top of page

Тайната за международен бизнес успех

Настоящата публикация е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и BCA с цел развитие на мисията на фондацията.


Здравей, Чави! От няколко месеца с теб си говорим за международна търговия, но едва сега ни разкриваш една от тайните си за международен успех. Разкажи ни каква е тази система BNI?

Сигурен съм че някои от вас вече сте чували за BNI или дори сте посетили някое дружество като гости. Дори да сте чели или търсили в интернет, ако не сте били на среща, просто да не знаете какво е BNI. Но аз лично като испанец, който е в България от 12 години и като член на BNI България вече 2 години и половина мога да кажа, че за мен това сигурна среда, където ние членовете се срещаме, запознаваме, получаваме видимост и доверие, градим отношения, правим бизнес и се препоръчваме помежду си в тези толкова трудни моменти и без да имаме директна конкуренция.


Философията на BNI е „Печелиш повече, когато помагаш на другите да печелят!“ (Givers Gain®). Основните ценности, върху които организацията се фокусира, са Традиции + Иновации, Признание и Отговорност. Силата на BNI е в силата на споделените ценности, огромната позитивна енергия, която обединява местните бизнеси и им помага заедно да стават по-умели, по-големи и да оставят по-значим отпечатък.


Показателни са думите на някой гост: "Когато попаднеш в BNI, сякаш си сред стари приятели, които никога не си виждал преди"

Ако искате да разберете как работи тази бизнес организация трябва да посетите някоя от срещите ни.

Това е първото подобно дружество в цял свят. Как ти хрумна да го създадеш?

Идеята ми дойде като професионалист по международна търговия, който от толкова много пътувания по работа и гостувания в онлайн BNI дружествата из цяла Латинска Америка и Европа. Видях по други държави тези експортно ориентирани дружества, но исках да ги подобря и да реализирам идеята в България и по този начин да помогна и на други фирми да излязат на глобалния пазар


Какви са предимствата да участваш в това дружество?

BNI MultiNacional е първото дружество в България, което не е ситуирано само в един град, а в национален мащаб и всеки предприемач и българска фирма независимо от града, в който се намира е добре дошла да им помогнем да се представляват на глобален пазар онлайн. Можеш да членуваш при нас от всяка точка на света стига твоята фирма да е регистрирана в България.


Кой може да участва? Достатъчно ли е просто да имаш доходоносен бизнес?

Всеки производител, износител, вносител, дистрибутор или фирми които обслужват изброените пример - логистика, IT, Software и т.н т.н. Важно условие е да имаш добра репутация. В BNI се кандидатства и реномето на коректен бизнес партньор е много важно за одобрение, парите със сигурност не са достатъчни.


Кой участва в този уникален проект?

Имаме няколко члена, които са и основатели на дружеството. Това са:

Добрина Павлова - Corporate lawyer Georgiev, Todorov & Co. Law Offices

Пламен П. Попов - Smart business cards SmartCards.tech

Цветелина Кръстева - Еxport marketing, Elleya International Project Management

Виктор Гугушев - Gugushev Finance & Accounting

Пламена Вияреал - Fashion designer AndyVil Online Women's Boutique hand made premium quality clothing unique style and design


Колко члена предвиждаш да има в BNI Multinacional?

Обикновено дружествата се създават с 25 члена, от националния офис в България ни искат 35, но аз искам да започваме с 50 бизнес лидери. По този начин ние ще бъдем първи в Източна Европа които основаваме Platinum дружество и искам да се чува за България и за нашето дружество в цял свят.


Ако някой от нашите читатели има собствен бизнес и иска да развие дейността си в чужбина, как може да кандидатства за участие при вас?

Много лесно, първо - да има воля, позитивна нагласа и енергия; после - да иска да бъде част между толкова много професионалисти и предприемачи, да иска да се учи непрекъснато, да иска да помага на други членове и да е полезен за други.


Ако след това искате да станете част от нашето дружество може да ми пишете на:

LinkedIn - Xavi Villarreal или на

LinkedIn - BNI MultiNacional или

Facebook - BNI MultiNacional


Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Σχόλια


bottom of page