top of page

Какво означава „Образцово кабаре“?

Здравейте, читатели и зрители на "Списание Български предприемач"! Днес ви представяме Веселин Стоянов, създателя на продуцентската къща 2Producers и техния новаторски проект – „Образцово кабаре”.Веселин, известен сред приятелите си като Лино, е двигателят зад това уникално представление, което обединява българската музика от 60-те и 70-те години в модерен контекст. „Образцово кабаре“ е резултат на креативното сътрудничество между талантливия аранжор Добромир Кисьов, хореографката Вили Дипичикова и сценографката Лина Грозева. Премиерата на шоуто в Event Center на Пиротска 5 беше посрещната с овации от публиката, което потвърждава високото качество и атрактивност на продукцията.


Веселин споделя, че идеята за „Образцово кабаре“ се родила естествено в екипа на 2Producers, като стремежът им бил да превърнат класически български песни в нещо модерно и вдъхновяващо. Той подчертава, че представленията им оставят силен отпечатък върху зрителите, което е потвърдено от множеството положителни отзиви, получени след първата премиера.


Понастоящем представленията на „Образцово кабаре“ се провеждат само в София, но Веселин разкрива, че се подготвят за турне из страната. Интересът към техния проект не се ограничава само до България - има запитвания и от чужбина, като Веселин изразява надеждата скоро да представят кабарето и на българската диаспора по света.


Особеността на „Образцово кабаре“, според Веселин, идва от страстта и ангажираността на целия екип. Той подчертава, че творческият процес винаги трябва да балансира с бизнес целите, за да бъде качествен и успешен продукт.


Веселин отправя съвет към младите предприемачи в сферата на изкуството да следват своите мечти и да не се страхуват от неуспехите, които са важна част от пътя към успеха.


Предстоящото събитие „Образцово кабаре“ на 24 януари 2024 г. в Event Center на Пиротска 5 обещава да бъде незабравимо преживяване. Публиката ще има възможността да се наслади на вълшебно съчетание от музика, танц и театрално изкуство, като представя българските песни в съвременна светлина.


Веселин завършва интервюто, като споделя, че мотивацията му да продължава с този проект идва от желанието да обогати културната сцена и да покаже, че българското изкуство може да бъде съвременно и вълнуващо.


Благодарим на Веселин Стоянов за неговата страст и преданост към културата, и за това, че превръща „Образцово кабаре“ в символ на иновацията в българското изкуство.


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page