top of page

Разликата между кабел и батерия в съвременните ремонти

В последните години в сферата на строителството са възникнали значителни промени благодарение на технологичния напредък и иновациите на инструментите, които се използват за извършване на ремонти. Едно от най-въздействащите технологии в тази област са акумулаторните инструменти, които се превръщат в незаменимо средство за професионалния и домашния потребител. Технологичните подобрения в батериите и възможността за безжична работа са направили акумулаторните инструменти особено популярни, осигурявайки мобилност и ефективност във всички видове строително-ремонтни дейности.

Най-полезната иновация в строителството, определено е използването на акумулаторните инструменти и тяхното постоянно развитие и усъвършенстване. Други иновации са използването на безчеткови двигатели, които са много по-издръжливи и надеждни. Те използват по-малка консумация на самите батерии. Новата технология при тези батерии е по-умна комуникация с инструмента. Ако на инструмента му трябва пълна мощност, батерията подава пълна мощност, но ако инструмента има по-малко натоварване, тогава батерията подава по-малко мощност. Друга посока на развитие е използването на апликации, които свързват телефона и инструмента, като така може да се следи нивото на батериите и дори да се настройва въртящия момент и скоростта на въртене при инструментите.

акумулаторни инструменти

За всички е ясно, че използването на инструменти е главният фактор, който улеснява работата на майсторите и строителите. Използването на подходящия инструмент прави работата неимоверно по-лесна и по-бърза. А удобството и ефективността зависи от иновативността на самия инструмент. Подменянето и ползването на нови технологии при инструментите е неизменна част от развитието на един бизнес. Разгледайте сайта на Инекс Трейд, където се предлагат разнообразие от електрически инструменти, които да улеснят вашата работа.

По-бързата работа води до възможността за изпълняване на повече обекти. Това съответно води и до по-голям доход.

А защо батерия, вместо кабел? Това е ясно - улеснена работа на майстора. Няма кабели и няма удължители, с които постоянно да трябва да се съобразяват и да ограничават самата работа. Това носи по-голяма безопасност, няма риск от препъване или прекъсване на кабел. С акумулаторните инструменти може да се работи на високи и на трудно достъпни места.


акумулаторни инструменти

Много често на места без достъп до електроенергия, са нужни инструменти за изпълнение на дадена задача. Ако се изготвят например фотоволтаични системи на полето, трябва задължително да има и генератор, защото няма достъп до електричество. Това допълнително може да оскъпи и усложни изпълнението на дадения проект.

В устойчивостта на инструментите няма огромна разлика. В някои случаи дори КПД-то на инструмента с батерия е доста по-голямо. Това е и в зависимост от сложността и локацията на обекта където се работи. Ако е нужно използването на генератор и удължители, безспорно акумулаторния инструмент ще има доста по-високо КПД.

Инвестицията за закупуване на акумулаторен инструмент не е в пъти по-голяма от тази с кабел, но ефективността и ползите са в пъти повече. Относително 30% е разликата в цените между инструменти с кабел и батерия. Но това изцяло зависи от марката и видът машина. Имате възможност да разгледате гамата от продукти налични в онлайн магазина на Inex Trade и да изберете най-подходящия електрически инструмент за вашата работа.

 
Елена Колева главен редакторПодобни публикации

Виж всички

コメント


bottom of page