7 Съвета за повече щастие, подкрепени от науката

Щастието е единствената дестинация, към която всички се стремим и към която има хиляди пътища, все с вярната посока. Защото щастието е напълно различно за всеки индивидуален човек и индивидуално разбиране за света. И въпреки че щастието е така неопределена категория, почти химера, която трудно можем да поставим в рамки и за която да изградим шаблон, то може все пак и да има нещо общо с науката…

Представяме ви точно седем съвета, които според науката и нейните необорими доказателства, могат да ви донесат щастие. На всеки от вас, без значение кой как разбира щастието и кой път е избрал, за да го стигне.


1. Всеки ден правете нещо, което ви прави щастливи. Става дума за малките неща, за които лично вие сте наясно, че ви карат да се усмихвате. Това са онези дребни удоволствия, които понякога забравяте, а друг път дори си забранявате. Защото щастието, в крайна сметка, е възможността да оцените всеки свой ден като прекрасен!


2. Медитирайте. Не е нужно да сте почитател на духовното или да ходите на йога. Медитацията обаче има отношение към щастието с това, че когато сме в покой и медитираме, освобождаваме и проясняваме съзнанието си. По този начин успяваме да разберем какво точно искаме, към какво се стремим. Защото щастието, в крайна сметка, започва с това да разберем какво ни прави щастливи!


3. Намислете си желание…което да няма нищо общо с пари! Всеки има не една или две мечти. Но ако се замислите, голяма част от вашите мечти по един или друг начин са свързани с пари. Опитайте се сред тези всички свои най-съкровени желания да вмъкнете и една нематериална мечта. Защото щастието е не само да имаш, но и да чувстваш!


4. Научете се да анализирате всяка ситуация от двете й страни – положителната и отрицателната. Това е начин да започнете да мислите по-аналитично, да погледнете на живота като широкоскроен, а не тесногръд човек. Защото щастието е желание, за което често трябва да сме готови преди това да платим висока цена. Понякога дори с болка.


5. Правете добро. Постоянно и при всяка удобна минута. По-горе ви дадохме чудесна идея за благотворителна дейност. Но доброто не винаги означава да помагате на хора в нужда. Доброто може да е непоискано. Доброто може да е една усмивка за човек, който в момента е отритнат от всеки. Доброто дори може да е започнете да помагате повече на детето си за уроците в училище или просто да замените половинката си с някое домакинско задължение, което винаги е било нейна работа. Защото щастието не е щастие, ако не е споделено с най-близките.


6. Постигнете хармония между дух и тяло. За целта ще трябва да поработите както във фитнес залата (или докато са затворени с упражнения у дома, а защо не и тичане в парка), така и пред котлона. Започнете да се храните здравословно. Започнете да храните и душата си – с любима музика, с интересен филм през уикенда, за да отпуснете напрежението, с разходка, със среща с природата. Защото за да изпиташ щастие, духът ти трябва да е подготвен, а тялото – силно, за да го преживее истински.


7. Инвестирайте. Инвестирайте в добри приятели и в бъдещи добри бизнес отношения. Няма нищо лошо в това да останете след работа, за да помогнете на нов колега със задача. Не се знае, това може да е човекът, с който в бъдеще да сформирате dream team екипът за милиони. Инвестирайте в добри условия на живот, защото всички видяхме, че домът е нашата крепост и само тук се чувстваме добре, само тук сме ние самите. Инвестирайте в себе си постоянно – учете, не спирайте да се учите и да ставате по-добро. Защото щастието изисква промяна, а тя започва вътре във вас!


Успех!

31 преглеждания0 коментари

ПОПУЛЯРНО СРЕД АБОНАТИТЕ