100 причини да обичаш август (По време на карантина)

Лятото на 2020 ни изправи пред необичайни дилеми провокирани от коронавирусната криза.

Разгарът на пандемията съвпадна с началото на лятото, а разгарът на лятото е месец Август,който чука на вратите ни. Мнозина вече се питат дали биха могли да извлекат полза ,а ако и Вие се питате същото,то тази статия е точно за Вас!

Отговорът е ДА ,а в следващите редове ще се запознаете с утвърдени практики ,които ще помогнат да изострите предприемаческия си нюх по време на криза,а с това ще обикнете август дори под карантина.

 1. Страстта, чувството за собственост, креативността и търсенето на нови перспективи - типични за предприемачите характеристики ,а изолацията ги изостря дори повече-факт,благодарение на който бизнесът през този август има шанс за подем.

 2. Не чакай лятна възможност,а я създай ! - Август под карантина е време за откриване на нови перспективи,а предприемачите трябва да бъдат бдителни. Изолацията благоприятства творческите решения.

 3. Пандемията -муза за бизнеса !- Стига да се посветите на правилните каузи,то Ви се дава възможност да постигнете реализация в изолация.

 4. Как ни мотивира този август?- Мотивацията във времена на дистанционен работен процес е по-важна от всякога,а сега ще си припомните колко важна е общата кауза на личните и екипните цели.

 5. Ще възникнат нови предизвикателства за отдел „Човешки ресурси“.Специалистите ще трябва да овладеят новото умение да наемат и управляват отдалечени служители в други градове,а защо не и държави,което със сигурност ще развие и международната реализация.

 6. COVID 19 насърчи личната отговорност на работното място и през почивния за мнозина август. -Вирусът ни научи да поемаме отговорност за здравето, работата си и ефективността ни както в обществото,така и у дома и на работното място.

 7. Битката с невидимия враг ще помогне на мнозина да превърнат хобито си в печалба. - Голям брой граждани под карантина превърнаха : занаяти,умения,знания,хобита и скрити до момента заложби в начин да припечелят чрез продажби,семинари и интерактивно съдържание през социалните мрежи.

 8. Неочаквана ,но заслужена почивка -това ще бъде август за голям брой хора в туристическия бранш ,които щяха да работят докато другите почиват.

 9. Карантина и конкуренция- възможност за прецизен анализ.- Ако не се погрижите за потенциалните си клиенти,то конкурентите Ви ще го сторят. Огледайте както своята пряка, така и непряка конкуренция за стратегии ,които Ви се струват най-ефективни.

 10. Достатъчно време за размисъл.- Времето за анализ и размисъл по време на пандемия може да се окаже съдбовно за всеки предприемач ,а то е пътят към новите творчески решения за ефективност.

 11. Aко бизнесът Ви не е в Интернет, то и Вие не сте в бизнеса!- Мрежата е витрина, която всеки може да разгледа, така че този Август възможностите за продажби се увеличават в сравнение с миналогодишното бизнес с присъствието в само физически смисъл.

 12. COVID 19 сви разходите до рекордни минимуми- Отварянето и поддръжката на физически магазин предполага много високи разходи (наем, вода, електричество и др.) , но при онлайн търговията по време на пандемия те са далеч по-ниски.

 13. “Моят дом е моята крепост”- казват древните римляни ,но днес заради пандемията моят дом е и моят бизнес. - Работата от дома предлага толкова много възможности, включително повече време за задачите, които наистина имат значение, по-голям фокус и по-висока производителност.

 14. Август без граници. - Пандемията унищожи границите и на практика свали много ограничения. Технически не работите с фиксирано офис време,а идеята е в края на деня да сте свършили всички задачи- разпределението определяте сами.

 15. Рутината гради успеха ,а пандемията я превърна в начин на оцеляване.- Работата от дома е рутина. Поставете свои по-картки срокове през август,а това ще Ви дисциплинира.

 16. Изолация или трамплин за комуникация?- Когато работите от дома,то трябва да общувате повече, а не по-малко . Ако коронавирусът се беше случил през 2005 г., ние бяхме толкова по-изолирани - без смарт телефони, с лоша връзка и почти никакви инструменти за видео комуникация онлайн. Разполагаме с всички необходими инструменти , а много от тях са безплатни или на много ниска цена.

 17. По-устойчиви и заедно по време на пандемия.- Всеки ден ни предлага „ удари под кръста ,но твърдо вярваме, че трябва да използвате този август и да се уверите, че екипът Ви ще се научи на сплотеност.

