Технологичен start-up дигитализира остаряла бизнес необходимост


Базираната в България технологична компания SmartCards.tech представя на пазара първите български дигитални визитни картички през 2017.

Основана от Ива Павлова, SmartCards.tech революционизира остарялата бизнес необходимост, използвайки технология за комуникация в близко поле (NFC), за да създаде устойчиво решение за визитни картички без докосване и без бактерии.

Концепцията се заражда, когато Ива търси визитки за себе си през 2017 г. Когато не може да намери дигитализирани визитки в България, тя започва да разработва продукта сама.

След като изпробва набор от технологични опции и разработи бекенда на целевата страница, SmartCards.tech излезе на пазара през 2018г.

С отчетените 27 милиона визитки, отпечатвани ежедневно, 88% от които се хвърлят в рамките на една седмица след предаването им, SmartCards.tech предлага устойчива, елегантна и безконтактна алтернатива на българските потребители.

Как работи картата?

Най-иновативната технология позволява на потребителите да прехвърлят своите контакти върху картата и да ги актуализират, ако е необходимо - което означава, че няма нужда от печат на нови визитки, когато се променят контакти или позиции.

Споделянето на контакти е лесно, просто докоснете или сканирайте вашата смарт визитка до/със смартфон, за да споделите безпроблемно контактите си.

Устойчивият ергономичен дизайн на SmartCard е изработен от материали за многократна употреба, създавайки екологична и устойчива на времето карта, която ще издържи години. Картата е достъпна онлайн с цени, започващи от 49.99 лв.

От стартирането на SmartCard се наблюдава нарастване на хората, които преминават към дигиталното, като екипът отчита 800% увеличение на продажбите от началото до сега и приток на запитвания както от частни лица, така и от национални компании от 13 различни държави.

„Предоставяме бъдещето на обмен на контакти на българските потребители и ги насърчаваме да се откажат от своите визитки за еднократна употреба с нашето устойчиво решение.”

Знаем, че потребителите стават все по-внимателни към физически контакти, но също така знаем, че визитната картичка във физическа форма е нещо, с което хората не са склонни да се разделят. Създадохме идеалното физическо и все пак безконтактно решение SmartCard “, казва основателката Ива Павлова.

ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