top of page

Най-добрият начин да защитим себе си, дома си и автомобила си

Разговор с Емил Йонидов генерален мениджър на Uni State Broker

Бихте ли разширили пазара зад граница, как е възможно? Ако вече го правите, споделете, как се случи това.

Както във всяка сфера, така и в застраховането, глобализацията и дигитализацията нанесоха значителни и бих казал ползотворни промени през последните няколко години. Сега, когато живеем буквално на един клик разстояние от всяка точка на света, комуникацията ни с клиенти и колеги от бранша е все по-лесна.

Най-честите запитвания са ни от чужденци, които желаят да стартират бизнес в България.


Кое ви вдъхновява за нови продукти и услуги?

Аз съм човек, който постоянно следи новостите в бизнеса и технологиите.

Сега в Уни Стейт Брокер дигитализираме процесите, свързани с ежедневното функциониране на офисите ни както и процеса на продажба на застрахователни продукти. Искрено се надявам в най-скоро време да предоставим на нашите клиенти възможността да се застраховат изцяло он-лайн. Създаваме и мобилно приложение, с което всичко може да се случва бързо, лесно и удобно.


Има ли разлика между бизнес тенденциите в чужбина и в България?

Що се отнася до он-лайн продажбите, бих казал, че България върви няколко крачки след Европа. По друг начин, обаче, изглеждат нещата, когато заговорим за застрахователни Брокери. До скоро се твърдеше, че Брокерите са просто един канал за дистрибуция на застрахователни продукти. Това обаче съвсем не е така!

Ние от Уни Стейт Брокер базирайки се на дългогодишния опит който имаме се опитваме да предоставяме такава услуга, че нашите клиенти да ни приемат по скоро като професионални консултанти.


Как се отрази COVID-19 в сектора застраховане?

В много отрасли COVID-19 нанесе огромни икономически щети.

Нарастването на безработицата, намаляването на доходите и спадът на жизнения стандарт на големи групи от населението се отрази и в застраховането.

Благодарение на COVID вълната, обаче, някои процеси в застрахователния сектор, които ние, брокерите чакахме дълго, се случиха буквално за няколко седмици.

По-голяма част от застрахователните компаниите ни делегираха права да извършваме огледи по ликвидация и аквизиция. Това изключително много улеснява процеса, облекчава нас като посредници, пести време и негативни емоции на нашите клиенти.


Какво следва след лятото?

Първо, да направим подробен анализ на поставените цели и постигнатите резултати.

Второ, старт на една маркетингова кампания, която разработвам няколко месеца.

Предстои ни също така пускането на обновеният ни сайт, нови функционалности в секцията он-лайн застраховане. Отделили сме и сериозен ресурс в заснемането на рекламни видеа, както и много други интересни неща.


Каква е отговорността да си сред водещите компании в България?

По справката от КФН за 2020 година от 327 застрахователни брокери Уни Стейт Брокер заема 70-то място с премиен приход над 3,5 мил. лв., като целите на компанията ми са наистина да станем един от водещите застрахователни брокери.

Отговорността…. Нашата отговорност е всъщност и наша мисия!

Ние се стремим да предоставяме такава услуга, че единственото нещо, за което да съжаляват клиентите ни да е , че не са ни срещнали по-рано!

Ако и Вашите читатели искат да разберат с какво всъщност сме по-добри, нека сключат техните застраховки при нас, и аз им обещавам, че ще усетят разликата!


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page