 18. Август-урок по кризисен мениджмънт.- По време на криза една от първите стъпки, които предприемат компаниите, е да правят съкращения, но стартъпите рядко рискуват успеха си. Те трябва да се разрастват. Този оптимистичен поглед върху ситуацията ще позволи да реализирате отлаганата за изминалите 14 месеца работа за 14 дни.

 19. Август- време за експерименти- Експериментирайте възможно най-много и се доверете на своя екип. Живеем в нова реалност и когато не знаете какво Ви предстои този опит ще Ви е от полза.

 20. Изолация – възможност за преквалификация? -Утре пазарът ще е различен ,а темповете на промяна - по-бързи. Отделете повече време за да преквалифицирате хората си.

 21. Дигиталната трансформация- дар от пандемията! – Подгответе компанията си за това, което може да възникне. Дарявайте екипа си днес със знанията, от които ще нуждае утре.

 22. Време е да „ прегърнем “ технологиите! - Приемете технологичната промяна и се научете да я превръщате в бъдеща печалба .Много хора се страхуват от новите технологии или от това да изглеждат старомодни пред другите. Време е те да бъдат поощрени и насърчени!

 23. Пандемията е възможност да увеличите скоростта си.- Бързите реакции са пътят към големите успехи, а възможностите идват при организации, които могат да реагират бързо.

 24. Този август е своеобразен урок по преодоляване на несигурността-прочетете го!

 25. Често ще Ви се налага да вземате решения, без да разполагате с всички факти,но днешната променлива ситуация е възможността да се упражните.

 26. Август 2020- Възможност да мислиш като предприемач. - Предприемаческият Ви нюх може да Ви осигури допълнителен тласък за да намалите разходите, подобрите производителността и да излезете от рутината си, а така да поддържате клиентите доволни.

 27. Карантина или възможност да опознаете нишата си? - Потребителските потребности се променят непрестанно. Важно е да поддържате тесен контакт с клиентите, които обслужвате ,а за това е нужно време- времето,което карантината ще Ви осигури.

 28. Пандемията през август ще оптимизира транспортните разходи - работата от дома не налага престой в забързания трафик и предполага намаляване на вредните емисии,което е особено важно трудовата дейност на хората с респираторни заболявания през този период.

 29. Работният процес в месец на почивки и трудова криза ще намали трудовите злополуки-това е възможност за обмисляне на нови стратегии за обезопасяване на работните места.

 30. Работата по телефона предлага възможността за обичаен работен ден - той не зависи от мястото ,но осъществяването на процеса от дома ще оптимизира времето, като всеки го адаптира към нуждите си.

 31. COVID 19 се оказа чудесна възможност да приобщи хората с увреждания към пазара на труда. Tендецията изглежда ще се задържи.

 32. Управлението по време на бъдещи кризи ще е в пъти по- ефективно

 33. Много компании разработиха успешнo планове за управление,които ще им помогнат да гледат по-уверено напред.

 34. Август и кризата ще мобилизират много управленци. Настъпва тяхното време да се съсредоточат върху причината и целта за създаване на целия бизнес.

 35. Инвестициите в нови бизнес модели. Те и иновациите ще са в помощ на бъдещите бизнес модели.

 36. Влиянието върху финансите

 37. Кризата насърчи търсенето на нови ресурси за реализиране на новите възможности. В условията на криза лидерите трябваше да действат бързо и оптимизират устойчивостта на своята компания.

 38. Динамика по време на карантина

 39. Това ще е едно от забързаните лета за успешните индустрии. Множество платформи като Zoom, Microsoft Teams се погрижиха за успеха на фирмите и доказаха,че отношенията лице в лице са възможни дори докато се самоизолирате.

 40. Кризата благоприятства появявата на нови работодатели от най-високо ниво на квалификация. - Новата прозрачност ще позволява на бъдещите кандидати да преценяват организациите по начина, по който са се отнасяли към служителите по време на пандемията.

 41. Голям брой компании подобряват качеството на своите продукти и услуги Целта е да задържат позициите си на пазара.

 42. Производителите наблягат на гаранциите за своите продукти

 43. Залага се основно на по-високо качество.

 44. Пандемията спомогна укрепването вече изграденото доверие у лоялните клиенти. - То помогна и на редица фирми да запазят позиции на пазара.

 45. Подобри се прозрачността на компаниите - Много от тях се превърнаха в синоними на престиж и то именно заради нея.

 46. Разплащането с карта завлядя търговията- лидери като MasterCard и Visa оправдаха доверието за пореден път.

