top of page

Кампания на списание "Български предприемач" - "Да осветим манастир "св.св. Йоаким и Анна""

Настоящата публикация не е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и манастир "св.св. Йоаким и Анна"" с цел развитие на мисията на фондацията.


Да разполагаш с елетричество отдавна не е лукс, а даденост. Но, както се оказва, не за всеки.

Представете си какъв би бил живота ни без електричество. Хладилникът, климатика, машинката за подстригване, кафемашината, осветлението, лаптопите, електромобилите... всичко. Как бихме живяли - дори не можем да си го представим.


Тази статия не е за клошари или отчаяни хора отказали се доброволно от отговорността за себе си и поели по пътя на просията. Не, това е послание за един свят човек отдал живота си на каузата да помага на хората. Християнин, който не само е пример за нас като предприемачи и хора, а вдъхновение.


Нека преди да ви запознаем с него да ви разкажем една кратка история. За средновековния български манастир "св.св. Йоаким и Анна". Той е бил построен непосредствено до старото село Граматиково, което бива заличено по време на турското робство. Семействата от селото са изпращали млади синове за монаси в манастира и при изравняването му със земята те са били изгорени живи в него.

Има множество подобни български истории, но днес ние ви разказваме тази, защото човекът, с когото ще ви запознаем е тясно свързан с това място вече 25 години. Отец Партений, Божий служител, който имаме благословията да познаваме лично отива на това свято място преди двадесет и пет години и започва камък по камък да възстановява манастира с помощта на местните хора, както той ги нарича "неговите чада".

Днес манастир "св. св. Йоаким и Анна" е напълно възстановен. "Спомням си, че в началото вечерите спях на онова място на двора на което засадих дърво, за да ми напомня." споделя Отчето и посочва едно дърво точно до малкия параклис. Манастирът разполага с още три постройки, които служат по време на празници и литургии. Единственото, което липсва е електричество, нещо, което ние с вас имаме без да се замисляме.


Не е нужно много захранване - за осветление и базови нужди. Пишем това обръщение към вас - българските предприемачи - да запретнем ръкави и да помогнем на Отец Партений да завърши този дългогодишен труд. За да служи този манастир на България и да пази вярата в християнството и в доброто.


Всеки, който иска да се включи в тази кампания, може да го направи по банкова сметка на списанието: BG34BPBI79211046585301

с основание: вашето име/името на фирмата ви и "Дарение за манастир "св.св. Йоаким и Анна""


Ние ще намерим фирма, която да даде оферта за изработката и монтажа на фотоволтаици достатъчни за консумацията на електричество в манастира. Всяко действие свързано с тази кампания - постъпили средства, оферти, плащания - ще бъдат публикувани в списанието, за да бъде цялата информация по процеса обществено достъпна.


Всяко юридическо лице, което се включи с дарение ще получи сертификат изготвен от нашите партньори от MKAFINANCE, който ще може да предостави на фирменото си счетоводство. За повече информация относно сертификатите можете да се свържете с Мирослав Ангелов собственик на счетоводна къща MKAFINANCE на телефон: 0885307469.


Вярваме, че ще се присъедините към нас и заедно ще постъпим правилно и ще застанем до един истински християнин помогнал на стотици хора.

Благодарим ви!

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page