top of page
  • Снимка на автораmyPOS

Tехнологиите дават шанс на мечтите

Настоящата публикация е спонсориран пост. Тя е част от партньорството между Фондация “Започни Млад” и myPOS с цел развитие на мисията на фондацията.

Полина Тоскова е директор за България на финтех компанията myPOS, която създава иновативни платежни решения, позволяващи на бизнесите да се справят с предизвикателствата и да растат.


myPOS е доказала, че знае как да превръща мечтите в реалност: Компанията има над 150 000 бизнес клиенти в цяла Европа и е печелила не една световна награда. Тя е първият и единствен финтех, който позволява на търговците, ползващи решенията ѝ за приемане на картови плащания, да получат преведените суми за секунди, без да чакат дни за превода и без да бъдат таксувани допълнително за бързата услуга.


“Накратко, идеята зад myPOS е голяма част от бизнесите да могат да се възползват от предимствата на иновативните платежни решения, като по този начин да открият нови пътища към успеха и да преследват мечтите си”, обяснява Поли Тоскова.

Днес разговаряме с нея за това как се променят нагласите, какво е да си надежден партньор и как се следват мечтите на предприемача.


Какво отличава хората и бизнесите, които безпрекословно следват мечтите си?


Те са авантюристи по душа, мечтатели. Готови са да поемат риск и да поемат в нова посока. Не се заслушват в онзи вътрешен глас, който им казва, че няма да успеят. С една дума - предприемачи.


Ние в myPOS също сме мечтатели и нашата мечта е за по-добри и достъпни платежни услуги. Прегърнали сме идеята, че всички предприемачи, независимо от техния тип и размер на бизнеса, заслужават достъп до новите технологии, които да им помогнат да пробият и да се развиват.


Значи каузата на myPOS е да помагa на предприемачите?


Стремежът на myPOS е да помогне на всеки бизнес - независимо колко малък е - да постигне мечтите си. Как? Ние не само предлагаме продукти, които решават проблемите и отговарят на потребностите на търговците, но го правим без обвързващи договори и непосилни за тях разходи.


Може да се каже, че myPOS носи заряда на кауза, защото нашата цел е да подобрим живота на хората чрез иновативни финтех решения. Иновациите нямат смисъл, ако не допринасят за по-добър живот или не подкрепят някого в нужда, a малкият и средният бизнес - които са основният двигател на всяка развита икономика - имат нужда от надежден партньор.


Какво прави myPOS точно такъв партньор?


Ние се стремим да подкрепим хората, които дават душата си, за да изградят собствен бизнес и се радваме, че много търговци виждат в наше лице приятел. myPOS живее с проблемите на търговците - не случайно над 150 000 бизнеса в Европа ни се доверяват. Опитваме се да им помогнем по няколко начина – като изслушваме техните проблеми свързани с плащанията и бизнеса, и „по-доброто пътуване“, което искат да предложат на крайните клиенти, като предлагаме продукти без месечни или годишни такси, като даваме на предприемачите незабавен достъп до преведените средства и като предлагаме иновативни и достъпни решения, които отговарят на променящия се живот и начин на правене на бизнес.


Например от началото на пандемията насам създадохме myPOS Glass и myPOS Online. Първият продукт позволява на всеки, който има Android телефон да го превърне в ПОС терминал, а вторият дава шанс на малките бизнеси да създадат безплатно модерен онлайн магазин и да плащат малка такса единствено когато правят продажба. И двете решения отговарят на променящите се нагласи на хората и дават на бизнеса гъвкавост, за да оцелее в създалата се нелека ситуация. Имаме и най-голямото портфолио от лесни за употреба ПОС терминали в Европа, като половината от тях са смарт, базирани на Android. А в България представихме и терминал, който комбинира ПОС терминал с касов принтер в едно, което оптимизира бизнеса на малките и микро търговци и им дава повече свобода на действие, възможност за участие в различни изнесени точки на продажба и им спестява място около касите, разбира се и средства за закупуване на отделен хардуер.


Освен всичко това, myPOS предоставя цялостно решение не само за приемане на плащания, но и за управление на бизнеса. Платформата ни включва постоянно растящ набор от допълнителни инструменти, достъпни не само през браузъра, но и чрез приложение на мобилния телефон за хората в постоянно движение. Така търговецът може да изпрати фактура само с едно докосване, да се възползва от бизнес анализи в реално време или пък да получи плащания онлайн, без да има сайт, чрез инструменти като платежни линкове.


Ясно е че дигиталните решения дават свобода на бизнеса, но дигитализирането не трябва да означава разход на време и енергия. Ние сме тук, за да помогнем с процеса на дигитализация.


Говори се много за дигитализация, а не трябва ли все пак да сме внимателни, за да не бъдем погълнати от дигиталния свят и да загубим човешкото и личния контакт?


Балансът е важен във всеки аспект на нашия живот. Дигитализацията обаче може да ни помогне да приоритизираме и да балансираме по-добре. Ето, благодарение на дигиталните комуникации, хибридният модел на работа ни дава шанс да прекарваме повече време в отдих или с близките си. Спестява ни и време от пътувания, което ни помага да бъдем по-отговорни към околната среда. Така е и с дигиталните портфейли или пък дигитални платежни бележки - те са природосъобразни и не оставят отпечатък.


Така че има време и място за всичко - несъмнено вечерята с приятели ни зарежда повече когато е лице в лице, но когато плащаме за нея, няма защо да се притесняваме, че не носим достатъчно кеш или пък да караме ресторантьорът да чака дни, за да получи парите си. Дигиталната икономика е тук и ние смятаме, че всеки бизнес трябва да има шанса да се възползва от нея.


Истината е, че повечето хора се плашат от промените и новите технологии, но когато пробват и видят, че е по-удобно и дори и по-сигурно, няма връщане назад. Такъв е и случаят с дигиталните плащания. Те са бързи, удобни и сигурни, а в условията на пандемия е важно да кажем - и безконтактни.


Това, че страним от промяната ли е основната пречка да се развиваме и осъществяваме мечтите си?


Ситуацията за всеки от нас е различна, но често собствените ни страхове и предразсъдъци са една от основните пречки. Вярвам, че в предизвикателствата се крият успехите, затова е важно да се предизвикваме и да проверяваме знанията си по-често. Светът се променя, технологиите и науката прогресират и ако искаме да сме успешни, трябва да даваме шанс на новостите. Ще дам пример с електронните разплащания - много малки бизнеси са убедени, че за да имат ПОС терминал, трябва да плащат такса на банката; дори са сигурни, че не могат да си позволят модерни технологии. Реалността е съвсем друга. Затова поставяйте под въпрос убежденията си и дайте шанс на мечтите.
Мисията на Фондация в обществена полза “Започни Млад” с ЕИК 206624841 е да насърчава и развива предприемаческата среда и талант в България чрез създаване и поддържане на общности за споделяне на опит и знания. Ние предоставяме структурирана образователна и практична информация, която да подобри осведомеността и уменията на предприемачите, така че те да могат да вземат информирани решения и да подсигурят устойчив и целесъобразен растеж. С цел финансова независимост и устойчивост, освен образователните ни общественополезни дейности, ние предлагаме и обучителни услуги и продукти, както и реклама на подбрани партньори, което да допринася за изпълнението на мисията ни. Всички приходи от стопанската дейност на фондацията отиват за развитие на общественополезните и имат за цел тяхното развитие. Повече за фондацията може да видите на нашата “За нас” страница.


0 коментара

Подобни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page