Най-влиятелните влогъри в България


В България, чувайки думата ‘’влогър” веднага я свързваме с името Емил Конрад, който се счита за един от основополагащите ютубъри в родината. В началото, едва на 17 г., записва видеа само на английски език и няколко години по-късно започва и на български. Известен е с това, че пресъздава истории от живота и ежедневието, измисля персонажи, сред които Силвето, а също така издава няколко книги като ‘’Нещата, на които не ни учат в училище’’, ‘’Иронията на живота ми’’ и ‘’Изкуството да бъдеш мързелив’’. Въпреки че отдавна не е на челна позиция, Емил си остава пионер сред влогърите в България, с малко над 400 хил. последователи.


Слави Панайотов, или Слави от The Clashers е безспорно един от най-известните влогъри в страната. Лесно успява да завладее всяка аудитория с топ класациите си и днес в канала си има вече почти 900 хил. абоната.

‘’Занимавам се от 2016 г. и никога не съм мислил, че ще правя нещо подобно. Направих няколко видеа, хареса ми и продължих да го правя. Няма конкретно събитие или човек, който да ме е насочил към тази сфера. Всичко започна с една мобилна игра /Clash of Clans/, на която станах доста добър и исках да показвам в Ютуб тактики, стратегии и т.н.’’ споделя Слави в интервю.

Освен видеата си, той издава и две книги ‘’Топ мистериите на България’’ и ‘’Топ мистериите на света’’. През 2019 г., по случай достигането на 500 хил. абоната, влогърът отправи предизвикателство и организира поход до връх Мусала. Както всички знаем обаче, за този акт му беше съставена глоба от 5000 лв. Но въпреки, че си спечели много критики, това не му попречи да продължи да заснема нови клипове и да ограмотява феновете си.


Друг лидер в класациите за най-влиятелни влогъри е Лазар Ангелов с 683 хил. абоната в канала си. Лазар е фитнес-модел и фитнес-инструктор и е сред малцината българи, подписали договор със световноизвестната спортна марка Nike. В интервю той споделя, че много от сънародниците са спечелили от нечестна работа и на обикновените хора им е трудно да повярват, че има и такива, които постигат целите си с честен труд. За себе си, влогърът твърди, че е от вторите и затова иска да споделя знанията и уменията си относно фитнеса на хората, които желаят да бъдат в добра физическа форма.


Без съмнение, в топ 5 се нареждат и Айде БГ. Християна Пенева и Ивайло Драгиев имат 613 хил. абоната в канала си и са едни от най-гледаните в интернет пространството. Привличат аудиторията с образователни и забавни видеа. Правят предизвикателства и издават книгата ‘’Тази книга е тайна’’.

Ивайло Драгиев освен това е и актьор. Участва в редица наши филми като ‘’Тилт’’, ’’Летовници’’, ‘’Шестият ден’’, ‘’Дзифт’’, ‘’Номер 1’’ и сериала ‘’Отплата’’. А в началото на 2020 г.беше премиерата на филма ‘’Ятаган’’, в който влогърът-актьор заема главната роля.


xXShadowHexXx ‘’Скука...какво е това, яде ли се?Аз съм ShadowHex и при мен забавата винаги прелива. Разнообразието от игрите, на които играя е толкова голямо, че едва ли има такава, която да не съм пробвал’’ казва Васил Калинчев, известен с канала си ShadowHex. Има 432 хил. абоната и клиповете мy са свързани главно с компютърни игри. Любителите на Minecraft остават негови заклети фенове и го отвеждат сред най-известните влогъри. Васил е един от членовете на проект ‘’Пакта’’, имащ за цел да превърне ‘’инфлуенсър’’ в професия.


В същият проект участва и Венцислав Калчев, или по-известен като Venata, който е и съавтор на двете книги ‘’Пакта началото’’ и ‘’Тайните на Пакта’’. Неговият ютуб канал, с почти 350 хил. последователи, също е насочен към игрите, но освен това има и клипове с друга тематика.
Въпреки, че вече не съществува като канал, Типично си остава най-култовия и гледан уеб сериал в България. Двамата влогъри Филип Стоянов и Димитър Кирязов, по-познати като Филяка и Ванката, години наред ни забавляваха с интересните си видеа, включващи скечове и истории от живота. Двамата издават дебютния си роман ‘’Неразказаната история’’, в който споделят действията преди полпулярния уеб сериал. За жалост на феновете си , обаче дуото се разпада и всеки поема по своя път.

‘’Причината за раздялата ни е най-вече липса на желание да продължаваме да работим. Първо напусна Джими, а след него и режисьора Николай Гарабедиан. Впоследствие с Ванката решихме, че можем да продължим с Типично. Получаваше ни се, но не беше същото и ентусиазма лека по лека започна да изгасва и в двама ни, като Ванката реши да се отдели и да създаде канала си ‘’Светът на Ванката’’. Това сподели Филип във видеото Краят на Типично през февруари 2020 г. Каналът на Ванката към момента има 309 хил. абоната.


Коя е следващата класация, която бихте искали да видите в списание “Български предприемач”? Пишете ни на support@bem.bg


ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ

БЪЛГАРСКИ ПРЕДПРИЕМАЧ ПРЕПОРЪЧВА:

bql fon.png
resource (46).png
Smartmoney-Logo-New.png (1).webp

Получавай новини от списание "Български Предприемач"

©2020 by Списание "Български предприемач"