top of page

Какво е да бъдеш лидер над 20 години?


Защо TCV са лидер в предлагането на телекомуникационни услуги в град Варна? Какво е да бъдеш лидер над 20 години? Какво пларират занапред едни от най-големите? Научатет в следващото интервю с Марина Йовинска - търговски директор на TCV:


Здравейте! Разкажете ни от кога се занимавате с телекомуникации и интернет?

Здравейте, казвам се Марина Йовинска и съм Търговски директор на „Телекомуникационна компания Варна” ЕАД. Смея да твърдя, че целият ми 30 годишен професионален опит е в сферата на телекомуникациите. Първите ми стъпки в телекомуникационния бранш започнаха преди 31 години в БТК ЕАД, и така 20 години. От 11 години работя в „Телекомуникационна компания Варна”.

Какво представлява TCV?

Телекомуникационна Компания Варна (TCV) е оператор с дългогодишен опит в предоставянето на интегрирани телекомуникационни решения за частни и бизнес потребители. Ние раполагаме с най-голямата собствена подземна оптична мрежа във Варна и се гордеем с над 20 годишния опит, който имаме в изграждането на електронно съобщителни мрежи. Прилагаме много по-гъвкав подход и това ни дава предимство да сме винаги няколко крачки напред пред конкурентите. Компанията се стреми да предлага на клиентите си решения, разработени и съобразени изцяло с конкретните нужди на потребителите. Социално ангажирани сме и участваме активно във всякакви инициативи в полза на обществото.Защо избрахте точно тази компания?

Избора ми беше предизвикателство и към самата мен! А иначе, ако трябва да отговоря сериозно: Реших да продължа карирата си в сферата на телекомуникациите, и че TCV ще бъде компанията в която това ще се случи. Това е компания с лидерска позиция в предоставянето на телекомуникационни услуги на варненския пазар. Желаех да приложа професионалните си познания, компетенции и умения придобити в най-големия телекомуникационен оператор в България, и да ги развия и надградя, излизайки от стереотипите и тромавата органиязация на големия оператор. Не съжалявам за избора, който направих!


Коя е тайната да предоставяш услуга с високо качество на хиляди потребители?

Ако я кажа, няма да е тайна ☺ Служителите са най-ценния актив във всеки бизнес. Постигаме целите си с много труд, екипна работа, постоянство, преодоляване на предизвикателствата. Хората притежаващи тези качества са тези, които гарантират нашето конкурентно предимство.


Отрази ли се Ковид 19 на вашата дейност и ако да, как?

COVID 19 се отрази на всички сектори. Намираме се в условия на пандемия, и това оказва сериозно влияние върху бизнеса и продажбите. Има несигурност от страна на компаниите, отменят се срещи, свиват се бюджетите на клиентите, орязват се разходи, работата на клиентите спада и се затварят офиси. Това неминуемо води до спад на приходите. В същото време, предвид работата на голяма част от клиентите ни home office и дистанционното обучение на учениците, потребителите започват да имат все по-големи очаквания към отношението и услугите, които получават.


Какви са плановете ви за бъдещето? Какво да очакват вашите клиенти занапред?

За да отговорим на нарастващата необходимост от високоскоростен интернет и за да сме в крак със най-съвременните технологии, започваме поетапно изграждане на оптични комуникационни трасета по технологията GPON на територията на гр.Варна. Ползите са много, но най-същественото е по-високата скорост, която е съществена при преноса на видео данни и други Интернет услуги.


Какво да очакваме да научаваме от вас в списанието през следващите 12 месеца?

Работим активно по разработката и прилагането на съвременни високотехнологични решения. Екипът ни е изключително мотивиран, така че се надявам да можем да изненадаме читателите Ви приятно в близките месеци с постигнати отлични резултати и да споделим своя опит.Какво ще кажете на читателите на списание Български предприемач, са да ги вдъхновите?

Дерзайте, и бъдете винаги позитивни и добронамерени. Добрата дума отваря 100 врати, а усмивката 101!Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.
0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page