top of page

Има ли качествени мебели в Китай?

След една бурна година пълна с противоречия се срещаме с нашите приятели от Tony's Decor, за да разберем как се движи пазара на мебели от Китай. Когато имаме нужда от информация за вас винаги се допитваме до истинските професионалисти, за да може решенията, които взимате да бъдат информирани. Вижте, какво има да ни сподели Антония.

Възможно ли е да има качествени мебели в Китай?

Китай е основен световен производител. Бих казала меката на интериорния дизайн и декор потребите, и не само. От дългогодишния ми опит с китайски производители мога да кажа, че Китай е основния производител на стоки и материали, които потребява целия свят. Всички големи брандове имат изнесени производства в Китай. Там няма "НЯМА", а най-хубавото е, че има и голяма конкуренция на самия пазар.

Икономическитя и жизнен стандарт в Китай в последните години е доста висок, качеството им на продукция, също, тъй като потреблението го изисква. До такава степен, че дори някои от производителите, с които работя имат по-голям интерес да работят за местния пазар, от това да изнасят за други страни. Тази страна е истински генератор на идеи, и то много и качествени. Мебелите произведени в Китай са с висока изработка от висококачествени материали, имат уникален дизайн и стил.

Има ли правилно и неправилно обзавеждане?

Правилното обзавеждане е концепция, която има замисъл, проект, функционално разпределение и правилно подбрани материали и мебели. За да се получи правилно обзавеждане е необходима групова работа на специалисти и най-вече професионално изготвен проект. Експертното мнение в обзавеждането на интериорния дизайн е добрата основа на правилното обзавеждане. Не случайно нa Tony’s decor предлагаме само продукти със символика, защото смятам, че жилището е жив организъм, който има нужда от внимание и добра преценка в обзавеждането и декорирането,( или както казват в Китай жилището е с добър Фънг Шуй.) В Китайската култура от векове домовете са били строени и подреждани според древното изкуство и философия Фънг Шуй, според която дома е жив организъм и бъдейки обитаван също от живи организми, те трябва да се „погаждат“, да са в синхрон, затова е толкова важен индивидуалния подход и подбор при обзавеждането на дома или работното пространство. Определени предмети, мебели, декорации притежават скрита символика и могат да окажат много благоприятен ефект върху живота и благоденствието на обитателите, докато други могат да въздействат като коректори или неутрализатори на негативни енергии. Самата подредба на мебелите в едно пространство може да бъде много важна и определяща примерно в един офис, за да се чувстват служителите комфортно и да са работоспособни, същото важи и за дома, определен начин на подреждане на мебелите, подбора на цветове, материи, елементи могат да оказват благоприятен ефект върху качеството на живот на обитателите на един дом. По принцип се счита, че добрия Фънг Шуй започва още от избора на местонахождение и от самата външна среда, но понякога нямаме контрол над околната среда, затова пък можем да устоим нашия малък микрокосмос и съобразявайки се с някои основни принципи на тази древна философия в обзавеждането, да си създадем благоприятна среда. В този случай може да се каже, че помещението, дом или офис има добър Фънг Шуй и обзавеждането е правилно.


Кои клиенти обзавеждат дома си с дизайнер?

Корпоративните клиенти със сигурност се възползват то дизайн услуги, за мен дори е задължително. Защото съм на мнение, че добрият дизайнер прави един проект успешен и след намесата му обектът заработва.

Вече сякаш стана модерно и след покупка на ново жилище все повече клиенти се допитват до дизайнери, консултанти по проектиране и Фънг-Шуй практици. Сякаш хората имат все по-голямата нужда от внасяне на функционалност и практичност в малките жилища - нещо, което налага нуждата от ползването на професионалист в сферата на дизайна.

Обзавеждането на дома може ли да се приеме като изразно средство?

Различните клиенти харесват различни стилове, както и различните възрастови групи имат различни предпочитания за мебели. Чрез избора на мебели, също така, може да се изрази и социален статус и финансово положение - например обзавеждане с луксозни макови мебели.

За мен, обзавеждането на дома може да се разглежда като многоаспектно изразно средство. Като изразно средство на дадена личност, неговия характер, вкус и стил, независимо дали е използвал услугите на дизайнер или не.

Стилното обзавеждане задължително ли трябва да е скъпо?

Най-важното при мебелите и декор акцентите е това цената да отговаря на качеството и материалите. Скъпо обзавеждане е това, при което не са съобразени или избрани правилно материалите и се налага скорошна подмяна.

Стилното обзавеждане на първо място е обзавеждане с добър подбор на качествени мебели. Колкото са по-качествени мебелите, толкова и цената се вдига съответно. Ценовата разлика при различните мебели се дължи преди всичко на тяхната издръжливост, изработка и качество.

За мен скъпо обзавеждане, е това което е функционално, непреходно и устойчиво.


Какво, според вашия опит, отличава истински добрия интериорен дизайнер?

Истински добрият интериорен дизайнер трябва да умее да анализира клиентите си професионално и безгрешно, за да може правилно да сътвори в проекта си нужното им обзавеждане.

Добрият интериорен дизайнер според мен и моя дългогодишен опит, трябва да познава психиката на клиентите си, да е специалист в сфера, да е вещ в стиловете дизайн, и не на последно място да е запознат с фън-шуи практиките по света. Не случайно споменавам и този древен китайски метод на обзавеждане и подредба на дома, който през годините е доказал своите ползи и добрата енергията с която зарежда мястото, което обитаваме.

Всички детайли в дома ни като предмети, картини, различни декорации, цветове в текстила - носят символика, която влияе на нашия бит, ежедневие и съществуването ни като цяло. Аз съм дългогодишен вносител не само на мебели, но и различни декорации за дома, като правя техния подбор изключително прецизно, повлиявайки се не само от търсенето и потребностите на клиентите ми, а също така и оповавайки се на символиката в детайлите, разчитайки на моя безгрешен усет за декориране и следвайки модните тенденции в декора съчетан с Фънг-Шуй.


Ако не работим с дизайнер можем ли да се възползваме от вашите услуги?

Препоръчваме консултацията с дизайнер, но това не е задължително. В зависимост от нуждите на клиента, неговото желание и потребност, бихме дали насоки дали има нужда от професионалист в обзавеждането или той сам би се справил с наша помощ. Също така, работим с дизайнери и може да свържем клиентите си с професионалисти при нужда.

Какъв съвет ще дадете на нашите читатели когато им се наложи да обзавеждат нов дом?

Най-вече да заложат на качеството, като се стремят да превърнат дома си в своето изконно кътче на спокойствие, закрила и уют. Домът ви трябва да бъде вашето убежище. Мястото, където можете да бъдете най-чистото си АЗ. Ето защо ние от Tony’s decor предлагаме богат асортимент от интериорни и екстериорни мебели, декорации и дизайн решения, за да ви помогнем да създадете стила, който искате и да живеете обградени от естетика, вашата естетика.

На нашия сайт ще намерите дизайнерско, стилно и функционално обзавеждане във всеки стил – включително и вашия собствен. Вдъхновете се и от специалните ни колекции на производители от различни точки на света.

При нас можете да поръчате и ФШ консултация, изготвена на база обитателите, локацията, разпределението и оформлението на жилището или работното ви пространство, което не само ще ви улесни в подбора на мебелировката, но и ще допринесе за хармонията и благоденствието ви.

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Commenti


bottom of page