top of page

Ефективността на застрахователните полици: ключът към спокоен бизнес


Емил Йонидов - Uni State Broker

В този динамичен свят и постоянните промени в бизнес средата, способността да оценим и оптимизираме корпоративните ресурси става все по-необходима. Днес в списание "Български предприемач" ви срещаме с Емил Йонидов, съсобственик на Uni State Broker - компания, която владее изкуството на застраховането до съвършенство. Заедно разглеждаме същността на застрахователните полици - как не трябва да гледаме на тях просто като на формалност, а като на важен елемент от бизнес стратегията.

 

Като опитен експерт в застрахователната сфера, Емил разкрива,че анализа на застрахователното портфолио е не лек, но изключително важен процес. „Провеждаме кратък разговор с клиентите, за да разберем техните нужди и предпочитания. От тях изискваме да предоставят всички сключени застраховки, като за автомобилните са необходими и талоните на автомобилите, за да можем да сравним покритията и сумите. Предлагаме специална услуга за автомобилните застраховки, при която клиентите не се налага да правят нищо в случай на застрахователно събитие. Ние се грижим за завеждането на щетите на място и управляваме целия процес с цел да спестим пари и време на клиента. Нашата работа се състои в детайлния преглед на застрахователните полици и оценка на текущите нужди, като с това изграждаме дългосрочни отношения и доверие с нашите клиенти."

 

Емил споделя интересен случай: „Една компания се обърна към нас без конкретен казус. Дадоха ни всички застраховки, като споделиха че скоро им изтича застраховката „Професионална отговорност на участниците в проектирането и строителството“. Когато си лицензиран проектант и строител е необходима регистрация в Камарата на строителите. Оказа се, че регистрацията не е подновявана от няколко години и реално хората нямат покритие на тази застраховка. Изключително важно е да се прави анализ и когато има каквато и да е промяна в статуса или лицензите на компанията, ние да бъдем уведомявани, за да знаем дали имат или нямат нужда от даден продукт. Така можем да сме най-коректни в ценообразуването и в това, което предлагаме на нашите клиенти.“ Такъв пропуск би могъл да доведе до плащане на премии за невалидни застрахователни полици. Това означава не само загуба на средства, но и липса на реална защита при нужда. Професионализмът и грижата, които Uni State Broker прилагат при ревизия и промяна на застрахователните условия, целят да предпазят клиентите от подобни рискове и да гарантират изгодни и правово коректни застрахователни решения.

Емил разказва и за новото мобилно приложение на Uni State Broker: „В нашата компания вече две години дигитализираме вътрешните процеси и вече над 80 % от тях са абсолютно автономни. В момента разработвам мобилно приложение, което не само ще продава, но и ще решава проблеми. Когато желаете да си заведете щета по каското, независимо от застрахователната компания, това да става чрез едно проложение. Просто прикачвате снимки, а в случай че не са правилните, системата ще ви уведоми. След това нашите колеги ще обработят вашето искане и ако има недостатъци, ще получите обратна връзка. Освен това, приложението ще предлага много други функционалности, като запазване на час за обслужване, получаване на всички необходими документи, проследяване на статуса на искането, избор на сервиз, както и автоматично напомняне кога и къде имате запазен час. Времето е най-ценния ресурс и това е един от начините да го спестим и да оптимизираме целия процес. Съвсем скоро това приложение ще е факт и ще е достъпно за всички наши клиенти, а и не само. Това ще е първата част от мащабния проект за дигитализация на нашата компания.“

 

Следете за развитието на обещаващото мобилно приложение на Uni State Broker и не пропускайте шанса да работите с Емил и неговия екип. Те са готови да демонстрират как могат да внесат добавена стойност във вашата организация, като ви държат информирани за всяка новост в застрахователния сектор. 

 

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page