top of page

Какво най-често застраховаме в България?

Здравейте, днес ще направим интервю с един много интерес, но рядко толкова позитивен, който аз съм виждал. Ще си поговорим с Емил Йонидов, който винаги е много усмихнат и позитивен. Ще те помоля да се представиш за нашите читатели.


Здравейте, аз съм Емил Йонидов и съм собственик на фирма, която се занимава със застраховане вече 22-23 години. Името на моя бранд е Uni State Broker. Ние сме сертифициран застрахователен брокер от Комисията по финансов надзор. Стараем се да предлагаме застрахователните продукти на всички лицензирани застрахователни компании в България по един достъпен за хората начин, защото застраховането е един необятен процес, за да могат да вземат най-доброто решение когато става въпрос за техните застраховки.


Как би ми обяснил като на дете какво е застраховката?

Хубаво е да застраховаш автомобила си, имуществото или дори себе си срещу неблагоприятни събития, неща, които не зависят от теб.


Себе си, имота си, колата си, в какъв ред, ако реша и трите?

В България това е много объркана тема. Българинът първо застрахова автомобила си. По последна статистика едва 8% от всички имоти имат застраховка имущество, като голяма част от тези застраховки са в полза на банка, което означава, че банката изисква сключването на застраховката.


При застраховката живот нещата са още по-сложни. При нас нещата стоят коренно различно от останалия свят, където такъв тип застраховки са доста развити. А застраховката имущество например е по-евтина от едно автокаско да речем.


След Ковид ще има ли промяна в нагласата в сферата на застраховките? Какво е твоето очакване за 2022?

Ковид нанесе със сигурност много промени и продължава да има много промени. Много бързо стана дигитализацията на някой от процесите. Другото нещо е, че всички застрахователни компании и застрахователни брокери започват да обръщат внимание на онлайн позиционирането си и на продажбата на застраховките пак изцяло онлайн. Защото има продукти, които могат да бъдат сключени без физическо посещение на офис.


Застрахователната култура на българина не е висока и това крие своите рискове.


За 2022 колкото и да е странно, ръстът на моя бранд през последните 2 години е най-голям откакто работя.


Ти спомена нещо много важно, което на мен ми направи впечатление. Казваш: “За да си направиш най-добрата застраховка, най-удачната за теб, трябва първо да намериш подходящия брокер, на който да зададеш хиляди въпроси”.

Точно така е, защото застраховането не е процес, който се случва на парче. Като знаем намеренията на застрахования, знаем по какъв път да вървим и как да направим застраховките.


Как си намираш този брокер, за който ти говориш?

Смятам, че всеки интелигентен човек с разговор от не повече от 5 минути може да прецени хората срещу него професионалисти ли са, разбират ли си от работата. То е усещане. Но ти трябва да му се довериш.


Какво е бонус-малус?

Бонус-малус е една система, която трябва да влезе през средата на лятото в България, при която шофьорите, които карат внимателно и не предизвикват ПТП-та, ще плащат по-малко за своята гражданска отговорност, и точно обратното ще се случва с тези, които постоянно са в нарушения и правят ПТП-та.


В края на интервюто ще те помоля да отправиш призив към нашите читатели.

Първо искам да им пожелая да са много здрави. Бъдете отговорни към всичко, което правите и съм сигурен, че успехите няма да закъснеят.


Целият разговор можете да гледате тук:
0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page