"Любов, превърната в сън, сън - превърнат в любов" - една златна история от Николай Шарков

Сър Николай Шарков - мотиватор, ментор, Приор на Малтийския суверенен орден свети Йоан Кръстител, Рицари на Малта.

Президент и основател на финансовата екосистема TITAN EVOLUTION.

За него казват, че е новият пионер в глобалната финансова икономика.

Мисията му е създаване на алтернативни финансови проекти за защитени пасивни доходи, както и да превърне благотворителността в институция, изграждаща новите успешни лица на хора, загубили надежда.

Но вечер когато се прибере и свали титлите и костюма, е обикновен любящ баща и мъж. Нещо, с което се гордее най-много. Кухнята, музиката, танците и екстремните спортове са неговият начин да се забавлява.

Какво е TITAN EVOLUTION?

Всичко започва от зората на човечеството, когато златото е било разменна монета и символ на власт. Дори и след появата на парите, те били обезпечавани със злато.

Докато през 1971 година американският президент Никсън слага край на златното покритие на валутите и дава началото на обезценяването на труда на хората . Днес във времена на криза и задълбочаваща се финансова обстановка ставаме свидетели как целият ни труд се обезценява и вървим към намаляване на стандарта ни.

Това бе и причината за създаването на затворената финансова екосистема TITAN EVOLUTION. Базирана изцяло на активи в злато.

Със собствени мини и съоражения за промиване на ценния метал се нарежда и като най- предпочитаният партньор за увеличаване на капитала на всеки развиващ се човек.

TITAN EVOLUTION дава достъп на всеки човек - без значение от доход и статус, да придобие допълнителна финансова култура и да накара парите да работят за него, а не той за пари.

Още от малък го запленяват митовете и легендите свързани със златото. Разбира , че от зората на човечеството златото е било разменна монета и символ на власт. Дори и когато се появяват парите, те били обезпечавани със злато. Неоспорим факт е , че парите са контролирани от държавите и това ги прави ненадежден пасив. Това е и причината да се отправи на пътешествие в Африка. Още през 2019 година започва да търси и разработва защитен и доходоносен модел в един от най трудния , но и най печеливш сектор, а именно златодобива. Днес, в края на 2020 година разполага с едно от най добрите ноу-хау за надеждно управление на този бизнес и създава продукта арбитраж на физическо злато.

Клишето „много жертви и безсънни нощи“ за него не важи. Защото предприемачеството за сър Шарков е хоби. Но има една друга цена, която плаща. Подигравките, злобата и завистта на хората около него . Всеки път, когато се отправи към своята цел – мечта, на която е сложил краен срок, бива отхвърлян и подиграван. Често за него ще чуете изрази блясъчко мечтателника или глупакът с ентусиазъм. Но това е и начинът да се мотивира и селектира истинските си приятели.

Неговата мечта е проста . Любов, превърната в сън, сън - превърнат в любов. Това е и заглавието на биографичната му книга , която подготвя за догодина.

Той споделя, че не би променил нищо от миналото си, дори и най-мрачните си моменти, защото това го е направило личността, която е днес.

След една година целта му е да е изградил най-добрата финансова екосистема. Като черешката на тортата е първата в света хибридна частна банка, обединяваща фиатни пари, злато и крипто.

В следващия брой, единствено и специално за читателите на Български предприемач, ще научат за първия майнинг проект (добив на злато) с най- високо ниво на защита на инвестиция.

Кое е най-лудото нещо, което е правил?

През 2019 година на 7 май се отказва от успешна компания, в която е съосновател и дарява всичките си пари. Така също замразява всичките си пасивни доходи и топли контакти. На 8 май се буди без един лев в джоба си. За да оцелее, започва да мие подове и витрини на заведения. След това продава книги, визитки и реклами. Минава и през строителния бранш, първо като общ работник и стигайки до техник. През цялото това време никой не подозира кой е. За три месеца връща високия си стандарт на живот и отваря академията Free Leader.

Сър Николай Шарков - мотиватор, ментор, Приор на Малтийския суверенен орден свети Йоан Кръстител, Рицари на Малта.

Президент и основател на финансовата еко система TITAN EVOLUTION.

Роден е в град София на 4 февруари 1983 в нормално работническо семейство. Живота му се променя в 8ми клас, когато в края на 90те години

семейството му буквално е на ръба на бедността , а майка му започва работа като чистачка в училището , в което учи ,за да оцеляват, а всички знаем колко са жестоки децата. Тогава едва на 15 години той решава , че е време да възмъжее ида се издържа и живее сам.

Започва като чирак при баща си в автотенекиджииски сервиз. Благодарение на баща си придобива изключителна добра техническа култура. Тога открива и влечението си към машините и иновациите. Но с времето идва и другата му мечта да бъде професионален войник. Така след средното си образование ,макар и да е приет в техническият университет още на първо класиране, избира парашутното поделение в Пловдив. Като това е трамплина към Френският Легион към който се стреми. Но с времето осъзнава ,че отнемането на човешки живот е нещо, което не може да направи.

