top of page

Какво означава да си Брокер

Здравейте, скъпи читатели! Днес ви представяме двама души, с които искаме да ви покажем, какво означава думата “Брокер” и, в какво се отнася неговата работа. Това са Теодора Маркова и Александър Димитров, брокери на недвижими имоти. Приятно четене!

Какво означава думата "брокер", що за професия е това?


Теди:

Аз обичам да казвам „консултант на недвижими имоти“ тъй като ние имаме отговорната задача да дадем правилна насока на всеки един от нашите клиенти, не само да отворим една врата и след това да я затворим. Всеки клиент е строго индивидуален и процеса на работа не е само до усещане. В нашата сфера има и голяма доза психология. Трябва да владеем умението да разберем потребността на продавача или купувача още от първата среща, за да му бъдем максимално полезни. Тази професия е много по-различна и специална от всяка друга.Алекс:

Психолог, бизнесмен, консултант и приятел. В буквалния смисъл, думата означава посредник и комисионер. За мен това е човек който спестява много ПРОБЛЕМИ, ВРЕМЕ и съответно ПАРИ на своите клиенти. Професия която изисква продължително и интензивно обучение и владеене на специализирани знания и умения, придобити на база опит и желание.

Защо избра точно тази професия?

Теди:

Чувството да караш хората да са щастливи и да усещаш магията през техните очи, когато кажат „ Това е моето жилище, винаги съм си мечтал/а за такъв имот“ е незаменимо.

Алекс:

Именно заради същността на работата, срещата и комуникацията с много и различни хора и възможността за постоянно усъвършенстване, както личностни така и професионални.

Ковид 19 и недвижимите имоти?

Теди:

Ковид 19 предразположи много хора да инвестират в най-сигурното нещо, а именно жилище и то в правилния момент. Благодарение на Нов Дом 1 ние можем да им предложим малко по-различен пазар, а именно доста по-изгоден. Разбира се както във всяка професия има и затишия, но бих казала, че това са моменти, които преминават неусетно.

Алекс:

Изключително интересно се развива влиянието на Ковид 19 върху пазара с недвижими имоти. До този момент спекулациите за разруха на пазара не само, че не се сбъднаха, но се наблюдава и обратен ефект. Според последните очаквания през 2021 пазарът ще бъде стабилен и дори ще има ръст на цените с 5%

Как един брокер на недвижими имоти проявява истинска Коректност?

Теди:

Коректността през моята призма се изявява в топлия контакт, изключителната учтивост към клиента, бързината, лоялността и точна информация. Преди всичко сме хора и момента за ново жилище е ценен миг за всеки.

Алекс:

ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛО! Когато истински искаш да ПОМОГНЕШ на своите купувачи или продавачи да постигнат желания резултат. За мен това е основата, която съм сигурен, че ще ми помогне да стана един от успешните хора в бранша.

Кой е най-трудният ти момент в тази професия?

Теди:

Най-трудния ми момент е бил, когато съм давала всичко от себе си както и екипа ни, за да спасим дадена сделка , но нещата са се проваляли по една или друга причина. За радост това е много рядко, но тогава чувството е странно. Не знаеш на кого да помогнеш повече на клиента или на самия себе си. Тъй като , като консултанти ние изживяваме всеки трепет от всяка една сделка.

Алекс:

Не бих казал, че имам най-труден и най-хубав момент, защото и от двете има по много. Сещам се за ситуация в която мои клиенти, а клиентите за мен са всичко, искаха да закупят перфектния апартамент за тях, но точно когато започнахме процедурата по стоп-капарото, продавача категорично отказа да продава имота В такъв случай е много трудно е да обясниш на купувачите защо не може да се осъществи сделка.

Как се справяш в корона кризата?

Теди:

Само едно мога да кажа- Човек не трябва никога да се отказва от нещо което прави с любов. Трудните моменти са моментни, когато работиш на 101 % всичко се отплаща рано или късно.

Алекс:

До този момент не намирам разлика в резултатите си преди корона кризата и в моментното положение. Емоционално – също! Мисля, че най-голяма заслуга за това има НОВ ДОМ 1. Стратегията и методите на действие дори и при пълния локдаун, позволиха на кадрите на Нов Дом 1 да продължат със сделките.

Кое те кара да продължаваш?

Теди:

Винаги съм искала да работя нещо, което хем да обичам, хем да ми носи възможности, както и да ме развива като личност. Екипа с който работя е обграден от професионалисти и хора с душа, всеки ден е много приятен с тях. Но най-любимото ми е контакта с хората, да виждаш как всеки е различен, харесва различни неща, това те обогатява. С всеки клиент оставаме в отлични отношения. Да те поканят на гости след продажбата на жилище в имот, който ти си продал и да ти направят вечеря- звучи приятно, нали?

Алекс:

Когато видиш как едно младо семейство намери своя НОВ ДОМ и ти си съдействал за това…безценно е! Възможността да развивам себе си, в следствие на професионалните контакти които успях и успявам да създавам в бизнеса.

Какъв безплатен съвет ще дадеш на продавачите, а на купувачите?

Теди:

На продавачите бих казала, че всичко на пазара се продава и от тях зависи в какви срокове ще е това. Относно купувачите – ценете средствата си и знайте, че изгодните оферти са за тези, които умеят да взимат бързи решения.

Алекс:

Един съвет, но най-ценния. Доверете се на БРОКЕР, на професионалист в сферата. Човек който ще е до вас и ще подсигури успешната покупка или продажба на имот. Множеството ми клиенти с които съм направил сделка със сигурност ще потвърдят това.

Кажи ни нещо за компанията, в която работиш?

Теди:

Огромни професионалисти, ценят всеки кадър и го развиват по най-добрия начин. Благодарение на Нов Дом 1 имаме опция да посещаваме редица обучения и да развиваме своите възможности.

Алекс:

Нов Дом 1 е място където мечтите стават реалност. Компанията е помислила за абсолютно всеки детайл и за мен е истинско удоволствие да съм част от най-добрия екип в България.

Какво е посланието ти към читателите на списание "Български Предприемач"?

Теди:

Бъдете себе си и никога не се отказвайте от мечтите си, няма невъзможни неща. Само този, който се откаже, само той няма да успее.

Алекс:

Бъдете смели, иновативни, любознателни и позитивни! Дори и в трудните моменти, усърдната работа винаги се отплаща! Продължавайте да обогатявате знанията си, и ще сте най-успешните предприемачи със съдействието на „Български Предприемач“Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.Подобни публикации

Виж всички

コメント


bottom of page