Каква е тайната на успеха?


Каква е тайната на успеха? Тайна ли е изобщо? Или думата “тайна” се използва маркетингово, за да я купим от някой гуру, който ще ни отвори вратата на изобилието?


Когато попитате успешни и богати хора в световен мащаб, най-честите отговори за успеха са два:


  1. Успехът се дължи на положителните навици;

  2. Успехът се дължи на умението да се справяш с напрежението.


Днес е Цветница - християнски празник, който по традиция се празнува всяка година, седмица преди Великден. Ключовата дума е удебелена. Най-успешно развитите брандове са религиозните. Не за друго, а именно заради традициите си. В контекста на успеха не можем да пренебрегнем този факт. Нека да разгледаме терминологията и нейното обяснение:


Традиция - това, което се предава от поколение на поколение, установеното от предшествениците ни, което се повтаря като обичай. Извършвам по традиция.


Навик - рутинно поведение, повтарящо се регулярно. Извършвам по навик.


Удивителна прилика между двата термина. И макар да изглеждат толкова еднакви, те са различни. Единият е мащабен, а другия всекидневен. Истината е, че за да достигнем до изграждане на традиция, ние трябва да развием ежедневен навик. По силата на тази дефиниция, традицията е перфектно изграден навик, предаван от поколения на поколения, от собственик на фирма към служителите, от старите служители към новоназначените и т.н.


Ако искате да развиете успешен бизнес, не давайте пари за бързи системи в маркетинга или продажбите, а разпишете навиците, които трябва да развие вашата компания, за да я направите стабилна дългосрочно. Налагайте тези навици всеки ден от вас до чистачите. Живейте и работете спрямо тях, само така ще създадете устойчив бизнес, а не поредната работа, която ви взима времето, здравето и енергията.


Много от клиентите ми казват, че имат собствен бизнес, но истината е, че почти никой от тях няма собствен бизнес. Те си създават собствена работа. Създавайки и налагайки навици в нея, ще създадат и собствен бизнес от нея, който ще ги надживее чрез традициите.


Вярвайте и действайте! Само това е пътят към успеха. Успех!


ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