top of page
  • Снимка на автораARDES.BG

Смартфонът Zenfone 8 се откроява с мощ и удобство


Публикацията е изготвена със съдействието на Ardes.bg.


Asus Zenfone 8 е сред смартфоните, за които може да се говори много, но каквото и да се каже, ще е малко. Някои умни телефони правят заглавия в специализираните медии със своите първокласни дисплеи. Други залагат на камерата. Трети – на батерията. Има и такива, които привличат внимание с максимално компактен дизайн или с висока производителност. Zenfone 8 се откроява по всички тези критерии, но и с много повече.

5.9-инчовият смартфон разполага с AMOLED дисплей, опреснява изображенията на 120 Hz, покрива на 112% цветовата гама DCI-P3 и е тестван по строгите критерии на Delta-E за точно възпроизвеждане на всички нюанси. Освен това е сертифициран по стандарта HDR10+ за върховото контрастно съотношение в потребителската техника. Екранът е защитен с най-модерното покритие Corning Gorilla Glass Victus.

(Не)видимите постижения

Обикновено първото, с което ни впечатляват смартфоните, е техният дизайн. Водо- и прахоусточивият Zenfone 8 залага на възможно най-компактни размери и на 3D извивка на гърба, позволяваща удобен и стабилен захват. Задният панел е с матирано стъклено покритие, допринасящо за елегантния облик от всички страни.

Още по-вълнуващо е, когато разберем какво остава „невидимо“ под стилния корпус. На първо място си заслужава да посочим модерния чипсет Snapdragon 888 5G, един от флагманите на Qualcomm. Освен до 25% по-висока производителност спрямо предишните поколения процесори и поддръжката на най-бързите мрежи на мобилните оператори, той осигурява до 35% по-мощно изчисление на графиката в програмите и игрите. Смартфонът работи и с безжични мрежи по новия стандарт WiFi 6E (6 GHz).

Моделът, който може да се поръча от Ardes.bg, е с цвят Obsidian Black. Неговата конфигурация, освен първокласния и безкомпромисен чипсет Snapdragon 888 5G, включва 8 GB оперативна памет и 128 GB или 256 GB флаш памет за съхранение на лични и работни файлове.

Професионална мобилна фотография

Камерите, интегрирани в Zenfone 8, са разработени от Sony, които от дълги години са лидери в мобилната фотография и видеография. Основната камера е двойна и включва широкоъгълен обектив. Резолюцията на статичните изображения е 64 MP, които се възползват от усъвършенствана оптична стабилизация, голям размер на сензора за естествено шумопотискане, бърз автофокус дори при затъмнени сцени и обектив със светлосила F1,8.

Възможностите на основната камера за видео също са едни от най-добрите в индустрията. Можете да записвате клипове с 8K резолюция при 24 кадъра в секунда (fps); 4K със 120 fps, Full HD 1080p при 240 fps и HD 720p с 480 fps. Това позволява да възпроизвеждате записите си на забавен каданс с изключително плавни движения на моделите и обектите.

Предната (селфи) камера също е базирана на актуалния водещ сензор, създаден от Sony. Резолюцията е 12 MP за снимките и можете да правите качествено видео: 1080p с 60fps и 4K с 30fps. Автофокусът е двоен, а в режим Pro Video можете да използвате опцията „акустичен фокус“, при която микрофоните улавят звуци само от конкретен модел или обект, като елиминират околните шумове.

И като стана дума за звука...

Zenfone 8 използва стерео говорители, съчетани с два усилвателя, за да възпроизвеждат наситен и мощен звук без изкривяване и с голям динамичен обхват. Asus са върнали и 3.5 мм аудио жак в новия си флагман, към който да свържете слушалки с кабел и да се насладите на тъй наречената 32-bit/384kHz losless музика (без загуба на качество).

Смартфонът повишава сигурността чрез сензор за разпознаване по пръстов отпечатък. Батерията е с капацитет 4000 mAh и може да възстановява 60% от заряда си за 25 минути. Операционната система Android 11 е надградена с интерфейса ZenUI 8, опростяващ навигацията и добавящ възможности за персонализация.


Подробни спецификации на Zenfone 8 ще намерите в Ardes.bg, откъдето можете да поръчате умния телефон.Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page