 47. Разплащането в брой отстъпва на останалите методи . Те могат да бъдат лесно проследени.

 48. Телефоните линии на голяма част от предприятията спестяват на хората километри под жаркото слънце . Възникналите въпроси и проблеми вече се уреждат онлайн или по телефон.

 49. Август ще заличи стреса. Карантинният период успя да кали психиката на работещи под стрес служители.

 50. Балансът бе постигнат!- Много хора не смогваха да лавират между личните си и професионални задължения,а месеците у дома възпитаха комбинативност у тях.

 51. Втората работа не е мираж!- Работата от дома предостави възможност на специалистите да си намерят втора дистанционна позиция,с която да запълват пробойните в бюджета.

 52. Пандемията осигури на бизнеса гъвкавост. Cлужителите одавна жадуваха за такава.

 53. Интеграцията стана почти безпроблемна. Отдалечената работа -предпоставка за по-добрата интеграция на длъжността ни в ежедневието. Вероятно много служители с увреждания са преоткрили предимствата на дигиталната среда.

 54. Телекомуникационна индустрия ще има решаващо значение за работата през август. Благодарение на нея можете безопасно да развивате дейността си без дори да сте в офиса.

 55. Електронната търговия триумфира през август по време на карантина. Колкото повече хора скучаят у дома, толкова по-вероятно е да отбележите успех в Интернет продажбите,а защо да не рестартирате лятото с ново бизнес начинание?

 56. Дигитализация по време на пандемия- хоризонт за управление от ново поколение! - Не губете време! Опростете управлението на своята компания - това е единствената гаранция за осъществяване на сделки във време на ограничения.

 57. Преодолейте предизвикателствата на извънредното положение с помощта на видеоконференциите. Тази нова стъпка ще Ви се отплати по всяка вероятност- материално и емоционално – привличайки лоялни клиенти.

 58. Прозрачността по време пандемия – перлата в короната на успешния бизнес

 59. COVID 19 – Възможността да преоткриете своята „ дясна ръка “ - независимо от сезона . Станахме свидетели на масови съкращения,но и те имат добра страна. „ Благодарение “ на кризата оредяха много колективи,но работещите хора получиха признание.

 60. В следствие на пандемията обмислените покупки замениха импулсивните. През август покупките ще бъдат основние за съществуването на всеки бизнес, а всичко, което би натоварило бюджета може да отпадне.

 61. Пандемия в добри отношения! Хората са вече зад бюрата си и настроението им е далеч по-приветливо ,а причината е ,че всички вече си дават сметка колко ценен е всеки един клиент.

 62. Приспособяване към клиентите. Направете крачка назад! Отделете време за наблюдение и анализ ,а това ще Ви гарантира най-правилните бъдещи решения за непонятни ситуации като тази. Бизнесът през август дава шанс на аудиторията да Ви води по пътя към успеха.

 63. Спадът на транспортните разходи заради пандемията бе предвидим и очакван. Уверете се,че ще изиграете картите си добре и инвестицията на този остатък ще Ви помогне да привлечете клиенти.

 64. Спад в цените на недвижими имоти. Бизнесът отвръща на удара! Смяната на локация с нова и централна или огледите на нов и модерен офис за есента са възможност са рестарт на бизнеса.

 65. Август - Дигитализация от А до Я

 66. Отдава Ви се чудесна възможност да си осигурите технологично предимство още преди останалите да са официално на работа. Вече сте крачка пред всични благодарение на лятото под карантина и бизнесът Ви ще се издигне в класациите.

 67. Практиките в отдел "Човешки ресурси (HR)" няма да бъдат същите. По-малкият брой хора в ограниченото работно пространство може да означава по-малко проблеми за от служителите от управление на човешките ресурси,които биха могли да разпределят времето и вниманието си по-добре.

 68. Пандемията е възможност да създадете усещане за доверие дори по време на кризи. Съобщавайте за промени в управлението си по време на кризи, сигнализирайте етично и своевременно при възникването им. Постарайте се да задоволявате потребностите дори да сте притиснати от обстоятелствата.

 69. Август- възможност да оцените времето си. Тази пандемия е отлична възможност за интроспекция. Анализирайте бизнеса си, изчислете колко време отделяте на всяка една дейност и разберете какви средства генерирате (или бихте могли да генерирате) за същата.

 70. Международните вериги за доставки демонстрираха своите предимства,а тенденцията е да продължат в този дух и през авгут. Повече възможности, по-ниски цени- за едни те означаваха по-високи доходи,а за други комфорт и качествено обслужване.

