top of page

СЪЗДАВАНЕТО НА БЪДЕЩИ ЛИДЕРИ И ПРЕДПРИЕМАЧИ Е МИСИЯ

Настоящата публикация е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL с цел развитие на мисията на фондацията.СЪЗДАВАНЕТО НА БЪДЕЩИ ЛИДЕРИ И ПРЕДПРИЕМАЧИ Е МИСИЯ


Споделят с нас Таня Марчева и Петя Косева, основатели на MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL Варна и София

Искаме ли да подкрепим децата си да израстнат като щастливи и успешни хора?

Не е необходимо детето да стане началник, а да се научи как да управлява собствения си живот, да взема решения, да носи отговорност за тях, да печели с таланта си и да е финансово независима личност.

Необходимо е тези умения да започнат да се развиват още преди детето да завърши университет или училище. Върху това се фокура дейността на Международната образователна програма MINIBOSS & BIGBOSS Business School.

Какви са ползите, които тази програма носи?

Значението на теорията за оцеляване нараства и това ясно се вижда в период на криза. В живота си преживяваме безброй кризи – от първия до последния си дъх. Борбата за оцеляване е дълбоко заложена във всеки от нас и това е не само в периоди на кризи, пандемии и изолации. Това е част от нашето ежедневие. Точно в такива моменти най-добрият начин да подкрепим себе си и децата си е като развиваме лидера и героя в нас.

Кой учи децата да бъдат лидери и предприемачи?

Какво означава името на концепцията MINIBOSS?

MINIBOSS е символично име. Родителите искат максимален успех в живота на детето си и в тяхното разбиране е успех то да бъде лидер. MINIBOSS е малък човек, дете, което се стреми към това самостоятелно.

На каква възраст започвате да възпитавате лидерски умения?

Не случайно казваме „Първите 7 години са ключови в развитието на човека“. В тази възраст човек е максимално ориентиран към света, към познанието. Тогава се формира неговият характер. Това, което той получава като умения и знания в този период, се полага в подсъзнанието и формира мисленето. Ето защо е нужно ранното бизнес образование. Това е необичайно за България, тъй като ние сме възпитавани да учим много, а за какво ни е било необходимо това, не ни е обяснено. Масовото образование по същество не се променя и днес „отглежда масов продукт - работник, макар и с нови компетенции в технологиите“.

Дали купищата прочетени книги, назубрените от А до Я учебници ни гарантират успешна реализация в живота?

Дори няколко дипломи от висши учебни заведения не ни обещават бляскава кариера.

Тогава каква е истината?

В различни държави, според статистиките от 2% до максимум 12% от хората имат вродени способности да бъдат предприемачи. Как може на възраст шест години да се разбере дали детето има предразположение към тази дейност? Правите генетичен тест ли?

Учените казват, че само 2% от населението имат вродени предприемачески умения, но при останалите тези умения могат да бъдат развити в по-голяма или по-малка степен.

Всъщност, всеки човек се нуждае от предприемачески умения, за да разбере кой е, какви са неговите таланти, какво иска в живота, как да открие своето призвание. Известно е, че когато човек се занимава с това, което му харесва, с това, което обича, тогава всъщност той не работи, а се радва на живота и също така получава и доходи.

Обучението в предприемачество от ранна възраст е важно, защото полага основите на самоувереността, развива отговорност и способност за поемане на рискове.На какво конкретно се обучават децата в MINIBOSS & BIGBOSS Business School?

Програмата на MINIBOSS е проектирана за 8 години. Това са 8 курса, които децата посещават в събота или неделя. През тези години те се запознават със следните предмети: бизнес, предприемачество, микроикономика, макроикономика, семейна икономика, управление на таланти, психология на личностния растеж, изграждане на екип, етика, естетика, дипломация, философия, ораторство, умения за презентиране.

В MINIBOSS едновременно с теорията, децата започват и да практикуват. Всяка година те получават теория в бизнес игри, майсторски класове и други интерактивни модули, а успоредно с това и управление на проекти и създаването на собствен бизнес от генериране на идеята до реализация.

Децата се учат да създават социални и бизнес проекти, да ги развиват, да ги реализират до етапа на печалба. Работейки в екипи, имат възможността да представят и защитят своите идейни проекти на StartUp форум, а впоследствие и реалните прототипи или стартиран бизнес на национални и световни първенства по предприемачество. Там те представляват не само себе си и своя екип, а и страната си.

Една от целите на предлаганото обучение е да даде самочувствие на децата, че техните идеи са важни и могат да се реализират.

Програмата на BIGBOSS е проектирана за 5 години. Това са 5 курса, в които са включени: обучение по основи на предприемачеството и управление на бизнеса, макро и микроикономика, маркетинг и HR, ораторски и презентационни умения, основи на бизнес преговори и етикет, основи на комуникацията и networking, създаване на собствени бизнес проекти, избор на професия, път и стратегия за самореализация.

Обучението и проектите и в двете програми са екипни, като участниците не се предпазват от "провали", а се оставят да се учат от грешките си. Важно е децата да задават въпроси, да знаят и да търсят какво искат, за да могат да вземат правилни решения за своето бъдещо развитие и в крайна сметка да са щастливи.

В общообразователното училище детето развива основно IQ (умствена интелигентност), а в MINIBOSS и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL се учи да успява в живота и да бъде щастливо, като развива и EQ, CQ, PhQ, MQ, TQ, XQ, SQ, които го подкрепят да разгърне своя потенциал.

"Когато спреш да учиш, започваш да умираш" е казал Айнщайн.

А вие продължавате ли да учите?

Какво е това, от което кръвта ви кипи и ви кара да искате да надграждате още и още?

В каква посока бихте искали да продължите да се развивате?

Наша отговорност е да подкрепим децата за щастливо и успешно бъдеще!

За първи път в България

Лятна Бизнес Академия MINIBOSS & BIGBOSS Business School

online.

ЛЯТНА БИЗНЕС АКАДЕМИЯ = ПРИЯТЕЛИ + БИЗНЕС ИГРИ + РАЗВИТИЕ + АНГЛИЙСКИ + ПРОЕКТИ + КРЕАТИВНО МИСЛЕНЕ

BE A BOSS!

Присъедини се към нас!

Заедно е по-забавно…

Свържи се с нас за повече информация и се регистрирай!

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL и BIGBOSS BUSINESS SCHOOL

гр. София, гр. Варна

ул. "Искър" 19, офис 6 ул. "Братя Шкорпил" 26а, офис 16-17

+359 883 77 88 90

bulgaria.miniboss@gmail.com

bulgaria.bigboss@gmail.com

varna.miniboss-school.com
Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

コメント


bottom of page