top of page

Как спасихме брака на Васко?

Запознайте се с Васко - млад и амбициозен мъж, лудо влюбен в своята любима Мая. Васко решава да направи следващата стъпка в тяхната история - предложение за брак.


Предложение за брак

За да намери перфектния годежен пръстен, Васко прибягва до мощта на интернет. С дни разглежда сайтове, форуми и статии, които разкриват тайните на идеалния диамант за пръстена. Съставя списък с точни изискванията: карат, цвят, чистота, шлифовка. Въоръжен с този списък, Васко започва своята епопея в търсене на перфектния диамант. Обикаля магазин след магазин, разговаря с ювелирите и им изброява всички параметри.


Но, както се оказва често в живота, перфектният диамант не е толкова лесен за намиране, колкото си мисли Васко. Магазините предлагат различни варианти, но нито един не попада точно в параметрите, които търси той.


С последни надежди влиза в нашия бутик Selina Jewellery. Разпъва пред консултанта ни Тони списъка с параметри.

Selina Jewellery

Тони го поглежда и казва: „Чудесно! Много подробни параметри. Любопитно ми е защо мислите, че това е перфектният диамант?“ - „Е,“ казва Васко уверено „..нали знаете, годежният пръстен е важна инвестиция. Проверих, че точно този диамант би бил перфектна инвестиция“. - „Инвестиция? Кога планирате да го продадете?“ пита Тони с усмивка. - „Да го продам ли?!?“

Младият мъж беше вече съвсем объркан. Цялата тази информация за карати, шлифовки, цветове, беше на път да го откаже от решението за предложение и брак. Тони извади от витрината два прелестни годежни пръстена от 18 карата бяло злато с диаманти и го попита: „Окей, с цялата информация и всичко, което сте научили и видели до момента, кой от тези два диаманта изглежда по-добре?


Годежни пръстени

Васко ги погледна отблизо и каза: “Този! Този определено е и по-голям и по-красив и изглежда по-чист и по-бял!“ „Е“, разсмя се Тони „Според GIA сертификатите им, нито е по-голям, нито по-чист. Това, което ги отличава, е шлифовката. Шлифовката е тази, която определя как диаманта отразява светлината и това всъщност е основното, което човек вижда с очите си. Купувайки годежен пръстен, вие инвестирате най-вече в любовта си. Хубаво е да изберете пръстена с мисъл как това бижу отразява връзката Ви.“ Васко въздъхна, сякаш голям товар падна от плещите му. Отне му само няколко минути да разгледа изящната колекция с пръстени и да открие онзи уникален дизайн, скрил малко сърчице в основата на камъка.


Защо Ви разказах тази история? Защото в Selina Jewellery вярваме, че изборът на бижу за специален повод се прави с мисъл, символика и значение. А ето и 4 популярни мита, при избора на годежен пръстен, които могат да ви разсеят от истинската цел, която е да изявите своята любов към партньора си. С това ви призоваваме да не попадате в плен на тези обществени очаквания, когато става дума за собствената ви любовна история:


Годежни пръстени

Мит 1: „Колкото по-голям, толкова по-добре“


Един от най- разпространените митове е, че размерът на диаманта е най-важния фактор при избора на годежен пръстен. Въпреки че размерът има значение, от съществено значение е да се вземе предвид общото качество на диаманта, включително шлифовката, цвета и чистотата му. По-малкият, но добре шлифован диамант често може да изглежда по-бляскав от този с по-голям карат и по-ниски характеристики.


Мит 2: Правилото „Двумесечна заплата“


Това правило предлага да изхарчите двумесечната си заплата за годежен пръстен. Всъщност няма общоприето правило, колко трябва да похарчите. Важно е да определите бюджет, който е разумен и подходящ за вашия финансов статус. Най-важно е чувството, сантимента и емоцията, която сте вложили при избора на пръстена.


Мит 3: Диамантите са единствената опция


Въпреки че диамантите са най-популярният избор за годежен пръстени, те далеч не са единствената опция. Други скъпоценни камъни, като сапфири, изумруди и рубини, предлагат уникална красота и могат да бъдат по-достъпни от диамантите. Ключът е да изберете камък, който има лично значение за вас и вашия партньор.


Мит 4: По-добре да е изненада


Въпреки че изненадата при предложението за брак може да бъде невероятно романтична, тя не винаги води до избора на идеалния пръстен. Има двойки, които избират по-сътруднически подход като обсъждат предпочитанията си относно пръстена предварително и търсят заедно мечтаното бижу. Това гарантира, че пръстенът ще съответства на стила и вкуса на годеницата.


И въпреки цялата информация, която може би сте събрали до сега, винаги сте добре дошли при нас в Selina Jewellery, за да можем заедно да изберем подходящия пръстен, който реално отразява вашите очаквания и ще е израз на вашата нестихваща любов.


 
Elena Koleva

Подобни публикации

Виж всички

ความคิดเห็น


bottom of page