top of page

Как да подкрепим децата да се справят по-лесно с промяната?

Човечеството е изправено пред безпрецедентни революции, всички наши стари истории се разпадат и няма нови, които да ги заменят. Живеем в динамични времена и с увеличаване на темповете на промяна, се променя и самата представа на човека, за неговата същност, неговите когнитивни структури.

Как подготвяме себе си и децата си за трансформациите в света?

Какви умения ще му трябват на детето, за да разбере какво се случва около него, да си намери работа и да се ориентира в лабиринта на живота?


Промяната е единствената сигурна константа


Какво трябва да научи едно дете, за да оцелява и да просперира в света на XXI век?

Едни от най-важните умения, което децата е необходимо да овладеят са гъвкавост и адаптивност.


Какви детски качества често липсват у възрастните?


Искрено любопитство

Децата задават милион въпроси и не разделят информацията на полезна и на такава, която никога няма да им потрябва. Просто им е интересно.

С течение на годините, повечето хора спират да задават въпроси дори и към търсачките, но не защото знаят всичко.

Някои теми стават маловажни, някъде става страшно да покажем невежеството си, някои въпроси изглеждат неудобни.

Много е важно да не губим интерес към живота. И колкото повече сме отворени за всичко ново, толкова повече възможности се появяват.


Липса на страх от провал

Децата умеят малко, но с интерес и без страх се учат. Те не обръщат внимание на неуспехите, когато се сблъскат с препятствия.

Когато бебетата се учат да ходят, те постоянно падат. Те се изправят и вървят без да мислят. Възрастният, за да се откаже от плана си, понякога е достатъчно да забрави нещо у дома и да си спомни, че връщането е лоша поличба.


Емоционалност

За децата всичко е просто: когато боли - плачат, когато е забавно - се смеят. Възрастните идват с милион причини да се скрият и потискат емоциите.

Да преживяваме различни събития като изразяваме емоции – това е нормално. Смехът, плачът помагат да се справим със стреса и да свалим психическото натоварване.


Безпристрастно отношение

Детето не избира дали да си запази здрави новите панталони или да се качи на покрива. Панталоните са си просто панталони, а съседите не всеки ден си забравят стълбата до гаража.

Нещата наоколо са създадени единствено за изпълнение на функциите си, но възрастните упорито се опитват да ги превърнат в своя основна ценност. Например, обличат бели дрехи на детето на разходка и след това му забраняват да лази в пясъчника.

После ставаме възрастни и сами си забраняваме да лазим в „пясъчника“, защото придаваме на вещите твърде голямо значение.


Способността да присъства

Детето е в състояние напълно да се потопи в това, което прави. Дори само да рови с лопатката в пясъка, то го прави с хъс и изпълнено с удоволствие. В този момент е малко вероятно да го вълнуват някакви странични неща.

Възрастният е в състояние да мисли за тримесечен отчет или за друг проблем във всяка ситуация и дори любимо занимание рядко го поглъща изцяло. Това изобщо не говори за високо ниво на отговорност. Ако в този момент не се занимаваме с тримесечния отчет, то мислите за него не ни правят по-ефективни. Но за сметка на това пък, те пречат на почивката и на изпитването на пълно удоволствие.


Способността да мечтае

Възрастните сме забравили как да мечтаем. В детството си ние вярвахме в най-смелите си желания, дори и да бяха неосъществими: да погалим еднорог или да полетим към Марс.

Пораствайки, ние заменяме мечтите с постижими цели и при това доста скромни. Все пак е трудно да разберем, че мечтата на живота ни никога няма да се сбъдне. Но това не са взаимно изключващи се неща. Можем едновременно да постигнем целите си и мечтата да полетим към Марс.


Активност

Децата вървят, бягат, скачат и пред тях не стои въпроса дали да настигнат заминаващия автобус или да изчакат следващия. Възрастните се оплакват от заседналия начин на живот и три пъти седмично отиват във фитнес залата, до която стигат с колата или се качват на асансьора до третия етаж.


Способността да признава успехите си

Синдромът "самохвалко" не се среща при децата. Те знаят, кога правят нещо добре, гордеят се с успехите си и не се стесняват да поискат да бъдат похвалени. Детето вярва, че то заслужава възторг дори, ако просто се е научило да се плъзга от дивана, защото вчера то не е можело да направи това и това вече е постижение.

На възрастните ни се налага да поискаме похвала и насърчение, например чрез харесвания (лайкове) във Facebook, Instagram... . Но първо би било добре сами да повярваме, че сме добри.


Вярата в себе си и увереността дават лекота при промяната

Теорията и практиката на бизнеса са важни за децата, за да разбират живота на възрастните, да идентифицират и развият талантите си, за ранно кариерно ориентиране, за да оформят характера си на успешен и щастлив човек.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL дават възможност на детето да изпробва различни дейности, на различни мениджърски нива, за да направи основния професионален избор в живота си. В школите детето разкрива и развива своите осем основни интелекта (MINIBOSS 8Q), което е основа за щастлив мироглед, широко възприемане на света и успех.

