Жив или мъртъв: българския стартъп

"В България няма условия за бизнес."

Това е фраза, която чуваме прекалено често най-вече от хора, които никога не са имали собствен бизнес. В моят скромен опит съм видял, че тази фраза, както и много няколко други култови такива, са всъщност официалните извинителни версии на хора, които нямат смелост да реализират мечтите си или поне да се провалят опитвайки се.

Да, точно така, да се провалят опитвайки се. Защото няма нищо лошо в това да се провалиш, това означава, че си опитал и, че си научил нещо, което може да тинпомогне в следващия опит.

Страшното е, когато не само не се опитваш, но пропагандираш своето глупаво извинение, с което заразяваш и хората около себе си. Но този материал е предназначен да бъде позитивен. Началото беше просто за привличане на вниманието ви.

Ако приемем, че стартъп е всяка компания, която не е преминала 3 годишната граница ще се изненадате или не, че в България има близо 80 000 стартъпа по официални статистики създадени от 2018 година насам. 80 000!

Над 1% от хората в България са решили да започнат собствен бизнес.


На стартиращите компании се гледа като на един от двигателите на икономиката на 21 Век. Именно благодарение на своите специфика и гъвкавост стартъпите са един от двата основни вносители на иновации. Бъдещето зависи от тях и техния ентусиазъм.


Ето защо стартъпите са толкова важни. Именно това ни провокира да създадем класацията Startup Business Awards 2021. Защото иновиране и икономическа стабилност са два основни стълба на обществото и ние ще направим всичко по силите си, за да ги подкрепим.


Разбира се ситото за участие в класацията е наистина ситно, за да можем да покажем най-качествената част. До обявяването на печелившите остава точно 1 месец. Очаквайте ги скоро.


Ако имате бизнес и сте стартирали не по-рано от 2018 година, кандидатствайте за Startup Business Awards 2021. Заслужава си. Линк за регистрация за наградите: КАНДИДАТСТВАЙ ТУК


ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