Кои са предприемачи за пример?

Предприемачи за пример част 1

(прочети до края, за да видиш кои са)


Скъпи приятели и партньори на списание “Български Предприемач”,


Средностатистическият предприемач се стреми да постигне успех за себе си и за компаниите си. Но сега ще ви поговорим за онази специална и рядка порода предприемачи. Онези, които се опитват да стигнат и по-далеч, като влагат усилия за подобряване на своята общност и на света като цяло.


Това може да означава да даряват част от печалбата си за проект или кауза, която им е близка. Или пък да помагат със своите знания и опит - чрез участието си в различни предприемачески организации или чрез менторство.


Освен с непосредствената си помощ те дават и пример на останалите в общността, които на свой ред правят същото, когато станат успешни.


Именно тези предприемачи ви показваме днес, защото основна съставна част на мисията ни, в списание “Български Предприемач”, е да ви разказваме именно такива истории за предприемачи, които са вдъхновение за останалите и помагат за преобразяването на предприемаческата екосистема в България. Можете да ги следите на страниците на списание “Български Предприемач”, на сайта www.bem.bg и в седмичния ни информационен бюлетин. Гордеем се, че едни от най-добрите доказани професионалисти споделят своя опит чрез нас и могат да ви бъдат полезни със своите безценни съвети.


Ето първата част от от тях:

Йонона Багдади - За 22 години опит в сферите на преводите и бизнес консултантската дейност тя постига множество успешни проекти, свързани с интернационализация на бизнеси и достъп до чужди пазари, както и със стартиране и оздравяване на бизнеси, и управление на проекти, финансирани по различни европейски и международни програми.

Работи основно с корпоративни клиенти от 17 държави, на 5 континента.

Като собственик, управител и преводач в Тренд Мениджмънт ЕООД, тя смята, че за да бъде успешен един бизнес, лицето, което го е изградило трябва да участва активно във всички етапи от дейността и да има визия за бизнеса, както от гледна точка на работниците и служителите, така и от гледна точка на клиентите, които биха използвали продуктите и услугите.

Web: www.trend-translations.eu/


MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL - MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL дават възможност на детето да пробва различни дейности, на различни мениджърски нива, за да направи основния професионален избор в живота си. В школите детето разкрива и развива своите осем основни интелекта (MINIBOSS 8Q), което е основа за щастлив мироглед, широко възприемане на света и успех.

Web: www.sofia.bigboss-school.com


Николай Шарков - Сър Николай Шарков - мотиватор, ментор, Приор на Малтийския суверенен орден свети Йоан Кръстител, Рицари на Малта.

Президент и основател на финансовата екосистема TITAN EVOLUTION.

За него казват, че е новият пионер в глобалната финансова икономика.

Мисията му е създаване на алтернативни финансови проекти за защитени пасивни доходи, както и да превърне благотворителността в институция, изграждаща новите успешни лица на хора, загубили надежда.

Web: www.titantheia.com


Марк де Турк - Марк Джулиан де Турк - Роден на 05 02 1962 Брюксел.

Магистър по бизнес икономика и бакалавър по философия.

Лицензиран европейски консултант, обучител.

Посланик в системата за управление на Хъбард

Съосновател на ресторант The Sky Way, Белгия, Специална фюжън кухня.

Основател на IDEAS Intl, Белгия и на Marc de Turck and Co OOD в България. Предоставяне на бизнес обучение, консултации, коучинг.


От 1995 г. до днес Марк обучава над 50 000 мениджъри и служители в +/- 30 държави. В България +/- 6000. Той също е канен за лектор на различни конгреси.


По време на работата си Марк вижда, че бизнесмените имат проблеми да балансират личния и бизнес живота.

За да помогне на семействата на бизнесмени, които той основава, заедно със съпругата си Monique De Clerck, New Generation Family. Предоставяне на обучение, консултации и помощ на семействата.


Мисията на Марк е да помогне на предприемачите и икономическите и социални лидери да подобрят своя бизнес и личен живот, така че те да могат да създадат по-добър икономически, социален и политически свят.

Web: www.freeboss.eu


Ирина Кирякова - Психотерапевт от 17 години, с множество специализации и обучения, уверена в избора си на професия до ден днешен. Автор на книгата „Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието“.

Kато ученичка, няма представа какво е психологията като наука и практика, дори не знае, че съществува професия психотерапевт. Мечтае обаче да променя света, вярва, че хората могат да живеят по-добре, да са по-щастливи. Винаги вътрешно e усещала, че ако човек прозре определени дадености и закономерности, би могъл да променя посоката, в която се движи. Търси начин да реализира това – минава през обучение по журналистика, актьорско майсторство, но все не открива себе си. И тогава, случайно и повече в следствие на житейските обстоятелства по това време, попада на психологията. Докосвайки се до тази наука, осъзнава, че винаги е търсела нея – знанието за душата, пътешествието навътре в човека, след което той си тръгва винаги нов и по-богат.