 71. Лятото ни показа кои продукти са „стратегически“, а месец август само ще ги потвърди като такива. Разбрахме кое е ключово за оцеляването на една нация и в каква посока да поемем при евентуално стартиране на бизнес.

 72. Август ще продължи прехода – „успехът“ през лятото ще продължи да мени смисъла си. Преди ефективността се считаше за успех ,но след пандемията успехът ще е подсигуряването на сигурност сред „сеизмичните“ бизнес среди.

 73. Нови програми за бизнес рестарт Нулирането на фирмената стабилност след COVID принуди много лидери да рестартиат дейността си по нов начин.

 74. Блокадата мотивира работните екипи да са в офиса дори през август- ако се наложи. Доста хора осъзнаха,че в един екип са важни усилията на всички , те свързват с общите цели и в по-големите организации,а това е и един от безспорните изводи след блокадата.

 75. Подгответе се! Отдаде Ви се чудесна възможност да разработите стратегия. Независимо дали ще стане след няколко седмици или година, то едно е сигурно - изолацията ще приключи ,но вероятността някога да получите подобен Август, който да посветите изцяло на нови бизнес стратегии и анализ е почти нулева- възползвайте се!

 76. Практиката е пътят към безупречността! - Безпрецедентното лято Ви дава възможността да се усъвършенствате , а летният отпуск може да превърнете в преквалификация за новата есенна бизнес реалност– вместо в посредствена почивка.

 77. Лежерното бизнес лято е трамплин за предприемаческите идеи.

 78. Гласувайте доверие на служителите си и им дайте поле за изява,а техните свежи идеи могат да се окажат новото бъдеще на Вашия бизнес.

 79. Август- училището за бизнес,което стартира месец по-рано

 80. Имате възможност да анализирате как въвеждате новите хора в бранша в аванс, да им отделите повече време и да промените стратегиите си при необходимост,а това е важно предимство.

 81. Коронавирусната инфекция ще Ви научи на търпение Приемете фактите и се отпуснете!

 82. Дори да пропускате ваканцията си,то този самоконтрол ще намали напрежението и в службата , а резултатите ще дойдат сами.

 83. Пандемията е шанс да се превърнете в наставник Стартирането на YouTube канал,в който да споделите опита си може да се превърне в повратна точка за талантливи младежи,които имат нужда от наставник.

 84. Имате шанса да изпробвате ефективни техники за производителност Време е да проучите кой график е най-подходящ за Вас, да потърсите техники за производителност и т.н. Например, техниката за висока ефективност Помодоро - работите 25 минути ,а след това почивате . Благодарение на нея може да достигнете до 10-12 часа работа,а да се чувствате съвсем нормално. Намерете своята!

 85. Дистанционната работа през август подобрява концентрацията Липсата на бъбриви колеги и постоянно движение са чудесни за ефективността на работата Ви, а август е предпоставка за спокойна работна среда.

 86. Срещите се редуцират Този факт ще помогне на мнозина да отсеят продуктивните срещи и да не губят излишно време.

 87. През август имате възможност да спестите от наем Дистанционното осъществяване на дейността позволява да бъдат освободени помещенията,които се използват за офис,а това ще спести средства ,които могат да бъдат пренасочени.

 88. Отдава Ви се възможност да отделите повече средства за пътуване и техника От тях може почерпите опит ,който да приложите в бъдещото си кариерно развитие.

 89. Kризисни иновации за работодателите Мнозина ще се сблъскат с предизвикателства,които не са описани в учебниците. Като работодател, независим от местоположението Вие трябва да бъдете стратегически ангажирани с наемането и управлението служители от разстояние.

 90. Забравете за часовата разлика благодарение на карантината! - Ситуацията даде възможност на голям брой служители да работят дистанционно отвъд границите на родината си.

 91. Август ще превърне социалнатата изолация в социална репутация. Компаниите изградиха авторитета си на база присъствие в социалните медии, а практиката е напълно приложима дори да изпълнявате задълженията си от плажа.

 92. Използвайте COVID опита за основа .

 93. Oбмислeте постоянен преход към напълно отдалечен начин на работа и разширете екипа си със сътрудници от цялата страна,а защо не и от целия свят!

 94. COVID през август ще Ви помогне да спестите оперативния си капитал! Липсата на офис и персонал ще Ви избави от битовите сметки,наема и обзавеждането,а тези с тези средства бихте могли да развете маркетинговата си и изследователска дейност и проучванията.

 95. По-широк спектър от таланти Местоположението вече не е фактор и не сте ограничени да наемате работници в близост ,а това гарантира екип от всестранно развити личности на разположение.

