top of page

От лично хоби, до успешен бизнес

Всичко започна преди 19 години, когато заедно със съпругът ми отворихме първият Extreme Sport магазин в София. В последствие отворихме още един и поддържаме и онлайн магазин. С мъжа ми много обичаме планината. Винаги сме обичали да посещаваме туристически дестинации, да караме ски, ролери, скейтборди и други. Това, като че ли ни обедини в идеята да създадем магазин за екипировка за дейности на открито.


Extreme Sport

Считам, че това, което ни прави успешни вече почти 20 години е, че хобито и работата ни са взаимосвързани. Този опит ни дава енергия и сила да продължаваме винаги напред, каквото и да се случва. Много е хубаво, когато отиде човек да работи с удоволствие и знае, че това, което прави, има смисъл. Точно това крепи нашия бизнес. Това, което ни мотивира определено са доволните клиенти. Често чуваме обратна връзка, че в нашите магазини могат да намерят всичко, което им е нужно. Добрите отзиви ни дават изключително удовлетворение, че сме свършили работата си добре. Работим с желание и стремеж да помогнем на всеки клиент. Тази динамика придаваме и на нашия екип. Държим да сме сплотени и да работим с усмивка. А доверието е най-цененото качество.


Extreme Sport

Освен добрите емоции, всеки бизнес носи и своите предизвикателства. През 2017 година, когато решихме да отворим втория си магазин, екипът ни се разрасна. Тогава започнахме да работим с повече хора, наложи се да установим офис и да уголемим своите складове. Тогава, за първи път на мен лично ми се наложи да управлявам повече хора. Беше истинско предизвикателство.


Цялото интервю с Людмила може да гледате тук:


А само две години по-късно се наложи да калибрираме нашия екип поради последствията от пандемията. Тогава пренасочихме услугите си изцяло онлайн, като посещенията във физическите ни магазини бяха ограничени. Интересно е, че точно след този период, търсенето на екипировка за планина се увеличи, защото хората търсеха възможност да избягат от дома и да бъдат на въздух сред природата. Да управляваш собствен бизнес е истинско приключение, в което се налага да се адаптираш спрямо условията на пазара. Това, което мога да дам като съвет е да рискувате и винаги да гледате напред. Човек, ако не рискува, няма как да разбере какво ще се случи.


Extreme Sport

В линковете по-долу може да видите събитията, които Extreme Sport организира: https://www.facebook.com/extremeskatebg/events

 
Elena Koleva0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page