Приказката ми се сбъдва – събира всички свои желания под един покрив – психотерапията. Започва процес на учене, който не е спирал до днес. Завършва и се дипломира към школата по Позитивна Транскултурална Психотерапия, където 4 години по-късно преподава. Паралелно с това се обучава в неорайхианска психотелесна психотерапия, фамилна терапия, арт и игрова терапия. Учи различни направления, защото осъзнава ценността на разнообразието от подходи и инструменти. Черешката на тортата е специализация по Гещалт терапия. Най-сетне открива една школа, която обхваща всичко, изповядва ценностите, които самата Ирина носи в себе си и, която дава не просто инструменти за работа, а философия на живот. Гещалт терапията е голямата любов на Ирина и направлението, където избира да остане и да задълбочи развитието си. Вече 8 години е гещалт терапевт, член е на Европейската Асоциация по Гещалт Терапия и от 4 години има честта да преподава в Българския Институт по Гещалт Терапията.

Web: www.irinakiriakova.com


Д-р Камен Каменов - Завършва медицина през 1996г. Има придобита специалност по вътрешни болести и специалност по кардиология. Трудовият му стаж е над 24г.

Практиката си като лекар започва от големите болници Пирогов и Военномедицинска Академия. Там човек има възможността да се сблъска с голяма интензивност на работа, спешни състояния и широк диапазон от заболявания в напреднал стадий, с техните усложнения и тежки житейски драми.

Много често заболяването напредва, пациентите изчакват, не търсят лекарска помощ навреме, заболяването прогресира и независимо от методите на съвременната медицина настъпват сериозни усложнения, а понякога и фатален край.

Всичко това го кара да мисли и да търси постоянно възможности и решения как да се избегнат тези усложнения. Така се заражда идеята за превенция на болестите и ранното им диагностициране.

Започва със своя екип да изграждат система за изследване и ранна диагностика и превенция на пациентите стъпка по стъпка. Първо изграждат частен лекарски кабинет, след това създават частна лаборатория за клинични изследвания, разширяват дейността си и изграждат медицински център - Орто пункт.

Закупуват високоспециализирана медицинска апаратура - ДЕКСА скенер, с най-доброто качество за изследване на костна плътност и доказване на заболяването остеопороза. Поради големият интерес изграждат отделно изнесен специализиран кабинет за измерване на остеопороза. Заболяването се очаква да стане третото по значимост заболяване в световен мащаб.

Web: www.drkamenov.com


Станислава Павлова SHIMANI - Собственик и управител на SHIMANI Smart Skincare. Повече от 16 години работи в областта на фармацията и козметиката. Често пътува в Африка и Азия и това й помага да се запознае с много местни козметични продукти и съставки. Етиопия става нейн втори дом и всеки път донася местни съставки, с които приготвя козметични продукти за семейството и близките си по етиопски рецепти. В забързаното ежедневие обаче все повече забравя да обърне внимание на себе си. В резултат на постоянния стрес кожата й става вяла и повехнала. Налага се да вземе незабавни мерки, ако не иска да остарее преждевременно. Един ден взима решение да излезе от корпоративната кариера и заедно с екип от български учени, разработвали и продукти за НАСА, започват създаването на нов продукт. Така се ражда SHIMANI Smart. Тяхната цел е да създадат високоефективен иновативен продукт за грижа за кожата без вредни съставки.

Web: www.shimani.bg


Чави Вияреал - От 2008 работи това, което обича да прави, неговото хоби - продава плочки. Така наречено, не просто продава, а провокира интерес към клиента да купува от него, докато предлага нещо различно. Както всеки човек се обновява така и той. До ден днешен е съветник и консултант към испански и италиански фабрики на оборудване на баня за българския, косовски и македонски пазари.

Web: www.bcadvisors.eu
Ardes - Национална верига "Ардес Инфомационни Технологии" ЕООД е основана през далечната 1996 година в град Варна.

Основната дейност на фирмата е насочена към продажбата, обслужването и сервизната дейност на компютърни системи. Вече две десетилетия "Ардес Информационни Технологии" ЕООД продължава да е водещ лидер във внедряването на иновативните технологии, насочени към бизнес сферата и към крайните потребители.

Web: www.ardes.bg


Ани чакърова - Тя е от Добрич, дипломиран инженер-геофизик.

След като натрупва богат 10 годишен опит в транспортния бизнес, през 2005 година създава собствената спедиторска компания "АДЕЕЛ" ООД, която управлява успешно и до днес.

Добрите съвети в подходящите моменти и чувството ѝ за справедливост са основната ѝ характеристика.

Хора и български компании, като нея, помагат на икономиката да се развива.

Web: www.adlbg.com/


Очаквайте втора част от "Предприемачи за пример" в следващия брой.
ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ

БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЕМАЧ ПРЕПОРЪЧВА:

bql fon.png
resource (46).png
Smartmoney-Logo-New.png (1).webp

Получавай новини от списание "Български Предприемач"

©2020 by Списание "Български предприемач"