top of page

LinkedIn - Създайте място за своя бизнес в социалните мрежи


В LinkedIn можете да намерите следващият си бизнес партньор, да се снабдите с нови клиенти и дори да привлечете изгряващи звезди към своя екип.


Искате да сте крачка напред пред конкуренцията? Да бъдете припознат като лидер в индустрията си и в пазарния сектор? Вашата компания да бъде разпознавана интернационално? Тогава сте попаднали на правилното място.


С над 760 милиона потребители, 260, от които са активни месечно, LinkedIn се е превърнал в социалната мрежа за бизнес. Както във Facebook можем да завържем нови запознанства, приятелства, да създаваме групи от общества и да продаваме нашите услуги/вещи, така в LinkedIn можем да постигнем същите резултати за нашия бизнес. Спомнете си с колко познати и приятели сте се запознали във Facebook и как това е променило живота ви. Сега си представете как можете да направите същото за своя бизнес.


Контекстът е важен

Можем да използваме LinkedIn за B2B маркетинг и генериране на възможности, защото се възползваме от контекста на платформата. За разлика от други мрежи - като Facebook и Instagram, чиято главна цел е да гледаш снимки, и създаваш постове, потребителите ползват LinkedIn, са професионалисти, искащи да развиват бизнеса си. Правилата на уебсайта заявяват, че стриктно информацията трябва да бъде свързвана с бизнес.


Създаване на възможности за бизнеса

Средностатистическият потребител използва LinkedIn, за да се информира за новините в своята индустрия, за да развива своя екип или за да намира решения, които да оптимизират ефективността на работата му. Ако вие предлагате решението, от което потребителите имат нужда, това е мястото, на което можете да привлечете тяхното внимание.


Таргетиране според идеалния ви клиент

LinkedIn предлага набор от инструменти, чрез които можете да създадете фуния за таргетиране и привличане на вашия идеален клиент.


Над 10 милиона ръководители ниво “C” също са тук. От професионалисти на начално ниво и инфлуенсъри, до опитни лица със силата да взимат решения за своя бизнес. Вероятно всеки, който бихте искали да таргетирате, вече е в LinkedIn.



Освен това също можете да:

  • Разширявате своя бизнес кръг;

  • Се присъединявате в групи;

  • Споделяте информация;

  • Се ангажирате със списъци от таргетирани потребители;

  • Спонсорирате публикации;

  • Интегрирате инструменти, които да ви помагат с развитието на профила, таргетирането, комуникацията, на различни кампании и още много!

Ако сте B2B компания, статистически най-вероятно е да намерите следващите си клиенти в LinkedIn. Има много стратегии, които можете да приложите, за да се възползвате от стотиците възможности, които ви предоставя платформата.


Ние в Passion4Growth се занимаваме с това професионално и нашата цел е да помагаме на бизнеси да се позиционират като пазарен лидер, да намират нови клиенти, да таргетират и разширяват своите мрежи, както и да увеличават продажбите си. Можете да си запазите среща с нас от тук.


Подобни публикации

Виж всички
bottom of page