“За” или “против” провала - гледни точки"

Провалът или медальонът с две лица, води ли ни до разочарование или ни мотивира към успех. Трябва ли да претърпим провал, за да достигнем до големите успехи?


Какво всъщност е провалът и кой не го е изпитал в живота си? Той е съвкупността от емоции, които чувстваме след всеки неуспех. Това са съмнение, разочарование, несигурност, губим вяра в себе и се чувстваме виновни, че не сме оправдали очакванията на околните както и нашите собствени желания.


Тези чувства сриват света около нас, губим се в пътя на живота и не намираме изход от моментното си състояние на отчаяние. Но всъщност тези моменти са ключът към успеха. Няма точно определена рецепта за справяне с провала. Всеки от нас е индивидуална личност и вижда нещата по различен начин през своите собствени очи.


В живота на всички ни идва момент за промяна.


Промяната, от която се нуждаем и имаме нужда. На този кръстопът от живота ни всеки от нас си задава въпроса за успеха. Ще се справя ли или ще се проваля, но всяко ново начинание е съпроводено с много мисли и въпроси и страхът от неуспеха е главно действащо лице, но и главен път към успеха.


При стартирането на ново начинание е хубаво да имаш ясно поставен план за действие, по който да се движиш, но всяка непозната пътека, по която тръгваш може да те отведе до различни препятствия и проблеми, ключът е в това да ги приемеш и да ги преодолееш. Правилният избор е да преодолеем трудностите, за да постигнем напредък. Провалите полагат основите на един бъдещ успех, а неуспехът ни дава възможност за размисъл, време да преосмислим посоката, стратегията и причините по отношение на това какво и защо правим.


Открива ни се възможност да видим регресията си и да преустановим действията, като подредим правилно приоритетите си. Провалът ни позволява да създадем план за действие и начини за отстраняване на допуснатите грешки. Никой не е постигнал успех за една нощ, хубавите неща изискват време. Трябва да имаме ясно поставени цели, да не толерираме и да отстраняваме проблемите, които ни пречат. След неуспехът ще диагностицираме точно проблемите, за да намерим техните първопричини. Каквото и да става не трябва да се отклоняваме от ясно поставените си цели и да вярваме в собствените си възможности, защото те променят света.


Праволът е действителността, с която се сблъсквал всеки човек,но в стремежът си да не се случи забравяме главната си цел - веднъж да успееш.


Пример за успех след множество провали е случаят на Томас Едисон. Той се е провалил 1000 пъти преди да успее да изобрети електрическата крушка, но когато го попитали какво е чувството да се провалиш 1000 пъти , отговорът му гласял, че това не са 1000 провала а стъпките, които е извървял към успеха. Този пример ни показва, че може да претърпим множество провали преди да пожънем успех, но най-трудно изкаченият връх разкрива най-величествената гледка.


Когато проумеем, че страхът е състояние на ума и се нагърбим с поемането на рискове, бидейки готови да се провалим, ще стигнем до постигането на нашите цели.


Всеки неуспех погледнат по правилният начин, като на учител, като факт, от който да се поучим е пътят към успеха...


Не се страхувай от него, приеми го,извлечи най-доброто, започни отначало и превърни провалът в успех.

ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