top of page

Предимства на лазерната епилация във Vintage Dolls

Лазерната епилация е неотменимата част от съвременната естетична грижа за тялото, предоставяйки на хората възможността да се освободят от нежеланите косми и да постигнат гладка и перфектна кожа без усилие. Този иновативен метод за премахване на косми е предпочитан пред традиционните методи и се превръща в неизменен акцент в света на красотата и грижата за себе си.Кои са основните предимства, спрямо други традиционни методи за обезкосмяване?


В лазерната епилация, основното и най-голямото предимство е обвързано с най-ценният ресурс на хората и това е ограниченото време, което имаме. На първо време самите процедури в зависимост от частта, която се обработва не отнема повече от 30 - 60 мин в комбинация. А в дългосрочен план, целият цикъл на лазерната епилация отнема някъде около година, година и половина да се завърши. В перспектива ние можем дa очакваме 10-12 години да нямаме косми. Ако погледнем други методи като бръсненето, което при много хора е ежедневие, то отнема сериозно време от нашите 24 часа. При колата маска е нужно доживотно да се ходи всеки месец ако търсим желания ефект. Така че лазерната епилация ни дава много свободно време и удоволствие след това. А за никого не е тайна, че е много модерно в момента да нямаме косми.


По какво се различават видовете лазери?

В момента на пазара има три типа лазери. Основният е диоден лазер, какъвто използваме в Vintage Dolls. Другите са Александрит и Nd:Yag. Работата с лазер Александрит е само сезонна и не може да се ползва през лятото. При него е голяма вероятността да има изгаряния ако се ползва през летния сезон. Другата разлика при Александрит и Nd:Yag е, че тези процедури трябва да се извършват от медицинско лице. Тези лазери работят най-добре при светъл косъм и на кожа без тен. За жалост процедурата е много болезнена ако сравним с диодния лазер, който може да се ползва през цялата година. В нашето естетично студиo имаме 5 диодни лазера и сме избрали точно този модел, защото болката при процедурата е много ниска a резултатът много по- добър. Диоден лазер ELYSEON PRO, с който работим, е един от малкото в света, които се правят и през лятото. Клиентите трябва да спазват само едно изискване. Три дена преди и три дена след процедурата да не са се излагали на слънце. Рисковете при този лазер са сведени до минимум. 


Цикъл от лазерни процедури


За един пълен цикъл от процедури е нужна година и половина. Това е стандартното време, но разбира се има изключения. Това е в зависимост на коя част от тялото се прави процедурата. Ако се прави на лице, трябва през 30 дни да се повтори процедурата. Ако се прави на торс, трябва да е през 45-30 дни.


Ако се прави на краката, тъй като там анагенната фаза е най-бавна, а ние следваме анагенните фази на косъма, тогава можем да ги правим през 2-3 месеца процедурите. Като цяло краката отнемат най-дълъг период от време, но стандартно се правят от 6 до 10 процедури. Разбира се, това може да има и много малки изключения. Ние имаме над 10 000 клиента, на които сме наблюдавали целият цикъл. На много малък процент от тях са им нужни повече процедури. Но не го изключваме като риск, защото медицината не е точна наука. Хубавото е, че има голям процент успеваемост при този тип лазери и много рядко се налагат повече процедури. Много рядко се случва да няма цялостен ефект. 


Споделям ви и един мит, за който научихме на последното обучение за естетика и дерматология. Дълги години лазерната епилация се смята за вредна и че тя предизвиква много кожни болести. Но скорошни изследвания доказват, че лазерът е дори полезен за кожата. Чрез диодните лъчи се увеличава колагена в кожата. Тя се подмладява и става по-мека. А това, че се премахват космите в дългосрочен план е изключителен бонус. 


Пакетни предложения от Vintage Dolls


Ако търсите дългосрочен ефект за вашето обезкосмяване се доверете на дългогодишния опит на естетичен център Vintage Dolls. На техния уебсайт може да откриете пакетни предложения, като към тях са включени и изненади. 


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page