top of page

Инвестицията на бъдещето за бизнеса е в LinkedIn

Настоящата публикация не е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и Passion4Growth с цел развитие на мисията на фондацията.


LinkedIn - Създайте място за своя бизнес в социалните мрежи


В LinkedIn можете да намерите следващия си бизнес партньор, да се снабдите с нови клиенти и дори да привлечете изгряващи звезди към своя екип. Искате да сте крачка напред пред конкуренцията? Да бъдете припознат като лидер в индустрията си и в пазарния сектор? Вашата компания да бъде разпознавана интернационално? Тогава сте попаднали на правилното място.

С над 760 милиона потребители, 260, от които са активни месечно, LinkedIn се е превърнал в социалната мрежа за бизнес. Както във Facebook можем да завържем нови запознанства, приятелства, да създаваме групи от общества и да продаваме нашите услуги/вещи, така в LinkedIn можем да постигнем същите резултати за нашия бизнес. Спомнете си с колко познати и приятели сте се запознали във Facebook и как това е променило живота ви. Сега си представете как можете да направите същото за своя бизнес.


Контекстът е важен

Можем да използваме LinkedIn за B2B маркетинг и генериране на възможности, защото се възползваме от контекста на платформата. За разлика от други мрежи - като Facebook и Instagram, чиято главна цел е да гледаш снимки, и създаваш постове, потребителите ползват LinkedIn, са професионалисти искащи да развиват бизнеса си. Правилата на уебсайта, заявяват, че стриктно информацията трябва да бъде свързвана с бизнес.


Създаване на възможности за бизнеса

Средностатистическият потребител използва LinkedIn, за да се информира за новините в своята индустрия, за да развива своя екип или за да намира решения, които да оптимизират ефективността на работата му. Ако вие предлагате решението, от което потребителите имат нужда, това е мястото, на което можете да привлечете тяхното внимание.


Таргетиране според идеалния ви клиент

LinkedIn предлага набор от инструменти, чрез които можете да създадете фуния за таргетиране и привличане на вашия идеален клиент.

Над 10 милиона ръководители ниво “C” също са тук. От професионалисти на начално ниво и инфлуенсъри, до опитни лица със силата да взимат решения за своя бизнес. Вероятно всеки, който бихте искали да таргетирате, вече е в LinkedIn.

Освен това също можете да:

  • Разширявате своя бизнес кръг;

  • Създавате впечатляващ профил, който да е разширение на вашето CV;

  • Се присъединявате в групи;

  • Споделяте информация;

  • Се ангажирате със списъци от таргетирани потребители;

  • Спонсорирате публикации;

  • Интегрирате инструменти, които да ви помагат с развитието на профила, таргетирането, комуникацията, на различни кампании и още много!

Ако сте B2B компания, статистически най-вероятно е да намерите следващите си клиенти в LinkedIn. Има много стратегии, които можете да приложите, за да се възползвате от стотиците възможности, които ви предоставя платформата.

Ние в Passion4Growth се занимаваме с това професионално и нашата цел е да помагаме на бизнеси да се позиционират като пазарен лидер, да намират нови клиенти, да таргетират и разширяват своите мрежи, както и да увеличават продажбите си.
Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.

Подобни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page