Едно искрено интервю от кухнята на Слънчев Бряг с Димитър Терзийски, собственик на "Викинг Бийч Бар"

Това ще бъде интервю за вярата, действието и резултатите.

Срещаме се с Димитър Терзийски собственик и визионерът на бар Викинг в Сл. Бряг. Ще видим една различна гледна точка.

Дори и без коронавирус, политическа криза и карантина, не е лесно да си собственик на заведение на плажа. Откъде идва вярата Ви да правите неща, които обикновено плашат повечето хора, като да разработите един такъв голям бар в най-известния и нападан български курорт?

От вечния ми оптимизъм и вяра в собствените ми сили и възможности.

Получихте ли адекватна помощ и подкрепа от правителството в тази криза? Знаем, че друго Ваше заведение в Боровец бе затворено преди да е приключил зимният сезон?

Не сме искали помощ, а и не смятам, че правителството може адекватно да реагира на нашите нужди. Това, за което трябваше да се погрижат, е да осигурят коридори за туристите от чужбина, по примера на други страни с развит туризъм. Да, заведението в Боровец, както и всички останали, беше затворено предварително, което беше правилно, но не ми хареса отношението към гостите и тоталната липса на професионализъм при създадената ситуация.

По време на карантината, когато всички отписваха сезона и очакваха да няма туристи, Вие избрахте да пребоядисате целия бар. Защо?

Най-лесно е да се откажеш в момент на криза, но за да запазим бизнеса и служителите си, решихме да не се отказваме и да продължим, въпреки трудностите. Имахме нови стратегии, които отпаднаха за този сезон, но желанието за работа и развитие надделя. Нито за момент не съм помислил да не отворя, дори колегите ми се шегуваха с моя оптимизъм, но след като отворихме, след нас започнаха да работят и други. Все пак, дори и малко туристи да има, с добра работа може да постигнем добър резултат.

Колко струва да вярваш и да действаш в днешно време?

Всичко!

Предвиждате ли много фалити във Вашата сфера?

Да, ще има фалити, при положение, че чисто икономически няма как всички да оцелеем в ситуация на невиждан спад в областта на туризма.

Като успешен бизнесмен, как гледате на конкуренцията?

Нужно е да има конкуренция, иначе няма как ние да ставаме по-добри. Това ме мотивира допълнително да подобрявам продукта.

Каква е тайната зад успеха на едно заведение? С какво Вашите заведения са толкова успешни?

Винаги съм казвал - нужни са постоянство и последователност, и никога да не се отказваш! Моята философия е да работя с креативни млади и предприемчиви хора, които заедно с мен да вярват в това, което правим и да създаваме по-добър продукт от останалите.

Каква е ролята на семейството за успеха?

Много важна, търпението и подкрепата им е вдъхновяваща за мен, защото в бизнеса има много трудни моменти и без тяхната подкрепа аз не бих имал силата и спокойствието да се справя с трудностите.

Какво послание бихте отправили към предприемачите, които ще прочетат това интервю?

Първо, трябва да имат идея какво искат да правят и да се борят за нея с всички сили!

Благодаря Ви за това интервю! А на вас, драгите читатели, препоръчваме да разгледате

Viking Beach Bar, заслужава си!

ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