Как се роди идеята за BEM.BG?

от създателите Ива Павлова и Пламен Попов


Как ви хрумна да създадете медия?

Ива: Честно казано аз никога не съм гледала телевизия и доста съм ограничила източниците на информация до себе си, поради небезисвестни факти...Доста от медиите манипулират или дават само негативна информация. За мен най-важни са резултатите в живота ми, а те се постигат най вече с практика и с действия, затова предпочитам да допускам до себе си информация само от действащи и практикуващи специалисти в сферата си, а не от някой, който отразява катастрофите. Не мисля, че във второто има нещо градивно. През последната година забелязах, че и огромна част от клиентите ни се чувстват по същия начин и имат нуждата от такава медия и това подтикна създаването на списание "Български Предприемач" - позитивната медия да действащите българи.

Пламен: Прекалено много не харесваме информацията, която бълват медиите в момента, затова решихме да създадем собствена медия, която да споделя истински качествена информация, която хората реално могат да ползват в живота и работата си.

Какво има в това предприемачество, как избрахте името “Български предприемач”?

Ива: Предприемачеството е нещо доста обширно и не е свързано просто с това да си отвориш фирма. Предприемачеството е начин на живот, проактивност, инициативност в живота. Предприемачите са хората, които вярват и действат за по-добър живот и бъдеще, независимо дали го правят със собствен бизнес или работят за някого.

Пламен: За мен предприемач означава човек, който предприема действия, за да подобрява живота си и този на околните. В този смисъл искам да виждам все повече предприемачи в България. От там идва и името, “Български предприемач” е идеал, който следваме.

Защо точно списание?

Ива: Защо не? :)

Пламен: Защото е по-евтино от телевизия.

Какво е посланието, което отправяте чрез вашето списание?

Ива: Да не живеем като щрауси с глави в пясъка. Винаги има къде и как да си набавим качествена и позитивна информация, въпреки заобикалящата ни среда.

Пламен: Вярвай и действай! Колкото и да е трудна ситуацията, колкото и безнадеждна да изглежда тя винаги можеш да направиш нещо, да промениш нещо - себе си, за да постигнеш по-добри резултати.

За кого е предназначено то?

Ива: За хората, които вярват в себе си, вярват, че могат, искат да променят света и не се задоволяват с философски теории :Р

Пламен: Списанието е само за хора, които търсят развитие и носят отговорност за собствените си действия и резултати. Тук няма място за хората “без избор” с ракията и салатата всяка вечер пред новините.

Кое е уникалното в списанието, с какво се отличава от другите списания?

Ива: Отличава се с подбора на автори и качеството на поднесената информация.

Пламен: Съдържанието. Тук информацията идва от практици, хора, които в действителност имат опит относно това, което споделят. Дори рекламата в списанието е много по-различна. Всяка фирма, която рекламира го прави чрез собствена рубрика, в която споделя качествена, проверена и полезна информация на читателите. Ние не искаме просто да рекламираме бизнеси, а да ги направим първо полезни за аудиторията и след това тя сама да поиска да се възползва от услугите им. Нещо, което вече се случва.

Кой може да попадне в списание “Български предприемач” със собствена статия или рубрика?

Ива: В наша статия може да попадне единствено и само човек(бизнес), който обича да дава. Да дава полезно съдържание, да дава практически насоки, да помага на клиентите и аудиторията.

Пламен: Всеки, който иска и може да бъде полезен в своята сфера. За да рекламираш при нас не са нужни само пари, трябва да носиш много стойност.

Каква е голямата цел на списанието, къде го виждате в следващите 5 години?

Ива: Разрастване на нови пазари.

Пламен: “Френски предприемач”, “Италиански предприемач”, “Румънски предприемач”, “Английски предприемач”, “Американски предприемач” и т.н.

Вие сте двойка, това помогна ли ви да създадете толкова добър продукт?

Ива: Със сигурност това, че сме дойка, е оставило своя отпечатък от гледна точка на бързината, с която се случи. Все пак Професионалният успех до голяма степен е отражение на това, колко обичан и подкрепян е човек в личен план. Но дори и да не бяхме двойка, продуктът щеше да е също толкова добър.

Пламен: Най-вдъхновяващото нещо е да работиш с човекът, който обичаш, той да е най-умния човек, който познаваш и да ви се получава. Ние наистина сме две половини на едно цяло и, когато започнем нещо то просто се получава. Това, че сме двойка не ни помогна, то ни вдъхнови да създадем списанието, а сега и първата ни обща книга, която ще издадем през декември.


Какво е вашето лично послание към вашите читатели?

Ива: NEVER GIVE UP :)

Пламен: Бъдете готови да се променяте към по-добро! Това е най-ценното качество на човека.

11 преглеждания0 коментари

ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ

БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЕМАЧ ПРЕПОРЪЧВА:

Получавай новини от списание "Български Предприемач"

©2020 by Списание "Български предприемач"