top of page

Как да възпитаваме позитивизъм у децата си


Знаете ли, че критерият за ниво на личната вибрация и енергия е възприемането и излъчването на красота? Знаете ли, че съзнанието и личната вибрация е едно и също нещо, неговото развитие е процесът на еволюция? Личната вибрация се отпечатва във всяко проявление на съзнанието, затова всички действия на един човек са белязани от него, от неговата гледна точка, от неговото съзнание.


Ако хората с ниска вибрация често лъжат или по някакъв начин предават своите приятели,очакват някой или нещо извън тях да ги оправи и това очакване ги спира да отключат пълния си потенциал и да постигнат успеха, за който мечтаят, то красотата е вибрацията на създаването, креативността, подкрепата, иновацията… Хората с тази вибрация осъзнават, че има фактори, които не могат да контролират, но виждат, че има и достатъчно фактори, които са изцяло под техен контрол. Те се учат да фокусират вниманието и усилията си върху факторите, които зависят от тях и във времето овладяват как да влизат във “вибрацията” на красотата и успеха.

Да, учудвате се колко актуално звучи фразата на Достоевски „Красотата ще спаси света“.


Когато говорим за Достоевски, забравяме повърхностността и знаем, че там, където господстват такива „реални“, „сериозни“, „надеждни“, „делови“ качества като лъжата, страхливостта, користта, наглостта, некрасивостта, злобата, завистта, безсъвестността, там точно най-ценна е красотата, красотата на правдата, мъжеството, безкористността, скромността, инициативността, доброто, доброжелателността, съграждането въпреки, че изглеждат „нереални“, „несериозни“, „смешни“.

„Красотата ще спаси света…“. Преди всичко, и най-вече – красотата на състраданието, красотата на съвестта, красотата на любовта и ума. „Некрасивостта ще убие“ – преди всичко, и най-вече – некрасивостта на жестокостта, ненавистта, глупостта, некрасивостта на безсъвестността, на безсрамието.

Да, ние свикваме и с красивото, и с грозното. Но също така възпроизвеждаме и красивото, и грозното.

Искате ли да прочетете повече?

Абонирайте се за bem.bg, за да продължите да четете тази изключителна публикация.

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Commenti

Impossibile caricare i commenti
Si è verificato un problema tecnico. Prova a riconnetterti o ad aggiornare la pagina.
bottom of page