Тогава се връща към техническият университет и същевременно започва работа като общ работник по специалността си(климатична ,вентилационна и отоплителна техника)

Още през първата седмица споделя с родителите си , че няма да работи за 8,46лв и ще направи компания , в която ще дава по-високи заплати.

Реакцията на родителите му го изненадва, когато вместо да го подкрепят му казват да е съсредоточен в университета и работата и ще го повишат.

Той отново им повтаря амбицията си , че иска да създаде водеща компания.

Но отговора е да не мисли глупости , че с неговите знания може да има спокоен живот със сигурна работа и добра заплата. Това са болни амбиции.

Тогава разбира , че отново е сам срещу света и прекъсва обучението си в техническият университет.

За 6 месеца успява да се изкачи до технически ръководител ,след това и съдружник, а на 9тият месец успява да купи компанията и става едноличен собственик.

Мечтата му се сбъдва да стане милионер като прави първият си милион печалба едва на 22 години.

Разбира се това е началото на адът , който го очаква. Ниската му финансова култура и голямо его го довеждат до първият му фалит с дългове от четвърт милион и по страшните 80 хиляди към лихвари.

Следващите години се посвещава да си върне дълговете и да започне на чисто. Две години по късно вече преминал през безумна бедност, обиди и преследване е готов да започне на чисто.

Тогава среща и съпругата си , чиято любов го мотивира да създаде още по голяма компания. Само няколко месеца по-късно се сгодяват и през същата година сключва брак с нея.

От любовта им идва и голямата му дъщеря Анжела , като подарък за първата им годишнина от сватбата. Четири години по- късно се ражда и малката му дъщеря Василена.

Щастието обаче не трае дълго като в този момент претърпява и вторият си фалит, този път от предателството на съдружникът му, който го обира и му оставя огромни дългове.

Целият кошмар започва отново ,но вече знае , че неможе да си позволи години на бедност и проблеми заради семейството си. За няколко месеца се стабилизира и започва отново да гради.

Но вече семейството не е същото. Три години по късно през 2015 година идва и най-тежкият му период фалит номер 3 и развода със съпругата му. Това го съсипва и почти година макар и да работи за себе си

Амбициите му са разбити на хиляди парчета.

Докато не идва датата 12 май 2017 година тогава се запознава с жената , която променя живота му. Любовта му е толкова силна , че решава да създаде непоклатима империя в нейна чест. Защото тя е дама ,която с интелекта и борбеността си се е издигнала до директорски пост в банка.

Осъзнавайки нуждата от финансова грамотност започва да учи за финансов консултант, банково дело , да посещава всички семинари и обучения , които се провеждат в Европа. Първоначалната му мисъл е била да купи банката, но се оказва , че това е една от най големите банки в България. Макар и разочарован решава , че ще създаде собствена по-добра банка.

Първата му стъпка е да създаде финансов гигант , с който да спечели доверието на повече международни инвеститори. През август 2018 година стартира и най бързо развиващият се старт ъп в света. Само за четири месеца заедно със съдружниците си стават лидери на световният пазар. Но все още няма най важното жената до себе си . Това е и причината да не споделя личният си живот, защото щастието обича тишината.

На 7 май 2019 година се отказва от компанията , която тогава е на върха , дарява всичките си пари и замразява всичките си доходи. На 8 май се събужда без една стотинка.

Това предизвикателство го прави, за да докаже на себе си , че е готов за голямата игра. Защото за него бизнесът е игра на ума. По този начин успява да се пребори с егото си , като в първите дни е трябвало да мие подове и витрини на заведения.

Три месеца по късно връща стандарта си на живот и стартира Академията FREE LEADER и поставя началото на TITAN EVOLUTION. Същата година сбъдва мечтата си да стане рицар , а само няколко мсеца по късно вече е приор. Днес година по късно TITAN EVOLUTION е факт.

Днес мислейки си за живота назад във времето не би променил нищо, дори и най тежките си моменти. Най тежките му моменти са подигравките и присмиването от познатите му, когато споделя с тях целите си(мечти с краен срок).

Благодарен е на живота, който има и любовта на дъщерите си .

Сега сбъдва мечтите отдавайки се на хобитата си, а те са много. Като тръгнем от страстта му да готвим минем през танците и бойните изкуства и стигнем до екстремните спортове, като парашутизъм, флай борд и други.

В следващият брой ще ни запознае от части с неговото ноухау за успешен бизнес модел.

Последни публикации

Виж всички

ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ

БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЕМАЧ ПРЕПОРЪЧВА:

Получавай новини от списание "Български Предприемач"

©2020 by Списание "Български предприемач"