top of page

Когато превърнеш болката в успех! Историята на Милена - авторка на 6 книги.


Настоящата публикация не е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и Ardes.bg с цел развитие на мисията на фондацията.


Казвам се Милена и преди точно 2 години превърнах най-големите си болки в сувенир между редовете на „любоВ с главно В”. Всъщност, никога не съм имала амбицията да стана писател и да се занимавам с писане. Спомням си как в гимназията, учителите ми по литература ми се молеха да запиша журналистика или филология, но аз си знаех своето – исках да рисувам и да стана моден дизайнер. И в някакъв момент от живота ми, това ми се сбъдна.

Не планирах да издавам книги, да бъда мотиватор за лична промяна, нито да комуникирам с десетки читатели ежедневно. Но се случи! По най-прекрасния и изненадващ начин!


Как започна всичко?


Живях 13 години затворена в оковите на 1 връзка, чиито примки ме душаха до лудост. Нямах силата да си тръгна, липсваше ми тази смелост да послушам сърцето си, да последвам собственото си щастие и гласец. Надявах се, че нещо ще се промени във времето, че „нещата ще се оправят” – заблуда, в която вярват стотици хиляди тъжни съдби. Аз бях една мъничка, невзрачна единица от тях. Когато най-накрая събрах смелост и приключих тези отношения, се изправих пред емоции, за които не бях подхотвена, макар хиляди пъти да си ги представях тайно в мислите си. Болката, отчаянието, разочарованието бяха толкова силни, че буквално се давех в тях и не можех да изплувам. Точно в този момент, седнала на пода в чужда държава и напълно срината, тихичко изрекох: „Никой не заслужава тази болка! Господи, помогни на хората да не допускат моите грешки!” И тогава проблясна пламъчето. Погледнах към лаптопа недоверчво и с очи, изпълнени с надежда. Така се появи „любоВ с главно В”, книга, която предизвика тотален фурор със самото си издаване. Първият й тираж бе едва 200 бройки, за които бях убедена, че ще прашасват дълго в килера – продадоха се за 6 дни. Последва нов тираж, още един, и още един…Тази година на 13.11 стават две години от официалното й издаване, а романът вече се е сгушил в хиляди сърца. Промени доста, замисли ги, провокира ги и сбъдва своята мисия – моята мисия. Ежедневно получавам съобщения от читатели, които са заопочнали живота си начисто след прочит на книгата ми – и това е най-голямата ми награда, а не изчерпаните тиражи.

Всички искаха втора част на „любоВ с главно В”, искаха още от света на Мел и Виктор. Не мислех, че съм способна на такава огромна крачка. Моята идея не беше да се превръщам в писател, а само да споделя историята си, а нейните букви да започнат да тършуват из емоциите вътре в сърцата.

Докато една сутрин отново не усетих онзи порив за промяна първо вътре в мен самата, а после и в хартиената ми двойничка Мелани.

"Дилър на рози" е едно различно от очакваното продължение, защото отново е отражение на реалния свят. Той не винаги е това, което очакваме. Границата между борбата за миналото и щастието в сегашно време е тънка! Не винаги разбираме, че я настъпваме, прескачаме, задминаваме, а после питаме скришно образа в огледалото къде грешим, защо не можем да продължим напред, кога свършва болката, къде започва новото начало. Една книга, в която сбих себе си със спомените, но отново оцелях. И това е главната й идея. Човек може да постигне всичко, стига да има вярата и малко останала надежда. Да стискаме отчаяно миналото е много по-болезнено, от колкото да продължим напред окъсани, разбити, уморени, но с гордо вдигната глава към нови хоризонти. И да оставим всички отминали демони зад гърба си!


Да издадеш книга и да я превърнеш в толкова успешна и обичана не е лесно. Макар при мен да стана с лекота, множество хора и фактори се опитаха да ме препънат. Единствената причина да успея въпреки тях е, че не се отказах! Продължих, колкото и да е трудно, колкото и да не виждах изход или посока понякога, колкото и финансово невъзможно да беше в дадени моменти – не спирах да вървя напред. Благословена съм да имам подкрепата на стотици „сърца”, както аз наричам своите читатели. Те са моята сила, опора, вдъхновение. Винаги можете да ме потърсите, ако имате нужда да споделите своята история или да поговорите с някого. Понякога точно от това имаме нужда – някой да изслуша сърцето ни без да ни съди, да разбере болката ни и духом да застане до нас. Психическото здраве е толкова подценявано в България, много често остава на заден план, а то е в основата. Не всичко е пари, а е отношение! Винаги бих дала и съвети за издаването на книга, аз колкото и да опитвах да намеря такива – не успях, а помня колко оплашено се лутах в началото между издателствата. Нека има повече реализирани книги на български автори. Благодарна съм на моите издатели от „Либра Скорп” за цялата подкрепа и вяра в мечтите ми, за тези две години те се превърнаха в мое семейство и творим книги с лекота.


Книгите ми са вече 6, освен двата романа, имам още 4 книги със стихове, текстове и мои рисунки като илюстрации към тях. В „Букет от думи” отпечатахме около 30 мои рисунки, които след издаването продадохме на търг в страницата ми и събрахме над 700лв за благотворителни каузи. В друга моя инициатива, амбицирах моите читатели да дарят вече прочетените им книги и да ги разпродадем също на търг . Резултатът е близо 120 книги продадени за 800лв, които дарихме за 1 малко детенце – Бела! В момента пиша третия си роман, които е посветен на домашното насилие и отново е книга с кауза – да даде смелост на всички, които са се сблъсквали с тъмната страна на агресията и живеят в сенките й. Надявам се около Коледа да бъде факт и отново да достигне до сърцата, за които ще се превърне в опора и цел, ще се превърне в светлинка в края на тунела. Винаги има изход, от нас зависи колко бързо ще достигнем до него.

За финал ще завърша с 1 любим мой цитат:


„ Бъди безстрашното сърце, с което някой ден ще се гордееш. Не съжалявай за кръпките по него!”


Пожелавам на всички читатели най-вече здраве и да следват мечтите си гордо, непримиримо и вдъхновено – те имат „навика” да се сбъдват на смелите!

И ЛЮБОВ, разбира се, любов, но с всичките й главни букви!
Източник и автор : Милена Пламенова @millena_plamenova


Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.
0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page