top of page

Участвайте в хекатона в подкрепа на синята икономика в Бургас

Този уикенд стартира състезанието "Burgas Blues" 2023 за втора поредна година. В ход ще бъдат представени бизнес идеи, свързани с дигитализация в областта на морската икономика и насочени към устойчива употреба на природни ресурси, предпазване и възстановяване на аквакултури, устойчив морски туризъм и транспорт.


Ако ти или твои познати работят върху бизнес идея засягаща синята икономика и смяташ, че тази идея има реализация в областта на Бургас, кандидаствай и тествай своята идея този уикенд. Своята регистрация можеш да подадеш на този линк.Състезанието се организира от Община Бургас в партньорство с Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб. Повече информация за условията за участие, критериите и целите на събитието може да прочетете тук.


Пламен Попов ще бъде част от журито и ето какво споделя той за своята мотивация са участва:


"Смятам че, да си успешен предприемач не се изразява само в това да имаш стабилен бизнес, да правиш оборот и да поддържаш добра комуникация с клиентите си, а и да споделиш своя опит с младите хора. За да създадем едно общество от бъдещи млади предприемачи, можем заедно да им съдействаме. Да им спестим грешките, като споделим своя опит, за да имат те по-голям шанс за успешно развитие.“

Победителите в Хакатона ще получат предметни награди, както и възможност да се обучават в реална среда в уеб базираната платформа за син растеж – https://blue-growth.net/ по предварително изготвена акселераторска менторска програма.


Продължителността на менторската програма ще бъде до 3 месеца, като по време на нея победителите ще имат възможност да доразвият проектната си бизнес идея и я превърнат в успешно бизнес начинание с помощта на ментори.


Отборът, класиран на първо място, ще получи билети за участие в първият по рода си Remotion Fest Burgas, насочен към дигитални номади, фрийленсъри и IT специалисти. Tой ще се проведе в дните от 21 до 25 юни в Бургас.


Благодарим на община Бургас, че подкрепя предприемаческата екосистема в нашия град и подпомага с организацията на подобни мероприятия.


 


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page