увеличение на динамиката в сектора. Постоянните промени в правилата на предвижване ни принудиха да бъдем изключително адаптивни и гъвкави. Наложи се цялостна реорганизация, започвайки от планираните резервации за бъдещ период, променящи се пазари, на които можем да разчитаме до цялостната вътрешна организация на комплекса, от пристигането на работа на нашите служители, разделянето им на групи, промяната в начина на изхранване на нашите туристи, цялостна реорганизация по настаняване на нашите гости и начина на провеждане на цялата почивка до изпращането им от комплекса.


Как приемате конкуренцията?

Смятаме, че конкуренцията е изключителна полезна за да продължаваме да се задържаме на най-високо ниво. За нас всеки конкурент, който се опитва да се конкурира с нас, подобрява имиджа на локацията както и на туризма на България.


Какви са плановете ви за 2022?

Започнали сме подобряването на материална ни база. Като част от тези подобрения са нови вили със собствени басейни, както и нов ресторант, инфинити басейн, нов параклис в непосредствена близост до плажа. Поканени са гости от България и Европа работещи и доказали се на световно ниво, които да проведат обучение на нашите служители с цел по-добро кариерно развитие за тях. За нас е приоритет винаги в бил изграждането на собствени кадри, които тръгвайки от по-низките нива, разбират високият стандарт, който ние се нуждаем да поддържаме.

Планирали сме множество мероприятия. За тази година към нас се проявява много голям интерес за организиране на мероприятия тип сватба, конферентни и спортни събития на аматьорско и професионално ниво.

Планирано е 2022 година да бъде с между 15-20% увеличение на леглодните спрямо предходната година.


Какво е посланието Ви към читателите на списание “Български предприемач”?

Пожелаваме на всички читатели да бъдат най-вече здрави и много успешни. Нека всички планове да се реализират, да се постигат и най-трудните цели, а новите да не плашат с отдалечеността си. Благодарим и тези читатели, които ни се доверяват като на надежден партньор или избират да станат наши клиенти. Винаги сме отворени към нови хоризонти и ще очакваме да ги достигаме заедно с вас!0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comentários


bottom of page