top of page

Какво означава да отгледаш предприемач

Десислава Николова е основател на благотворителен проект „Подари щастие“ и автор на бестселъра „Щастлива и красива бременност като моята“. 100% от средствата, събрани от продажбата на книгата се използват за закупуване на техника за недоносени бебета. Вече е осигурена техника за 9 държавни болници в цялата страна. Тя е и жената, номинирана за Жена на 2020 година, в категория „Жените, които вдъхновяват“. Целта на книгата и проекта е да се повлияе позитивно на статистиката: всяка трета двойка трудно зачева, всяка четвърта жена абортира, а всяко десето дете се ражда недоносено. Десислава е щастлива жена, съпруга и майка на петгодишния Никола.


Откъде черпиш идеи за каузите, които създаваш?

Идеята за тази кауза се роди, когато в осмия месец от бременността имах силни контракции и разбрах нуждата на недоносените бебета от здрави и нови кувьози, за да се доразвият, да нямат трайни увреждания и да бъдат пълноценни хора. След като родих, вече усетих напълно това космическо щастие да си родител, да гушкаш здравото си, красиво бебенце. В знак на благодарност към това, което имам аз, реших, че поне малко ще допринеса за щастието на другите родители и техните бебенца. Утвърдих в съзнанието си, че това е точната кауза и наименувах проекта „Подари щастие“.


Има ли хора, които те нападат заради избора ти?

За тези няколко години имаше само 2 нападки - едната беше, че си изкарвам пари на гърба на недоносените бебчета, но тази жена впоследствие разбра, че 100% от приходите отиват за дарения. Вторият коментар беше нещо подобно - отново от жена. Не им знам историите, но знам, че в моя ум беше супер изненадващо да получа такива коментари от жени към майка, без да споменавам посветеното време, пари, усилия, постоянство. Да се издаде книга от непознато име, както и да се продаде като топъл хляб, е резултат от продължителна работа и безценната подкрепа на мъжа ми и на Никола. Заблудата е голяма, че когато е за благотворителност, успехът е по-лесен. Всъщност е точно обратното - товарът е огромен, но си заслужава - в името на нашето бъдеще и равния шанс на недоносените деца да се развият като пълноценни личности.

Искате ли да прочетете повече?

Абонирайте се за bem.bg, за да продължите да четете тази изключителна публикация.

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page