top of page

Спасителят на вашата походка

Настоящата публикация не е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и д-р. Стаматов с цел развитие на мисията на фондацията.Имаме огромното удоволствие да ви разкажем историята на д-р. Димитър Стаматов - специалист по ходилна хирургия и финалист в калсацията Startup Business Awards 2021 на списание "Български предприемач". Научете как д-р. Стаматов спасява походката на стотици хора с най-съвременните оперативни техники 👇Здравейте казвам се доктор Димитър Стаматов на 37 години от град Пловдив.

Специалист съм по ортопедия и травматология и се занимавам най-вече с ходилна хирургия като съм се специализирал в сферата на естетичната хирургия на ходилото и глезена. Хобито ми е ходилната хирургия, тъй че нямам работен ден.

Каква е същността на Вашата дейност и защо решихте да се занимавате с нея?

Аз практикувам ортопедия и травматология, като 95% от моята работа е свързана със заболяванията на ходилото и глезена. Най-често се занимавам с деформации на предния ходилен отдел като халукс валгус, пръсти чукчета и други деформации на предно хладилния отдел като имам пациенти от цяла България. Практикувам най-съвременната хирургия на ходилото като буквално през кожно с различно от три милиметра се извършва корекцията на дадена деформация с локална упойка само на ходилото. По този начин пациентът веднага може да стане и да ходи след интервенцията със специални обувки , като аз не използвам гипсове, бастуни и патерици

Защо в България?

Защото това е моята родина аз обичам държавата и народа си и искам да направя нещо уникално за хората тук като им предоставя най-добрата възможна грижа на световно ниво. Без да звучи нескромно аз използвам най-съвременните оперативни техники за лечение на ходилните проблеми, такива каквито се използват зад океана и в западна Европа. Всеки иска да си ходи веднага след дадена интервенция тя да бъде минимално инвазивна и максимално щадяща с местна упойка и резултата да бъде отличен както всеки път. Това е уникалното при мен и моята работа


Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли в професията?

Най-голямото предизвикателство пред което съм се изправил е системата на здравеопазването в република България и колегите, които не само че не помагат а гледат да те спъват и да пречат на това да помагаш на и страдалите хора. Много пъти са се опитвали да ме спират по един или друг начин, но аз следвам пътя си и правя това което смятам за правилно в моите очи и продължавам да успешно да помагам на пациентите си. Тяхната любов ме кара да продължавам напред.

Как се справиха Вашите клиенти, партньори и Вие с новата КОВИД19 реалност?

Най-добрия начин да се справяме ежедневно с пандемията е това да спазваме противоепидемичните мерки и да се ваксинираме това е основното ни оръжие което ще ни помогне да победим в тази трудна за света битка. Има доста хора които ги е страх да се подложат на оперативна намеса по време на пандемия но има и такива които използват точно този момент че са home офис и работят от вкъщи за да се възползват и да се погрижат за себе си. Как приемате конкуренцията?

Конкуренцията е много хубаво нещо и е хубаво да има защото те кара да вървиш напред и да се развиваш за съжаление в България аз нямам конкуренция и ми е доста по-трудно да се е само мотивирам и да продължавам напред но мисля че това ме прави още по-силен гледам постоянно да инвестирам в нова медицинска литература и апаратура за да мога да следвам последните тенденции в ходилната хирургия

Какво е чувството да си победител?

Чувството да съм победителят е уникално. Искам да Благодаря на целия екип на вашето списание за наградата и затова ,че оценяте моите усилия в сферата на медицината. Желая на вас и на вашия екип много успехи и радост През новата 2022 година.

Защо участвахте в Startup Business Awards?

Участвах защото искам да сбъдна мечтата си да направя специализирана клиника по хирургия на ходилото и глезена. В нея да се лекуват всички хора с хладилни проблеми, като се предоставя една цялостна грижа за стъпалото от най-обикновена поддръжка на нокти до смяна на глезенната става. България като цяло липсва такова здравно звено и искам да направя нещо уникално за държавата и народа си.

Какво планирате в близко бъдеще?

В близко бъдеще планувам да направя клиника в хладилна хирургия която да е уникална за страната за да може да помагам на все повече хора с такива проблеми и те да получават най-добрата и адекватна грижа защото българинът го заслужава Ние не сме по-малко европейци от всички останали и трябва да бъдем лекуване по достоен начин Също така планувам да имам второ дете. Какво е посланието или съвета Ви към читателите на списанието?

Посланието ми към читателите ви е на първо място да бъдат здрави да кажат мечтите си да вярват в тях и никога да не се отказват защото човек е голям колкото Големи са мечтите му затова вярвайте в себе си и следвайте пътят който господ ви е отредил

0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Секси през 2022

Comments


bottom of page