В общообразователното училище детето развива основно IQ (умствена интелигентност), а в MINIBOSS и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL се учи да успява в живота и да бъде щастливо, като развива и EQ, CQ, PhQ, MQ, TQ, XQ, SQ, които го подкрепят да разгърне своя потенциал.

Една от най-важните способности също ще бъде умението да се справяме с промените и да поддържаме психическо равновесие в нестандартни ситуации. За да се справим в света през XXI век ще трябва не само да измисляме нови идеи и продукти - ще се налага да преосмисляме и развиваме себе си отново и отново.


Светът се променя бързо!

За всяко семейство, за всеки род, най-високата цел е ОЦЕЛЯВАНЕТО НА РОДА ЧРЕЗ ВЪЗПИТАНИЕТО НА СИЛНО СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ.

Какви знания и компетенции са необходими на наследника на рода? Как да се създаде независимост? Как да се поддържа връзката между поколенията? Как да се възпита уважение и да се постигне просперитет за всеки човек от рода? Образователната методика на MINIBOSS и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL отговаря на всички тези въпроси, като дава знания и развива умения у съвременния човек на XXI век.


ХАРВАРД ЗА ДЕЦА

ИНОВАТИВНО ОБРАЗОВАНИЕ ПРЕЗ XXI ВЕК!MINIBOSS се превръща за детето в основно училище за живота!

МЕЖДУНАРОДНА ДИПЛОМА

Международната диплома MINIBOSS BUSINESS SCHOOL (Великобритания) е световно признание и отваря врати към едни от най-престижните университети в света!

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL е единствената в света детска бизнес школа, която подготвя изключителни хора: предприемачи, изобретатели, мисионери, които са в състояние да печелят пари и да променят света към по-добро!

Основана е през 2000 г. и се развива широко по целия свят. От 2016 г. в различни страни по света са открити над 60 училища.

Учебните пособия и програми са достъпни на 14 езика по света!


АКАДЕМИЧНА ПРОГРАМА - 8 КУРСA ПО УНИКАЛНИ УЧЕБНИЦИ

Курс МИНИБОС: Основи на предприемачеството

Курс НАСЛЕДНИК: Семеен бизнес

Курс СЪЗДАТЕЛ/ТВОРЕЦ: Генериране на идеи и ейдетика

Курс ТЪРГОВЕЦ: Изследване на пазара и маркетинг

Курс ПРЕДПРИЕМАЧ: История на иновациите и бизнеса

Курс ИЗОБРЕТАТЕЛ: Теория на изобретенията и ТРИЗ

Курс ОРАТОР: Реторика, коучинг, продажби и нетуъркинг

Курс ПРОФЕСИОНАЛИСТ: Професионално ориентиране и кариерна карта.

Пълната академична програма MINIBOSS ® е 8-годишен образователен цикъл за развитие на изключителни лидерски, комуникационни, творчески и предприемачески способности на детето със 100% гаранция под формата на академичен резултат - УСПЕШЕН И ЩАСТЛИВ ЧОВЕК.


ВСЕКИ MINIBOSS УЧЕНИК:

• Опознава себе си и талантите си ПО-ДОБРЕ

• Учи се да превръща своите таланти и знания в ПРАКТИКА

• Учи се да си взаимодейства в ЕКИП

• Учи се да бъде отговорен ЛИДЕР

• Учи се да избира ПРИОРИТЕТИ

• Учи се да прави ИЗБОР

• Учи се да ПЛАНИРА времето си

• Изучава бизнес в MASTER КЛАСОВЕ от VIP лектори

• Изучава световни марки на Бизнес пътувания

• Учи се да генерира ИДЕИ

• Представя идеите си на STARTUP ФОРУМ

• Учи се да получава ИНВЕСТИЦИИ от бизнес ангели

• ВЗЕМА РЕШЕНИЯ

• ПЕЧЕЛИ

• Почива си и се развива в БИЗНЕС ЛАГЕРИ

• Запознава се с нови приятели

• Участва в СВЕТОВЕН STARTUP ШАМПИОНАТ


8 КУРСА теория и 12 вида практика ГАРАНТИРАТ 100% РЕЗУЛТАТ


Целта на MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL е да подкрепи децата да изградят увереност в себе си, като не ги предпазва от „провали“, а ги подкрепя да се учат от грешките си, да се изправят и да продължат напред за следващия опит. Важно е децата да търсят, да знаят какво искат и да могат да правят избори за своето бъдеще и развитие и да са щастливи.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL е стълба за развитие.

BE A BOSS!

Присъедини се към нас!

Заедно е по-забавно…

Научете повече за нас, като се запишете за събеседване на контактите по-долу.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL

гр. София, ул. Искър 19, офис 6

гр. Варна, ул. Братя Шкорпил 26а, офис 16-17


+359 883 77 88 90

bulgaria.miniboss@gmail.com

varna.miniboss-school.comМисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page