 96. Използване на потребителските отзиви за влияние Потребителските отзиви са един от най-ефективните начини за влияние върху клиентите. Положителната обратна връзка изгражда доверие към марката: прегледът от безпристрастен източник се възприема като по-надежден от която и да е от платените маркетингови кампании.

 97. Директните продажби (D2C) Преди интернет и пандемията да променят всичко, производителите се нуждаеха от посредници. Ако даден продукт не бе по рафтовете на дребно,то потребителите може и да не знаехе за съществуването му. Въпреки че много стоки все още се продават по този начин,то това вече не е единственият начин.

 98. За D2C компаниите предимствата включват контролът на клиентското преживяване -от началото до самия му край ,а и достъп до клиентските данни.

 99. Гъвкавата работа - често дефинирана като всяко отклонение от стандартната рутина - от 9 до5. Тя обхваща всичко - от отдалечената работа, през гъвкавото работно време до виртуално споделяне на работния процес. Тя се превърна и в ключова възможност за доход през август.

 100. . Август и карантината -превенция на Бърнаут синдрома Стресът е част от живота. Не винаги стресът подлежи на контрол и може да доведе до емоционално, психическо и физическо изтощение. Това един достоен за внимание проблем,чиято поява работата от дома може да редуцира.

 101. Мнозина не работят нормално, а интернет харчовете продължават да растат? Хората осъзнаха,че бъдещето се намира в уеб пространството и инвестицията в реклами през пандемията се покачи.

 102. Нова политика- политиката за отпуск по болест няма да е същата през август Временната политика свързана коронавирусната инфеция трябва да позволява на членовете на екипа да останат у дома поне две седмици ,ако са болни,а тази практика ще благоприятства и здравословното възстановяване от други инфекциозми заболявания в бъдеще.

 103. Предприемачите, които се интересуват от възобновяема енергия започнаха да инвестират в бизнес със слънчеви инсталации Соларните инсталации са отличен пример за просперираща по време на пандемия индустрия ,тя не показва признаци на забавяне.

 104. През този август ще получите така необходимото време да разработите или преосмислите бъдещите начинания

 105. Без да знаете какво вещае бъдещето и когато кариерният Ви път търпи неочакван обрат има смисъл да развиете портфолиото си с нови предизвикателства. Дори през по-добри времена смяната на кариерата никога не е лесна,но за да я направите правилно, трябва да експериментирате, да тествате и научавате, а пандемията ви дава както времето,така и новите възможности.

 106. Приемане на ограниченията Отличителният белег на процеса на смяна на кариерата е емоционалното преживяване на „ограничеността“ - тоест на съществуващото между и миналото, което явно няма и бъдещето, което все още е несигурно. Но този наситен етап е необходима част от пътуването, защото ви позволява да обработвате много сложни емоции и конфликтни желания и в крайна сметка ви пречи да се изключите преждевременно и да пропуснете по-добри опции, които все още предстоят.

 107. Карантина през август-време да се вгледате в детайлите Времето на престой у дома е от решаващо значение не само за Вашите внимание и мотивация, но и за анализ,а той е начинът, по който да интегрирате наученото и планирате по-добре бъдещето.

 108. Август под карантина – възможност да отсеете идеите си. Някои от тях са конкретни,а други са неясни и размити. Карантината е възможност да отсеете осъществимите и да не губите време с малко вероятните идеи.

 109. През август повече от всякога пътят към нова кариера ще бъде последователен. Жизненоважно е да си представите различен набор от възможности. Последването на този съвет ще Ви помогне да проучите колкото е възможно повече от тях.

 110. Макар и разочароваща карантината има своите предимства. Лятната криза е неизменна част от бизнеса през август. В очевидно безцелната дейност на много от отворените фирми, ние рисуваме успешни бизнес планове в мислите си.

 111. В свят пълен с „ играчи“ е време някой да промени правилата. Пандемията Ви предизвиква да поемете риск, а този август може да донесе успех както на Вас,така и да промени бизнеса из основи. Изборът оставяме на Вас!

Блокадата постепенно се вдига, а бизнесът чертае следващите си стъпки. С кризата покрай COVID-19 бизнес начинанията станаха част от ежедневието на едно чисто ново поколение предприемачи и специалисти - способно на динамично самоуправление и непрекъсната адаптация, изградено с възможност за гъвкавост, устойчивост и растеж.

В настоящата статия бяха изредени осезаеми действия и ключовите за тях причини, които Вашата организация би могла да предприеме, за да превърне карантината в смислена промяна.

ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